• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Emirates, markası 6.6 milyar dolar

Emirates, markası 6.6 milyar dolar
Dünyanın en büyük ilk 200 Küresel Markası arasına giren Emirates, en değerli havayolu şirketi ve Orta Doğu Bölgesi’nin en değerli markası oldu

ABUDABİ- Emirates Havayolu, ‘2015 Brand Finance Global 500” raporuna göre marka değerini dört yıl üst üste artırarak 6.6 milyar dolara çıkardı. Rapora göre, dünyanın en büyük ilk 200 Küresel Markası arasına giren Emirates, en değerli havayolu şirketi ve Orta Doğu Bölgesi’nin en değerli markası oldu

Küresel ölçekte en değerli markaları belirleyen Brand Finance Global 500 listesindeki yükselişini 4’üncü yılında da sürdüren Emirates Havayolu, 2014 yılına göre 38 sıra birden yükselerek 196’ıncı sırada yer aldı.
Emirates Havayolu bu dönemde marka değerinde yüzde 21’in üzerinde büyüme sağlayarak, 5.48 milyar dolardan, 6.6 milyar dolara yükseltti. Emirates bu sonuçla aynı zamanda “en değerli havayolu markası ve Orta Doğu'nun en değerli markası” oldu.

emirates2.jpg

IŞIMIZI BÜYÜTTÜKÇE MARKAMıZı DA BÜYÜTMEMIZ GEREKIYOR
Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark: "Emirates, küresel çapta müşteri profiline hizmet veren küresel bir şirket ve işimizi büyüttükçe markamızı da büyütmemiz gerekiyor. Marka stratejimiz sadece pazarlama ve sponsorluk faaliyetlerini değil, aynı zamanda ürün inovasyonu ve hizmet sunumunu da kapsıyor. Dünyadaki en değerli havayolu markası olarak adlandırılmak, yaptıkları iş ile her gün Emirates markasını yaşatan, içine çeken ve sunan her bir çalışanımız için büyük bir ödül. Emirates markasının gücü, aynı zamanda endüstrimize yaptığımız olumlu etkinin de altını çiziyor, biz de çok çalışmaya ve markamıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Amacımız, dünyanın lider markalarından biri olmak ve Emirates adını “keyifli seyahat ve deneyim ile eş anlamlı kılmak" dedi.

emirates3.jpg

EMIRATES: TÜM ORTA DOĞUNUN RESMI HAVAYOLU
Brand Finance CEO'su David Haigh ise: "Emirates, tüm Orta Doğu’nun resmi havayolu olmayı sürdürüyor. Sahip olduğu 6,6 milyar dolarlık marka değeri, onu bölgenin en değerli markası ve dünyanın en değerli havayolu yapıyor. Markanın kapsamlı spor sponsorlukları ve küresel rota ağı, tüm dünyada tanınmasını sağlıyor. Ancak markanın gerçek temelini Emirates'in istisnai hizmeti ve güvenilirliği oluşturuyor" dedi.
Emirates Havayolu, 10 yeni A380 uçağı ile Burkina Faso'dan Buenos Aires'e kadar artırdığı seyahat ağını, altı kıtayı saracak şekilde 145’in üzerinde destinasyona taşıyor. Aynı zamanda 20 mevcut varış noktasına yönelik uçuş sıklığını artırarak müşterilerine daha fazla uçuş seçeneği sunuyor. Emirates, 2015 yılında haftada ortalama 3.500 uçuş ile havayolu şirketinin turistik, iş ve kargo müşterilerine sunduğu destinasyonlarını artırırken 2013 - 2014 yıllarında bünyesine kattığı Airbus A380 ve Boeing 777-300ER uçakları ile filosunu 230 uçağın üzerine çıkaratarak büyümeye devam ediyor.

BRAND FINANCE HAKKıNDA
Dünyanın önde gelen marka değerleme danışmanlık şirketi olan Brand Finance,her yıl sunduğu “Brand Finance Küresel 500 raporu” ile çok farklı kategorilerde dünyanın önde gelen markalarını isim, imaj ve fikri mülkiyet açısından dolar cinsinden değerini sunuyor.Markaların değerleme sürecinde; duygusal bağ, finansal performans, sürdürülebilirlik, ekonomik büyüme oranları, gelir tahminleri ve analistlerin görüşleri gibi çok sayıda konu değerlendiriliyor.

EMIRATES HAKKıNDA:
Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Emirates, bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Emirates, yolcularını altı kıtada, 84 ülkede 147 destinasyona taşıyor. 232 adet geniş gövdeli Airbus ve Boeing uçakla faaliyet gösteren Emirates’in toplam değeri 138 milyar doların üzerinde 284 uçak siparişi bulunuyor.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.