• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Geo dergisinin özel Türkiye sayısı

Geo dergisinin özel Türkiye sayısı
GEO dergisine Pasion Turca tarafından hazırlatılan 116 sayfalık özel sayı ile Türkiye, İspanya ve Latin Amerika ülkelerinde flaş ülke olarak tanıtıldı.

MADRİD- İspanya’da 1987 yılından beri yayınlanan aylık GEO dergisine Pasion Turca tarafından hazırlatılan 116 sayfalık özel sayı ile Türkiye, İspanya ve Latin Amerika ülkelerinde flaş ülke olarak tanıtıldı.

Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliği'nin son 2 senedir halkla ilişkilerini sürdüren ve de Ispanya ve Türkiye eğlence hayatında son sekiz yıldır önemli bir yere sahip olan Pasion Turca birbirinden farklı projeler ile Türkiye tanıtımlarına devam ediyor.



Türkiye'ye Monica Molina, Pink Martini, Cesaria Evora, Joaquin Cortes, Paco de Lucia, Lara Fabian, Azucar Moreno, Mariza gibi çok sevdiğimiz sanatçıları yıllardır getiren ve bizlerle tanıstıran Pasion Turca, daha önce de Guess'in dünya takvimi çekimleri, Monica Molina albüm kapaği özel çekimleri, İspanya'da kültürel çıkarma yaptığımız La Mar de Musicas festivali, ünlülerle Türkiye tanıtımı gibi çarpıcı projelere imza attı. 
İspanyol ve Latin dünyasının ünlü isimlerini Lolita, Marta Sanchez, Chenoa, Monica Molina, Azucar Morena, Poty, Ana Milan, Belinda Washington, Paula Vasquez, Paco Leon , Carlos Baute, Miguel Abellan, Arturro Arribas, Manu Tenorio'nun aralarında bulunduğu 20'den fazla ünlü simayı Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliğimiz destekleri ile Türkiye'de ağırladı.  İmajlarını Türkiye'nin güzellikleri ile birleştirip yazılı ve görsel basında milyonlarca dolar değerinde kapak haber yaptırdı,



Son üç senede yapılan çalışmalar ile turist sayısındaki 3 katlık artış ile dikkat çeken İspanya'daki en son çalışma ise Kapadokya’nın kapak yapıldığı GEO Özel Türkiye sayısı.

6 aylık uzun ve keyifli bir çalışma! Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliği tarafından ağırlanan 6 fotoğrafçının 3 hafta süren ve de Türkiye'nin 7 bölgesini dolaşarak yaptıkları muhteşem çekimler ile süslenen ileriye kaynak teşkil edecek bir çalışma GEO.




Ülkemizde de yayınlanan dünyanın en çok okunan ve prestijli gezi dergilerinden GEO sadece İspanya’da ilk basım olarak 100.000 adet çıktıkdan ve 3 ay raflarda kaldıktan sonra İspanyolca konuşulan diğer Güney Amerika ülkelerinde de raflarda olacak. Geçen hafta Madrid’de yer alan dünyanın en büyük turizm fuarı FITUR ile aynı zamanda basın lansmanı yapılan dergi sadece İspanyolların değil dünyanın dört bir tarafından Madrid’e gelen turizmcilerin de eline geçti.




Istanbul, Kapadokya, Pamukkale, Bodrum, Side, Uzungöl (Trabzon) gibi ülkemizin en turistik yerlerinin birbirinden güzel resimler ile başlayan derginin ilk bölümünde Halicarnassos’tan Sart’a, Hititlerin başkenti Hattuşaş’tan Bizans’ın Constantinopla’sına, Selçukluların başkenti Konya’ya Osmanlıların başkenti Bursa’ya, Edirne’ye, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’ya 7 sayfa tarihi bilgiler verilmektedir.




Ülkemiz topraklarının hoşgörüsünü anlatan 2 sayfa Sufizm ve dervişlere ayrılırken Anadolu’da yaşayan din ve inançlara da 2 sayfa ayrılmıştır. Geo dergisi Mevlana Celaleddin Rumi ve mevlevilik dışında Noel Baba olarak bilinen San Nicolas’ın Anadolu topraklarında yaşadığı, Hıristiyan inancının önemli azizlerinden Isa’nın 12 havarisinden Aziz Paul’ün Tarsuslu olduğu ve Meryem Ana’nın mezarı gibi yine 12 Havariden biri olan Incil yazarlarından Yahya’nın mezarının da Türkiye sınırları içinde olduğunu vurgulamaktadır.




'Su' denince akıllara ilk gelen Hamam kültürünün dışında Kangal’dan Pamukkale’ye farklı termal sularımızdan da bahseden dergide doğa sporlarına da yer verilmektedir. Rafting, trekking gibi alternatif sporlar dışında Uludağ’dan Cilo Dağı’na kayak yapılabilecek dağlarımız ve tabii ki efsanevi Ağrı Dağı GEO Türkiye sayısının sayfalarını renklendirmektedir.

İstanbul,  Kapadokya, Antalya  ve Akdeniz bölgeleri on ikişer sayfalık haberlerle tanıtılırken ülkemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri birbirinden can alıcı resim ve metinlerle tanıtılmaktadır.

İyi bir gezinin aç karnına yapılmayacağı görüşünden yola çıkılan dergide 2 sayfa Türk mutfağına ayrılırken dolmalardan pilavlara, etlerden sebzelere, tatlıdan, tuzluya iştah kabartan bir gastronomi dosyası hazırlanmıştır.

Bergama’dan, Troya’ya, Efes’ten, Afrodisias’a, Bodrum’a 10 sayfa boyunca Ege kıyılarında tarihin izlerinin sürüldüğü GEO’da fındık, çay gibi ürünlerin eşliğinde Karadeniz kıyılarının büyüsü yansıtılmaktadır. 18 sayfalık bir genel Türkiye rehberinin de verildiği dergide Türkiye haritasından web sayfalarına, gerekli telefonlara tüm bilgiler verilmektedir.

Yapılan bu çalışma ile ülkemizin milyonlarca dolarlık bir tanıtımı yapılırken, Türkiye hakkında İspanyolca çok ciddi ve güncel bir kaynak eser de oluşturulmuştur.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.