• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Egeli acenteler: Turizm sektörü kontak kapattı

Egeli acenteler: Turizm sektörü kontak kapattı
Korona virüs salgını nedeniyle turizm faaliyetleri duran Ege’li acenteler “Kontak kapattık, dükkanları açtığımızda işleri yoluna koymak için uzun zaman gerekecek” dediler.

İZMİR- Korona virüs salgını dolayısıyla tüm turizm faaliyetlerinin durdurulması, sektördeki işverenler ve çalışanları ekonomik açıdan kötü etkiledi. Sektör yetkilileri sezona ilişkin endişelerini paylaştı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyesi Tolga Gencer “kontak kapadık” derken Bircan Tağıl, “İşlerimizi yeniden yoluna koymak için sermayeye ihtiyacımız var” dedi.

turizm-plaj-001.jpg
turizm-plaj-002.jpg

Korona virüs dolayısıyla turizmin durduğunu ve zincirleme olarak bu işle uğraşan her işletmenin etkilendiğine dikkat çeken Ege Bölgesi Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Tağıl, yaptıkları işin bir mal satışı olmadığını; insanlara güven ve zaman sattıklarını belirterek şunları söyledi:

UZUN BIR ZAMAN GEREKECEK
“Bizim sermayemiz zaman. Korona virüs bitti dediğinizde de hemen para kazanmaya başlayamayacağız. İnsanların bu salgının geçtiğinden emin olmaları gerekiyor. Bu algının oluşması da zaman alacak. Salgın geçti deseler dahi, bizim gibi turizmle uğraşan meslektaşlarımız dükkanları açtıklarında işleri yoluna koymaları için uzun bir zaman gerekecek.”

EN ÇOK IHTIYACıMıZ OLAN FAIZSIZ KREDI
Esnaf da kazanıyordu Seyahat acentaları sayesinde düzenlenen turlarla, bölgenin en ücra köşesindeki esnafın dahi para kazandığına dikkat çeken Tağıl, şöyle devam etti: “Bütünü desteklemek için turizmin canlanması gerekiyor. Acentalara destek olunması lazım. En çok ihtiyacımız olan faizsiz kredi. Bizler yeniden işimizin başına geçtiğimizde cebimizden harcama yapacağız ve bunun için de sermayeye ihtiyacımız var. Bizler bu dönemde borçlarımızın ötelenmesini, bizim sektöre ilişkin bir takım çözüm paketlerinin açıklanmasını istiyoruz. Çünkü bizim sektörümüz, her şeyden önce etkilenen ve en son toparlanan sektördür.”

tolga-gencer.jpeg

BU SENEYI BOŞ GEÇMEK ZORUNDA KALDıK.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyesi Tolga Gencer de, acentaların ve turizmin mevcut durumdan etkilendiğine değinerek, “Bu seneyi boş geçmek zorunda kaldık. Bizim sektör için anca 2021 Nisan, Mayıs aylarından sonra sezon başlar. Bu sebepten ötürü kontak kapadık” dedi.

MUAF TUTULMALıYDıK
Gencer, 15- 16 Mart’tan itibaren tüm acentaların kapandığına dikkat çekerek, “Bizde evden çalışma diye bir durum söz konusu değil. Elemanlar İşkur’a başvurularda bulundu. Hepsinin kiraları var, kredi borçları devam ediyor. Devlet SGK ödemelerini 6 ay öteledi fakat bizler, bu dönemki borçlardan muaf olmalıydık ki işler başladıktan 5- 6 ay sonra ödemelerimizi yapabilelim” diye konuştu. İptal edilen seyahatler sonrasında müşterilere iade yapabilmek için ödeme yapılmasını beklediklerini ifade eden Gencer, “Tüketiciler bizlerden paralarını istiyor. Fakat biz de tur için anlaşma yaptığımız yerlerden paramızı almadan ödeme yapamıyoruz. Yeni düzenlemeyle kriz bittikten 2 ay sonra para iadesi yapılacak. Müşterilerden çok ağır tepkiler alıyoruz” dedi.

Kaynak: 9 Eylül Gazetesi
Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.