• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Elektrikler kesildi liftler bekledi

Elektrikler kesildi liftler bekledi
Palandöken Kayak Merkezi'nde Tedaş'ın gondol görevlilerine haber vermeden elektrikleri kesmesi kayakseverler 20 dakika havada mahsur bıraktı.

ERZURUM -Palandöken Kayak Merkezi'nde Tedaş'ın gondol görevlilerine haber vermeden elektrikleri kesmesi nedeniyle kayakseverler yaklaşık 20 dakika havada mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre bugün havanın da güneşli olmasını fırsat bilen Erzurumlular ile dışarıdan gelen turislerin kaymak için bindikleri gondol lift, elektrikler kesilince havada asılı kaldı. Rüzgarlı havanın etkisiyle gondol liftin sallanması nedeniyle korkulu anlar yaşayan kayakçılar, elektrik kesintisinin 2011 Üniversiteler arası Dünya Kış Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Palandöken'e yakışmadığını söyledi.

 



Gondol lift sorumlusu Yakup Özdemir, olayın Tedaş görevlilerinin kendilerine haber vermeden elektrikleri kesmesinden kaynaklandığını söyledi. Özdemir, "Dağda bulunan Dedeman Otel'in elektrik hatlarında bir arıza olmuş. Otelden Tedaş'a telefon açarak arızanın yapılması elektrikleri kesmelerini istemişler. Tedaş da bize haber vermeden elektrikleri kesti. Biz önce normal elektrik kesintisi diye düşünerek 5- 10 dakika bekledik. Elektrikler gelmeyince jeneratörü devreye soktuk. Yaklaşık 15- 20 dakikalık bir beklemenin ardından gondol tekrar çalıştı. Öyle fazla bir mağduriyet olmadı." ifadelerini kullandı.

 

İşletmeciliği Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılan ve 3 bin 200 metre uzunluğundaki kapalı kabinli gondol lift, 18 kilometre hızla ilerlerliyor ve saatte bin 500 kişi taşıma kapasitesine sahip.

 

TEDAŞ yetkilileri ise, arıza nedeniyle yaklaşık 40- 50 dakika Palandöken Kayak Merkezi'ne elektrik verilemediğin doğrularken, "Elektriklerin kesilmesi için arıza servisimize dağdan telefon açmışlar. Biz de mecburen dağa elektrik veren hattı kapatmak zorunda kaldık. Dağdaki tesisler arasında bir anlaşmazlık nedeniyle gondolda mahsur kalan insanlar olmuş. Ama gondolun jeneratörü var. Elektrikler kesilince hemen devreye giriyor. Yani burada kayak yapanların elektriklerin kesilmesinden dolayı fazla bir mağduriyetleri söz konusu değildir. Sadece jeneratörün devreye girmesi için 5- 10 dakika beklemiş olabilirler o kadar. Zaten bizde 40- 50 dakika sonra elektrik verdik." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.