• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Eski noel borçları duruyor

Eski noel borçları duruyor
2008'e az bir zaman kala, İngiltere'de 4 milyon kişinin geçtiğimiz yılbaşından kalan kredi kartı borçlarını hala ödeyemediği bildirildi.

Emre Altıntaş-Türkiye Turizm


LONDRA -2008'e az bir zaman kala, İngiltere'de 4 milyon kişinin geçtiğimiz yılbaşından kalan kredi kartı borçlarını hala ödeyemediği bildirildi.

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, dünyanın her yerinde 'alışveriş çılgınlığı' anlamına gelen noel, İngiliz halkını borç krizine sürüklüyor. Ülkede her 10 kişiden birinin, önceki yılbaşında yaptığı kredi kartı harcamaları nedeniyle borcu bulunuyor.

 

Finans uzmanları, yaklaşan noel nedeniyle yapılacak yeni ve yüklü harcamaların, İngiltere'deki borç krizini daha da derinleştireceği yönünde uyarılar yapıyor.

 

Ülkede an itibariyle 2.1 milyar sterlin (4.2 milyar dolar) değerinde 16 milyon mağaza alışveriş kartı bulunuyor.

 

 

HEDİYELERİN BİR KISMI 'GEREKSİZ'

 

Birleşmiş Milletler (BM ) tarafından desteklenen World Vision'ın araştırmasına göre, İngilizler her yıl 'istenmeyen' yılbaşı hediyelerine 2.3 milyar sterlin (4.6 milyar dolar) harcıyor.

 

Araştırmaya katılan 1400 yetişkinin dörtte üçünden fazlası, her yıl istenmeyen yılbaşı hediyeleri için 50 sterline kadar gereksiz para harcadıklarını ifade ediyor. Hediyelerin yüzde 39'u tozlu raflarda unutulurken, yüzde 28'i bir süre sonra internette satılıyor.

 

Yılbaşı hediyelerine para harcayanların yaklaşık yüzde 60'ı, paralarını bir hayır kurumuna vermektense kendileri için harcamayı tercih ettiğini belirtiyor

 

Britanyalıların, dörtte birinden fazlası, geçen noel kimden hediye aldığını hatırlamazken, erkeklerin yarısı ve kadınların yüzde 43'ü partnerlerinden gelen armağanları bile anımsamıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.