• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

' Elimizi çabuk tutmazsak Almanları Yunanistan'a kaptırırız

' Elimizi çabuk tutmazsak Almanları Yunanistan'a kaptırırız
Alman turizm uzmanı Erol Güldal, bu sene Türkiye'yi turizmde nefes aldıracak ülkenin başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa ülkeleri olduğunu söyledi. 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Alman turizm uzmanı Erol Güldal, bu sene Türkiye'yi turizmde nefes aldıracak ülkenin başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa ülkeleri olduğunu söyledi.  Dünyada en fazla tatil yapan ülkenin Almanya olduğunu belirten Erol Güldal, , ''Elimizi çabuk tutmalıyız. Yoksa Almanları Yunanistan'a kaptırırız.'' dedi.

alman-turizm-uzmani-erol-guldal,-.jpg
alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--001.jpg

Güldal, Antalya'da Almanların olmadığı bir sezonun ölü bir sezon olacağını ifade etti.  Yeni tip Karona virüsü (Covıd 19)'un turizmde kalıplaşmış alışkanlıklarıda yıkacağını belirten Güldal, Almanların ortalama tatil sürelerinin 11 gün olduğunu kişi başı harcamalarının ise 800 Avro olduğunu kaydetti. Covıd 19'dan korunma tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Almanlara yatak odası hijyeni, havlandırma yatak, çarşaf değiştirmesi '' güvence '' vermesi halinde rotalarının Türkiye olacağının altını çizdi. 

alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--002.jpg
alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--003.jpg

Güldal, '' Almanların dünyada en istikrarlı 100 yıllık tatil yapma geleneği var. Türkiye'de başta Antalya olmak üzere 40 yıldır Almanların tatil yapma geleneği var. 40 yıllık tatil yapma güzel bir güven oluşturdu. Tabi bu bağlamda elimizi çabuk tutmalıyız. Yunanistan pandemi ile mücadelede otel ve restoranları açtı. Yunanistan Almanlara tatil yapmada özel şartlar sunarsa Alman pazarını Yunanistan'a kaptırabiliriz. En büyük avantajımız Alman turistlerin Antalya'da tatil yapmada memnuniyetleri yüzde 95. Bu çok güzel bir rakam. Almanya'da temmuz ayıonda okulların sona ermesiyle ailecek tatil yapma dönemi başlıyor. bu dönemde 50 yaş üstü Almanlar Antalya'nın temmuz, ağustos ve eylül ayında çok sıcak ve nemli buldukları için sonbaharda ve kışın geliyor. '' diye konuştu.

alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--004.jpg
alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--005.jpg 

Almanların tatil yaptıkları ülkede en fazla alışveriş yapma potansiyeline sahip ülke olduğunu dile getiren Güldal, 2 ay rotarlı açılacak olan turizm sezonunda Antalya turizminin can suyu ve kısmen nefes aldıracak Almanların olacağını kaydetti. Antalya'da Almanların son 30 yıl içinde yüzde 76 oranında tatillerini Side-Manavgat destinasyonunda yaptığının altını çizen Güldal, Alman turizmi ile ilgili şu bilgileri verdi:'' Alman yoğun çalıştığı için tatil yapmayı bir yıl önceden planlıyorlar. Manavgat'ta 45 otelde 10 yıldır aynı otelin aynı odasında tatil rezervasyonu yaptıran Almanlar var. Bu sezon sadece Alman ve Orta Avrupa ülkelerine çalışmak gerekir. Rus turizmi çalışmasına hiç gerek yok. Ruslarda hale tatil yapma alışkanlığı kültürü oluşmuş değil. Ruslarda özellikle yemek yeme otel odalarını çok batırma da hemde otel sahiplerini hemde kat görevlilerini zor durumda bırakıyor. Ruslar odaları çok kötü kullanıyor. Ayrıca Almanlar Ruslarla aynı otelde tatil yapmak isrtemiyor. Hatta Almanya'da yaşayan Rus asıllılar bile Rusya'dan gelen Ruslarla aynı otelde tatil yapmak istemiyor. Zaten bu sezon otelcininde, esnafında, turizmden beslenen 54 kalem iş kolununda turizm çalışanında yüzünü güldürecek olan Almanlar. Yeterki ekimizi çabuk tutalım Almanları Yunanlılara kaptırmayalım. ''

alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--006.jpg
alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--007.jpg
alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--008.jpgalman-turizm-uzmani-erol-guldal,--010.jpg
alman-turizm-uzmani-erol-guldal,--011.jpg

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.