ŞAM - Suriye'nin yeni geçici başbakanı Muhammed El Beşir, yurtdışındaki Suriyelilere çağrı yaptı. El Beşir, yurtdışına sığınan Suriyelilere, devlet başkanı Beşar Esad'ın devrilmesinin ardından ülkelerine dönmeleri çağrısında bulundu.
El Beşir, açıklamasında, “Benimki yurtdışındaki tüm Suriyelilere bir çağrıdır: Suriye artık gururunu ve onurunu kazanmış özgür bir ülkedir. Geri dönün” ifadelerini kullandı.
İtalya'nın Corriere della Sera gazetesine verdiği mülakatta geçici başbakan, Suriye'deki tüm insanların ve tüm mezheplerin haklarının garanti altına alınacağını da sözlerine ekledi.
Muhammed el Beşir Salı günü televizyonda yaptığı açıklamada, 1 Mart 2025 tarihine kadar geçici Suriye hükümetinin geçici başbakanı olarak atandığını açıkladı.
El Beşir, Suriyeli grupların 12 gün süren yıldırım taarruzu Şam'a ulaşmadan önce muhalefetin liderliğindeki İdlib merkezli Kurtuluş Hükümetini yönetiyordu.
Muhammed el Beşir kimdir?
1983 İdlib doğumlu olan Muhammed el Beşir, 2007 yılında Halep Üniversitesi'ndeki Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2011 yılında Suriye Gaz Şirketi'nde yönetici olarak çalışmaya başladı.
Aynı zamanda İdlib Üniversitesi'nde şeriat ve hukuk alanlarında da lisans derecesi olan Beşir, kamu yönetimi alanında da eğitim gördü.
Muhammed el Beşir 2022-2023 yılları arasında Kurtuluş Hükümeti'nde Kalkınma ve İnsani İşler Bakanı olarak görev yapmasının ardından, 2024 yılı başında başbakanlığa seçildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.