• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Gastroköy ile İstanbul’dan Anadolu’ya lezzete akın olacak

Gastroköy ile İstanbul’dan Anadolu’ya lezzete akın olacak
Türkiye Gastronomi Köyü – Gastroköy, İstanbul’da Türkiye’nin mutfaklarını tanıtacak ve turistleri 81 ilin lezzetlerine çekecek.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Sarıyer Bahçeköy’de 100 dönümlük arazide kurulacak olan Türkiye Gastronomi Köyü – Gastroköy, İstanbul’da Türkiye’nin mutfaklarını tanıtacak ve turistleri 81 ilin lezzetlerine çekecek. Gastronomi Turizmi Derneği’nin 2 yıldan beri Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile entegre olarak çalıştığı Türkiye ve İstanbul için turizmde yeni bir destinasyon olarak yarattığı Türkiye Gastronomi Köyü Projesi turizmcilere ve basın mensuplarına tanıtıldı.

gastrokoy.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe’nin sunum yaptığı tanıtıma İstanbul’un Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İBB Turizm Müdürü Halil İbrahim Şen, İRO Başkanı Sedat Bornovalı, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Turizm ve Sağlık eski bakanı Bülent Akarcalı katıldı.

kahvalti-003.jpg
Konuklara Life Park Mutfak Şefi Fırat Kaptan ve ekibinin hazırladığı kahvaltı ikram edildi.

ismail-gultekin-001.jpg

İSMAİL GÜLTEKİN: GASTROKÖY FIRSAT YARATIYOR

Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul’un en fazla turist alan şehir haline geldiğini ve ceşitliliğin şehre değer katacağını belirterek “Bu yıl 50 kruvaziyer gemisi gelecek. Onlara Türk mutfağının farkını sunmak gerekir. Gastroköy bu amaçcla bir fırsattır. Gastroköy ile ahenkli işbirlii sonucu hedefimiz olan 15 milyon turist getirebilirz. Gastroköy ile hub’ları artıracağız” dedi.

erdem-ipekci.jpg

ERDEM İPEKÇİ: ANADOLU LEZZETLERİNİ BULUŞTURACAĞIZ

Life Park işletmecisi Erdim İpekçi, annesinin Ordulu, babasının Diyarbakırlıolması nedeniyle iki şehrin lezzetlerini çocukluğundan beri tattığını belirterek “Bir çok kişinin bu iki sofrayı bir arada bulma sorunu var. biz Gastroköy’de iki sofra değil 81 ilin sofralarını önlerine koyacağız. Gastroköy’de bölgelerinin ünlü markalarını buluşturacağız. Anadoılu lezzetleri burada olacak” dedi.

gastrokoy-001.jpgCELAL TOPRAK: ANADOLU’YA LEZZET TURLARI BAŞLAYACAK
Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, turistlerin Gastroköy’de tanıdığı lezzetleri yerinde görmek isteyeceğini belirterek “Gastroköy aynı zamanda sosyal bir projedir. Buradan Anadoluya lezzet yolculuklarıbaylayacaktır. Ancak bizde birlikte iş yapma kültürü yoktur. Bunu başarırsak yapamayacağımz iş yoktur” dedi.

gastrokoy-002.jpgBÜLENT AKARCALI: TÜRK MUTFAĞININ BENZERİ YOKTUR
Turizm ve Sağlık eski bakanı Bülent Akarcalı, karar vermenin işin başlangıcı olduğunu ve arkasından sebat etmenin başarı getireceğini belirterek “Gastroköy projesi sebatın işaretidir. Türkiye bu anlayışla 10 yılda gastronomide ilk 10’a girecektir. Türk mutfağı Anadolu’da oluşan tüm medeniyetlerin sentezidir ve çok değerlidir. Dünyada benzeri yoktur’ dedi.

erdem-ipekci-001.jpgMUTFAK KÜLTÜRLERİNİN BULUŞMASI
Toplantıya ev sahipliği yapan Life Park’in işletme sahibi Erdem İpekçi, daha sonra proje alanının gezdirerek konuklara bilgiler verdi. Köyde Anadolu’nun 7 bölgesi mutfak kültürü GTD temsilcileri önderliğinde yerinde gösteriler ile tanıtım ve satış şeklinde tanıtılıyor olacak. Anadolu’nun otantik kıyafetleri ile ve orijinal ürünlerinin sunulacağı noktalar doğaya zarar vermeden ahşap konstrüksiyon ile koordine edildi ve Amerika’dan ödüllü mimarlık firmasının da koordinasyonunda ülkemizin değerleri tanıtılıyor

erdem-ipekci-002.jpgProjede dünya mutfaklarına ve kültürüne de yer verilecek. İlk etapta. Türkiye yanında Hint, Nepal, Özbekistan, İtalya, Fransa, Avusturya, Belçika, Amerika, Rusya gibi ülkelerin de mutfak kültürleri sunulacak.

Bu haber toplam 5131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.