• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artan vakalar üzerine 30 Ekim'den itibaren ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

PARİS- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artan vakalar üzerine 30 Ekim'den itibaren ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusa sesleniş konuşmasında 30 Ekim Cuma gününden itibaren ülke genelinde karantina uygulanacağını söyleyerek karantinanın 1 Aralık'a kadar uygulanacağını bildirdi.

fransada-sokaga-cikma-yasagi-.jpgFransa'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çok hızlı yayıldığını kaydeden Macron, bu hızın en kötü tahminlerde bile öngörülmediğini belirterek, "Vaka sayısının genel nüfusa göre oranı son bir haftada ikiye katlandı" ifadelerini kullandı.

fransa-001.jpg

İlk dalgaya kıyasla bugün ülkenin tüm bölgelerinin tehlikeli bir durumun eşiğine geldiğini vurgulayan Fransa lideri, "Ülkemizde ikinci dalga ilkine göre çok daha ağır ve ölümcül olacak" diye konuştu.

macron-002.jpgMacron, son 24 saatte 36 binden fazla yeni Covid-19 vakasının tespit edildiği bilgisini verdi.

fransada-sokaga-cikma-yasagi--001.jpg

Son tecrit beş ay önce kaldırıldı, ancak insanların hafızalarında hala taze ve insanlar tatillerden sonra okula ve işe döndüklerinde Eylül ayından beri COVID-19 durumu giderek daha ciddi hale geliyor. İki haftadır, bu ülke sabah 9 ile akşam 6 arasında sokağa çıkma yasağı yaşadı. ve sadece birkaç gün öncesine kadar birçok insan bir sonraki adımın bu sokağa çıkma yasağını birkaç saat ileri götürmek olacağını düşünüyordu.

Ama sonra son rakamlar geldi: Sadece Pazar günü endişe verici 52.000 yeni Covid-19 vakası açıklandı. Ardından Fransa genelinde yoğun bakım ünitelerinde toplam 5.800 yatak kapasitesinden 3.000'e yakın koronavirüs hastası olduğu haberi geldi. Dün, günlük 523 ölüm oranı açıklandı - Nisan ayından bu yana görülmeyen bir seviye.


fransada-sokaga-cikma-yasagi--003.jpg
 

Sadece Fransa değil. Almanya da katı yeni önlemler bekliyor. İtalya'nın Milano, Torino ve Napoli gibi bazı büyük şehirleri, şiddetli protestoların eşlik ettiği hızla artan rakamlar görüyor. Birleşik Krallık katı yerel önlemler ilan etti ve Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'nın yalnızca son yedi günde 1,3 milyon yeni vaka bildirdiğini ve bu da küresel toplamın neredeyse yarısını oluşturduğunu söyledi.

Öyleyse hükümetin seçenekleri nelerdir? Kimi dinliyorlar: Sağlık sistemini çökmekten kurtarmak için başka bir kilitlenme ilan edilmesi gerektiğini söyleyen doktorlar? Veya başka bir kilitlenme durumunda uzlaşma için bastıran, işten çıkarmalar ve iflaslar konusunda uyarıda bulunan işletme sahipleri?

Bu haber toplam 2168 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.