• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Dünya turizmde corona virüs salgını ile tatil krizi başladı

Dünya turizmde corona virüs salgını ile tatil krizi başladı
Coronavirus tehdidi Avrupa'da Norveç'ten Yunanistan'a ve Antarktika dışındaki her kıtada yeni vakalar bildirildiği için milyonlarca kişinin tatile çıkması risk olarak bildirildi.

LONDRA- Dünyadaki koronavirüs vakalarının sayısı Çin sınırlarını aştıktan sonra milyonlarca İngilizin tatil planlarının risk altında olabilaceği bildirildi. İngiltere’nin Daily Mail Gazetesi korona virüsünün dünya turizmini tehdit ettiğini belirtti. Gazete “Dünyadaki koronavirüs vakalarının sayısı ilk kez Çin'i geçtikten sonra milyonlarca İngilizlerin tatil planları risk altında olabilir” dedi. Öte yandan İngiliz tatilciler Tenerif'de otellerinde karantina süresi boyunca hapis kaldılar.

corona-virus-salgin.jpgDÜNYA TURİZMİ TEHLİKEDE
Brezilya salgına yakalanan ilk hastasını bildirdi. Yani virüs Antarktika hariç her kıtaya yayıldı. Gazetenin hazırladığı grafikler, virüsün tam kapsamını ve küresel olarak nasıl yayıldığını gösteriyor. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, virüsün yayılmasını durdurmak için koruyucu maskeler takarken, diğerleri çeşitli Avrupa havaalanlarına vardıklarında sağlık yetkilileri tarafından kontrol ediliyor.

corona-virus-salgin-042.jpg
corona-virus-salgin-043.jpgAVRUPA’DA HAVAYOLLARI UÇUŞLARI DURDURDU
Yunanistan, Kuzey Makedonya, Gürcistan ve Pakistan'da da ilk kez vakalar teşhis edildi. British Airways Milano'ya talebin düşmesi nedeniyle düzinelerce uçuşunu iptal etti. İspanya, Fransa, Hırvatistan, Avusturya ve İsviçre'de ortaya çıkan yeni vakalar, insanların tatile çıkmasını engelleyeceği belirtildi. Bu durumda turizm endüstrisini virus korkusu sardı. İtalya, sekiz çocuk da dahil olmak üzere 50 vaka ile Avrupa’da salgınının merkez üssü olarak ortaya çıktı.

corona-virus-salgin-002.jpg
corona-virus-salgin-001.jpg
corona-virus-salgin-003.jpg

China Southern Airlines CZ319 uçuşundan yolcularına koruyucu maske dağıtarak Perth Uluslararası Havalimanı'na geldi.

corona-virus-salgin-004.jpgYetkili makamlar Avrupa'daki en büyük koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için yarışıyor, İtalya'daki kasabalar ve şehirler kapanıyor. Coronavirus psikozunun Avrupa’daki merkezinde yarı ıssız sokaklarında yürüyen maskeli insanlar görülüyor.

corona-virus-salgin-005.jpgİnsanlar Coronavirus'dan bulaşma korkusu yüzünden maske takıyorlardı. Birçok insan şimdi maskeleri günlük yaşamlarına dahil etmiş görünüyor

corona-virus-salgin-006.jpgSağlık çalışanı, 26 Şubat'ta Milano Bergamo'dan Krakow Uluslararası Havaalanı'na gelen bir yolcunun başındaki sıcaklığını tarıyor.

corona-virus-salgin-007.jpgİtalya'daki bir coronavirüs salgını sonrası endişeli olan AS Roma taraftarları stadyumun içinde yüzlerine maskeler taktılar.

corona-virus-salgin-008.jpgİngiltere'ye ve İngiltere'den gelen yolcular, dünyayı saran katil virüse maruz kalma korkusuyla işlerini veya tatil seyahatlerini iptal edip etmemeleri konusunda görüşüyorlar.

corona-virus-salgin-009.jpgMiddlesbrough'daki Trinity Katolik Koleji, öğrenciler ve personel İtalya’da kayak gezilerinden döndükten sonra tamamen kapatılmış bir düzineden fazla okuldan biridir. Sağlık Sekreteri onları açık kalmaya çağırdı

Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı havayolu şirketlerine yolcuların öksürük veya soğuk algınlığı olması durumunda uçmamaları konusunda uyardı.

Uzmanlar, salgının Avrupa'da patlak vermesinin turizm endüstrisi üzerinde yıkıcı bir etkisi olabileceğinden korkuyor.

İtalya'da en kötü etkilenen bölgeler Milano, Lombardiya ve Venedik'i kapsayan Veneto ve Emilia-Romagna oldu.

Dışişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki etkilenen 11 kasabaya zorunlu yolculukta oikkat edilmesini bildirdi.

