• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Emin Çakmak'tan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a öneri 

Emin Çakmak'tan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a öneri 
THTCKurucu  Başkanı ve Hello Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Emin Çakmak,Bakan Ersoy'a Turizm Tanıtım fonuna kültür mirasının korunması için de bütçe ayrılmasını söyledi.

BERİN- Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi - THTCKurucu  Başkanı ve Hello Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Emin Çakmak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan Turizm Tanıtım fonuna kültür mirasının korunması için de bütçe ayrılmasını istedi.

emin-itb-2019-003.jpg
emin-itb-2019-001.jpgÇakmak, ITB Berlin Fuarı'nda görüştüğü Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a   tüm turizmcilerden %1 katkı payı alarak kültür varlıklarının yeniden ayaklandırması, hızlıca aslına uygun restore edilmesi ve kapalı antik şehirlerin ziyarete açılmasını önerdi.

emin-cakmak-038.jpg''Ben bir turizmci olarak Şirketlerimin yıllık cirosundan %1 Kültür mirasının korunması ve restore edilmesine ve %1 de turizm tanıtımına ödemeye hazırım'' diyen Çakmak, şunları kaydetti:

''Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy tarafından Kurulmaya çalışılan yeni Turizm Tanıtım fonuna mutlaka Kültür mirasının korunması içinde bütçe ayrılacak şekle dönüştürülmesi ve tüm turizm işletme belge sahibi olan kurumlardan %1 Tanıtım %1 kültür mirasının korunması için toplam %2 katkı toplanmasını öneriyor ve önemsiyorum. Ben tüm işletme belgeli şirketlerimden vermeyi peşinen kabul ediyorum.''

emin-itb-2019-002.jpgÇakmak, fona,  tüm turistik işletme belgesi olan konaklama tesislerinin,  iç turizm ve dış turizm yapan A işletme belgeli seyhat acentalarının, bakanlık kokartlı turist rehberlerinin,  turistik işletme belgesi olan yiyecek içecek resturant ve eğlence merkezlerinin, turizm alımacılarının, Türk Bayraklı hava yolu şirketleri ile sağlık turizmi yapmaya hak kazanmış sağlık turizm işletmeleri ve hastanelerinin dahil edilmesini istedi.

emin-kktc.jpgEMİN ÇAKMAK: KKTC'Yİ HİNDİSTAN PAZARINA AÇIYORUZ

İTB Fuarı'nda KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile bir adaya gelen Emin Çakmak, KKTC'yi Hindistan pazarına açmak için yaptıkları girişimleri anlatarak plaket verdi.   
Bakan Ataoğlu Emin Çakmak'a verdiği plaket için şunları söyledi: "KKTC Sağlık Turizminin gelişimine ve Turizmde Hindistan Pazarına açılımında yapmış olduğunuz destek ve katkılardan dolayı KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu THTC ve TITC konseyimize Teşekkür plaketi olarak KKTC nin 10.000 yıllık tarihini temsil eden Anforalı tabloyu şahsım ve THTC Konsey Genel sekreterim Yunus Gürkan’a KKTC sağlık Turizm Konsey Başkanı Ahmet Savaşan ile ITB fuarında KKTC standında basının huzurunda takdim ettiler. KKTC Turizminin ve Sağlık Turizminin gelişimi ve tanıtılması için elimizden gelen tüm desteğimizi vermeye devam edeceğiz."

Bu haber toplam 3307 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.