• BIST 11721.72
  • Altın 6632.42
  • Dolar 49.4845
  • Euro 55.6438
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 14 °C

Galata Kulesi Filistin bayrağıyla aydınlandı

Galata Kulesi Filistin bayrağıyla aydınlandı
İstanbul’un simge yapılarından Galata Kulesi’ne, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla bir kez daha Filistin bayrağı yansıtıldı.

İSTANBUL – Galata Kulesi, Filistin halkıyla dayanışmaya ve Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla Filistin bayrağının renkleriyle aydınlatıldı. Tarihî kulenin dış cephesine yansıtılan bayrakla İstanbul’dan dünyaya dayanışma mesajı verildi.

galata-kulesi,-filistin-bayragi.jpgTARİHÎ KULEDEN DAYANIŞMA MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce son iki yıldır 7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen bayrak yansıtma uygulaması, bu yıl da tekrarlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, uygulamaya ilişkin sosyal medya paylaşımında, Gazze’de yaşananların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Ersoy, “Gazze’de yaşananları unutturmamak, Filistin halkının uğradığı zulme sessiz kalmamak insanlığın ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ GELECEK

Galata Kulesi’ne yansıtılan Filistin bayrağıyla dayanışmalarını İstanbul’dan tüm dünyaya bir kez daha duyurduklarını belirten Ersoy, Filistinli çocukların güvenle yaşayacağı ve ailelerin yurtlarından koparılmayacağı bir geleceğin önemine dikkat çekti.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin bu hedef doğrultusunda barışın ve hakkaniyetin savunucusu olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Bu haber toplam 3711 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.