Diğer İtalyan şehirlerine ve yakın ülkelere seyahat eden tatilciler, uçuşları iptal ettiklerinde geri ödeme almayacaklarından korktuklarını bildirdiler.

Dışişleri Bakanlığı zorunlu seyahatler dışında her şeye karşı tavsiyede bulunduğunda yalnızca tatilleri kesintiye uğrayanlar için geri ödemeler geçerli olduğun bildirdi.

corona-virus-salgin-010.jpgİngiltere yetkilileri, koronavirüs vakalarının İngiliz topraklarında görünmeye başlaması üzerine hazırlıklarını hızlandırırken Londra Metrosu'nda yüz maskesi takanlar oldu.

corona-virus-salgin-011.jpg
corona-virus-salgin-012.jpgAlplere seyahat ettikten sonra sağlık ve güvenlik nedenleriyle 13 okul kapatıldı ve 20 öğrenci ve personeli eve gönderdi.

corona-virus-salgin-013.jpgDünya çapında 80.000'den fazla insan koronavirüs ile enfekte olmuş ve 2.700'den fazla kişi ölmüştür. Avrupa genelinde bu hafta rakamlar artmaya devam etti

NHS, yayılmasını durdurmak için koronavirüs için evlerde testini genişletiyor.

Matt Hancock, NHS'nin koronavirüs için evde testlerini genişletmek isterken, yeni bir kamu bilgilendirme kampanyası başlatılacağını duyurdu.

Sağlık Sekreteri ayrıca, virüsleri teyit etmedikçe okulları kapatmamaya çağırdı.

NHS, Londra'da koronavirüs için evde test pilotları başlattı. Burada hemşireler ve sağlık görevlileri, evlerinde semptomları olan insanları ziyaret ediyorlar,

Hancock, mevcut hastane testlerini yaptıklarını ve İngiltere'deki hastanelerde belirtilerin ortaya çıktığı insanları yerleştirileceği 'izolasyon bölmelerini' tamamlamak için ev testlerinin daha geniş kapsamlı olarak uygulanacağını ileri sürdü.

'Artık İngiltere genelinde bildiğimiz kadarıyla tüm A&E tesislerinde test alanları bulunduğu bildirildi.

Ev testlerini de uygulamaya koymayı planlıyoruz ve bunların bir kısmı zaten başladı, böylece insanlar gerçekten A&E'ye girmemelerini sağlamak için oraya konulan A&E önündeki bölmelere gitmek zorunda kalmıyorlar.

'Ev testi, test edilecek en güvenli yer, çünkü o zaman hiçbir yere gitmenize gerek yok ve bu da çok daha fazla sayıda insana test yapmaya izin veriyor

British Airways'in başta olmak üzere diğer büyük havayolları İtalya'ya ve büyük virüs salgını yaşanan Tenerife'ye uçmaya devam edeceğini bildirdiler.

BA sözcüsü, Heathrow ile Linate havaalanı arasında 'azalan talebi karşılamak için' bazı uçuşların birleştirdiğini söyledi.

Gazeteci Rory Boland, seyahaler için şunları söyledi: 'İnsanlar seyahat planlarının nasıl etkileneceğinden endişe duyuyorlar ve bilgi eksikliği birçok gezginin seçenekleri hakkında kafasını karıştırdı.

Hükümet şimdi bir salgın yaşayan İtalya’daki bölgeleri güncelledi. Milano veya Verona gibi yakın şehirlere seyahat edenler seyahat sigortasını iptal edecekler. Sigorta talep edemeyecekler ve Tenerife'ye gidecek olanlar da sigorta olmayacak. '

Çin dışındaki 37 ülkede salı günü toplam 459 yeni vaka bildirildi.

Güney Kore ve İran'da da endişe verici artışlar yaşandı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Çin 412 vaka bildirdi ve yayılma nihayet yavaşlıyor.

İran 139 olay ve 19 ölüm kaydetti. Yetkililer insanları zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınmaya çağırdı.

İran'dan İngiltere'ye geri dönen herkes 14 gün boyunca kendi kendini tecrit etmeye davet ediliyor.

İngiliz gezgin Jon Snow, İran'ı ziyaret ettikten sonra iki hafta boyunca kendi kendini tecrit edeceğini açıkladı.

Güney Amerika'nın olayı: Brezilya Sao Paulo'da Kuzey İtalya'dan dönen 61 yaşındaki bir adamda görüldü.

Fransa, Paris'te 60 yaşında birinin ölümünü bildirdi.

İngilizDışişleri Bakanlığı, Çin'deki Hubei Eyaletine ve tüm Çin anakarasına zorunlu yolculuklara karşı danışmanlık yapıyor.

