• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Erdoğan'dan İspanyollara ortaklık

Erdoğan'dan İspanyollara ortaklık
Türk-İspanyol İş Konseyi toplantısında Başbakan Erdoğan, iki ülke özel sektörü arasında turizm alanında ortaklık imkanı bulunduğunu söyledi.

MADRİD- Türk-İspanyol İş Konseyi toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke özel sektörü arasında turizm alanında ortaklık imkanı bulunduğunu söyledi.

İspanya'nın Başkenti Madrid'teki Palas Otel'de gerçekleştirilen Türkiye - İspanya İş Konseyi toplantısının kapanışında konuşan Başbakan Erdoğan, İspanya ile Türkiye'nin yüzyıllar öncesine dayanan köklü ilişkilerine büyük önem verdiklerini söyledi.

İspanya Başbakanı Zapatero'nın da kaatıldığı toplantıda Erdoğan, Türkiye' nin son yıllardaki ekonomik gelişmesi hakkında bilgi vererek Türkiye'nin dünyanın 17., Avrupa'nın ise altıncı büyük ekonomisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyanın en fazla küresel yatırım çeken 16. ülkesi olduğuna işaret eden Erdoğan, 2013 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisi olma hedefine doğru ilerlediklerini kaydetti.

Türkiye'de demir yollarının modernizasyonu, oto yol, metro ve hava yolu inşaatı ve modernizasyonu gibi alanlarda uluslararası yatırımcıların ilgisini çekebilecek önemli fırsatların mevcut olduğunu söyleyen Erdoğan, iki ülke özel sektörü arasında turizm alanında da ortaklık imkanı bulunduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye 2005 yılında 20 milyonu aşan turist kabulüyle (Bu yıl bu rakamın da çok çok üzerinde bir noktaya ulaşıyoruz.) Türkiye 2005 yılında dünyanın en cazip dokuzuncu tatil güzergahı olmuştur. 2023 yılına kadar ziyaretçi sayısı ve turizm gelirleri bakımından dünyanın ilk beş ülkesi arasına girmeyi hedefliyoruz. Kıyı turizminin yanı sıra sağlık ve termal turizm, kış sporları, dağ ve doğa turizmi kırsal ve ekoturizm, yat turizmi ve golf turizmin ve bunun yanında İspanya'nın da kendi ruhunda taşıdığı, barındırdığı inanç turizmini, kültür turizmini müşterek paylaşırız diye inanıyorum.

Dün ben de bir turist olarak Granada'ya gittim. Daha önce Cordoba'yı gezmiştim. Buralar bizler için de bir anlam taşıyor. Beni çektiğine göre inanıyorum ki dünyada başkalarını da buralar çekecektir.''

Toplantıda daha sonra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Erdoğan ve İspanya Başbakanı Zapatero'ya çini tabak hediye etti.

Toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra çok sayıda iş adamı da katıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.