• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Eğlenceye gürültü eğitimi

Eğlenceye gürültü eğitimi
Toplumu rahatsız eden bar, birahane gibi eğlence yerlerinin yolaçtığı gürültü kirliliğini önlemek için işletme sahiplerine seminer verildi.

İZMİR-Çevre ve Orman Bakanlığı, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğiyle Türkiye'de bir ilke imza atıldı. Toplumu rahatsız eden bar, birahane gibi eğlence yerlerinin yolaçtığı gürültü kirliliğini önlemek için işletme sahiplerine seminer verildi.

Her ay farklı bir iş kolu ve sektörde devam eden eğitimlerin bu ayki konusu, "Eğlence Yeri İşletmecileri ve Sorumlu Yöneticilerine Yönelik Gürültü Kirliliği Önleme" oldu.

 

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde 5 saat devam eden seminere Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, İzmir ve İstanbul Büyükşehir, Karşıyaka, Narlıdere, Konak ve Manisa'nın Salihli belediyeleri yetkilileriyle Bornova'da faaliyet gösteren 170 işletme sahibi ve yöneticisi katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Başkan Aydoğan, "Bornova, eğlence sektörü için tam bir cazibe merkezi. Bu tarz işletmelerde gürültü kirliliğinin önüne geçebilmek için ses yalıtımı büyük önem taşıyor. Toplumun ve işyeri sahiplerinin bilgilendirilmeye gereksinimi var. İlçemizde gürültü yapılmasını engelleyeceğiz. Çevre ve Orman Bakanlığından, ilk defa Gürültü Yönetmeliği'yle ilgili eğitim verdiği için teşekkür alan belediyeyiz." dedi.

 

Daha sonra Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Banu Barut, gürültü denetim ekibinin çalışmalarını anlattı.

 

Dr. Barut, "Bazı işletmeler ses yalıtımına özen göstermese de esnafa ceza veren değil, yol gösteren oluyoruz. Üç yılda bu konuda çok yol katettik." şeklinde konuştu.

 

Seminere ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan fizik yüksek mühendisi Zeliha Gemici Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği, İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden Mustafa Karaca 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin genelge, çevre mühendisi Ümit Yener ve EÜ Makine Mühendisliği'nden Yrd. Doç. Dr. Aysun Baltacı ise işyerlerinin ses yalıtımı ve alınması gereken önlemler konusunda bilgiler aktardı. Seminer bitiminde katılımcılara sertifika verildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.