Tavsiye ayrıca Güney Kore'deki Daegu ve Cheongdo'yu da kapsıyor.

'Seyahat etmeyin' bölgesine rezervasyon yaptırmış olan herkes bir hizmet sağlayıcı veya sigortacı tarafından geri ödenmelidir.

Okul gezilerinden İtalya'nın çeşitli bölgelerine dönen çocukların okuldan eve gönderilmesiyle geliyor, bazıları da virüse yakalandıkları için korku büyüdükçe güvenli bir şekilde izole ediliyor.

Sağlık sekreteri Matt Hancock, toplulukları okullarını açık tutmaya çağırmasına rağmen, Birleşik Krallık'taki birçok okul bu hafta kapılarını kapattı ve önümüzdeki haftaya kadar kapalı kalmaya söz verdi.

corona-virus-salgin-014.jpgPrenses Charlotte ve Prens George, ebeveynleri Cambridge Dükü ve Düşesi tarafından okuldan alınıyor.

corona-virus-salgin-015.jpgPrens George ve Prenses Charlotte'un katıldığı Londra'daki Thomas Battersea okulu

KUZEY İTALYA'YA KAYAK GEZİLERİNDEN SONRA CORONAVIRUS KORKULARININ YANILDIĞI OKULLAR NEREDE?

Lincolnshire'daki Lutton St Nicholas ilkokulu

Gedney Church End ilköğretim okulu

Accrington'daki E Lisesi'nden St Christopher'ın C'si

Middlesbrough'daki Trinity Katolik Koleji

Cheshire, Northwich'deki Cransley Okulu

Brine Leas Akademisi Cheshire'deki altıncı form

Essex'teki William Martin Çocuk ve Bebek Okulu

Tudor Grange Akademisi Kingshurst, Birmingham

Kidderminster'deki ContinU Plus Akademisi

Kireç Akademi Watergall Bretton, Peterborough

Spalding'deki Shepeau Stow İlköğretim Okulu

St Peter Kilisesi İngiltere Orta Okulu, Old Windsor

Başpiskopos Tapınağı Okulu, Preston

Öğrenciler eve gönderildi

Salendine Nook Lisesi, Huddersfield

Newquay Tretherras

Holt Okulu, Wokingham

Cambridge House Gramer Okulu, Antrim (kontluk)

Penair Okulu, Truro

Torquay Erkek Çocuk Gramer Okulu

Haverfordwest Lisesi, Pembrokeshire

Hall Cross Akademisi, Doncaster

Sandbach Lisesi, Cheshire

Crispin Okulu, Somerset

Cleeve Park Okulu, Londra (Sidcup)

West Derby'deki Kardinal Heenan Katolik Lisesi

Birmingham Wythall, Woodrush Lisesi

Guernsey Dilbilgisi Okulu

Dagenham Sydney Russel Okulu

Bangor, Galler'deki Friars Okulu

Kuzey İrlanda Banbridge Akademisi

Kuzey İrlanda Limavady Dilbilgisi Okulu

Ely Koleji Cambridgeshire'deki / daki oteller

Prens George ve Prenses Charlotte'un okulundaki dört öğrenci , koronavirüse yakalanmış olabilecekleri korkularından bağımsızdır.

Londra'nın güneybatısındaki Thomas'ın Battersea okuluna devam eden çocuklar eve gönderildiler ve test sonuçlarını bekliyorlar,

Birleşik Krallık'ta en az 13 okulun virüs yayılma korkusu yüzünden kapılarını kapattığı bildiriliyor.

Bazı okullar, Lombardy ve Veneto bölgelerindeki birkaç kasabanın kilitli kaldığı kuzey İtalya'ya kayak gezilerinden döndükten sonra personel ve öğrencilere evde kalmalarını söylediler.

Güneybatı Londra'daki okuldaki çocuklar kuzey İtalya'ya bir gezi yapıyordu.

Grip benzeri semptomlar gösteren sonra iki çocuk yolculuktan döndü ve kraliyet çocuklarının virüse maruz kaldıklarına dair bilgi vermedi. Okulun web sitesi iki yılda bir İtalya'ya bir gezi düzenlediğini bildirdi.

İspanyol gazetesi El Confidencial okuldan bir açıklama yaptı: Tüm okullar gibi, Covid-19'un yayılmasıyla ilgili potansiyel riskleri çok ciddiye alıyoruz. Bu amaçla hükümet bazı personel veya virüse maruz kalan, herhangi bir belirti gösteren öğrenciler hakkında enfeksiyon önleme bildirisi yayınladı.

'Şu anda değerlendirilmiş çok az sayıda öğrencimiz var ve bu kişiler sınavlarının sonuçlarını almak için bekleyen evlerinde kalıyorlar'.

