• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Emekli maaşını KKTC bankasına bağlayana oturma izni verelim

Emekli maaşını KKTC bankasına bağlayana oturma izni verelim
Pasha Group Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Erbaş: c Emekli maaşını KKTC'de mevcut bankalara aktaran insanlara, KKTC'de oturma izni vererek ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanabilir.”

LEFKOŞA, Pasha Group Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Erbaş, pandemi nedeniyle dibe çöken ekonomiyi ayağa kaldırabileceğini düşündüğü bir proje önerisinde bulundu: “Tüm dünyadan emeklileri adamızda ikamet etmesine imkân verebiliriz. Emekli maaşını KKTC'de mevcut bankalara aktaran insanlara, KKTC'de oturma izni vererek ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanabilir.”

Yayın Tarihi: 26/11/20 15:15

Pasha Group Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Erbaş, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, pandemi nedeniyle dibe vuran ekonomiyi yeniden hareketlendirecek bir öneride bulundu.

Ekonominin yeniden ayağa kalkması için bir takım projeler üretilmesi gerektiğini belirten Erbaş, salgın öncesi lokomotif sektörler olarak anılan turizm ve yükseköğrenimin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurguladı.

Dibe çöken ekonomiyi yeniden ayağa kaldıracak yeni bir proje önerisinde bulunan Erbaş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yaşam açısından sağlıklı ve güvenli adamıza, özellikle başta Türkiye olmak üzere bütün dünyadan emeklileri adamızda ikamet etmesine imkân verebiliriz”

Söz ettiği mevzuatın, Avrupa’nın pek çok ülkesinde yaygın bir şekilde uygulandığını belirten Erbaş, “Bu mevzuatı hayata geçirerek emekli maaşını KKTC'de mevcut bankalara aktaran insanlara, KKTC'de oturma izni vererek ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanabilir” dedi.

Koronavirüsün yoğun olduğu diğer ülkelerde endişe içinde yaşayan emeklilerin, Kuzey Kıbrıs’ta, endişe duymadan, sağlıklı ve güvende hissederek yaşayabileceğini ifade eden Erbaş, “Acil olarak bu konuda gerekli yasa ve düzenlemeleri hayata geçirerek ülke ekonomisinde canlanma yaratabiliriz” ifadelerini kullandı.

pasha-group,--vedat-erbas,.jpgPasha Group Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Erbaş, “Mecliste bizi temsil eden bütün siyasi partilere sesleniyorum. Lütfen ivedilikle bu konuyu ele alınız” çağrısında bulundu.

Erbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Pandemi döneminde dibe çöken ekonomiyi ayağa kaldırmak için bir takım projeler üretmek şarttır.

Pandemi öncesinde lokomotif olan Turizm ve Yüksek Eğitimin sıkıntılı olduğu, büyük zorluklar çektiği bu dönemde, yeni bir proje önermek istiyorum.

Yaşam açısından sağlıklı ve güvenli adamıza, özellikle başta Türkiye olmak üzere bütün dünyadan emeklileri adamızda ikamet etmesine imkan verebiliriz.

Avrupanın birçok ülkesinde bile yaygın uygulanan bu mevzuatı hayata geçirerek emekli maaşını KKTC'de mevcut bankalara aktaran insanlara, KKTC'de oturma izni vererek ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanabilir.

Hastalığın yoğun olduğu diğer ülkelerde endişe ile yaşayan emekliler, bu güzel adamızda endişe duymadan sağlıklı ve güvende yaşayabilirler.

Acil olarak bu konuda gerekli yasa ve düzenlemeleri hayata geçirerek ülke ekonomisinde canlanma yaratabiliriz. Mecliste bizi temsil eden bütün siyasi partilere sesleniyorum. Lütfen ivedilikle bu konuyu ele alınız."

1- Ülkemizi yöneten siyasilere buradan sesleniyorum.
Pandemi döneminde dibe çöken ekonomiyi ayağa kaldırmak için bir takım projeler üretmek şarttır. Pandemi öncesinde lokomotif olan Turizm ve Yüksek Eğitimin sıkıntılı olduğu, büyük zorluklar çektiği bu dönemde,

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.