Tüm ebeveynlere bilgi verildiğini ve bilgilerin düzenli olarak dolaşıma sokulduğunu ekledi.

Okul ayrıca 'personelin ve öğrencilerin gizliliğini koruyacağını ve belirli durumlar hakkında yorum yapmayacağını' söyledi.

Ülkedeki 30'dan fazla okul, çocuklar kayak gezilerinden İtalya'ya eve döndükten sonra panik ve karışıklığa yakalandı.

Swansea'daki bir okul, İtalya'ya yapılan bir kayak gezisinden dönen bir sınıfın grip olmadıkları halde hala okula gelmediklerini belirtiyor. Okul yöntimi ebeveynlerden gelen hoşnutlukları görmezden geliyor.

corona-virus-salgin-016.jpgCheshire, Northwich'teki özel bir okul Cransley School koronavirüs korkuları nedeniyle haftanın geri kalanında kapalı olacağını açıkladı. Ayrıca, her türlü durumu önlemek için ihtiyati bir hareketle temizleneceğini bildirdi.

corona-virus-salgin-017.jpg
corona-virus-salgin-018.jpgDevon'daki Torquay Boys 'Gramer Okulu'ndaki üç öğrenci, İtalya'ya yapılan bir okul gezisinden sonra eve kötü hissettikten sonra virüs testi yapıldı, negatif çıktı.
 

Antrim İlçesi'ndeki Cambridge House Gramer Okulu, yaklaşık 50 öğrenci ve personel göndermek için halk sağlığı şeflerinden tavsiye aldığını söyledi.

Kuzey İrlanda, County Atrim'deki Cambridge House Gramer Okulu 50 civarında personel ve öğrencileri eve gönderdi.

CORONAVIRUS SEMPTOMLARI NELERDİR?

Koronavirüsün neden olduğu enfeksiyon olan COVID-19 belirtileri genellikle hafiftir ve soğuk algınlığı, grip veya göğüs enfeksiyonuna çok benzer.

Tipik enfeksiyon belirtileri arasında ateş, öksürük ve nefes darlığı veya nefes almada zorluk bulunur.

Bunlar yılın bu zamanında yaygın şikayetlerdir, bu nedenle birisinin seyahat ettiği veya kimlerle temasa geçtiği, koronavirüs olup olmayacağının belirlenmesinde önemlidir.

NHS, yukarıdaki belirtilere sahip olanların çıktığı yerler: Çin, Güney Kore, Tayland, Japonya, Hong Kong, Tayvan, Singapur, Malezya, Makao, Vietnam, Kamboçya, Laos, Myanmar veya İtalya'nın kuzeyi (Pisa ve Floransa'nın kuzeyinde) olarak bildirildi.

Son iki hafta içinde, Çin'in Hubei eyaleti, İran, Güney Kore'deki Güney Kore Daegu veya Cheongdo şehirleri veya kuzey İtalya'daki karantinaya alınan 11 kasabadan biri oldu.

İtalya'daki 11 kasaba karantinada. Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano ve Vo 'Euganeo.

Bu yerleri ziyaret eden ve daha sonra hasta olan kişilerle temasa geçenler de risk altında olabilir.

Yukarıdaki kategorilerden herhangi birine uyan kişiler evde kalmalı ve diğer insanlardan uzak durmalı ve daha fazla tavsiye için NHS 111'i aramalıdır. Koronavirüs olduğunu düşünüyorsanız, bir doktora veya hastaneye gitmeyin.

Virüs öksürme, hapşırma veya uzun süre birine yakın olarak yayılabilir.

Kendilerini korumak için, insanlar öksürmeli ve bir dokuya hapşırmalı ve atmalı, ellerini yıkamalı ve hasta insanlarla temastan kaçınmalıdır.

Güneydoğu Londra'nın Sidcup kentindeki ortaokul Cleeve Park, Cumartesi günü kuzey İtalya'daki Bormio'ya bir okul kayak gezisinden döndükten sonra bazı öğrencilerinin ve personelinin 'kendini iyi hissetmediğini' bildirmesine rağmen bugün de açık kaldı.

Okul bugün, belirtilmemiş sayıda öğrenci ve personele kendilerini evde tecrit etmelerini önerdiğini, ancak diğerlerinin geziden katılmalarına izin verdiğini duyurdu.

Halk Sağlığı İngiltere'nin tavsiyelerini izledikten sonra okulun açık kalması ve tüm öğrencilerin iyi olmaları halinde katılmaları gerektiğine karar verdi.

Ancak, bazı ebeveynler müdürün kararına karşıdır.

Bir baba, sonuçlar negatif oluncaya kadar oğlunu evde tutmayı seçti.

Okul müdürleri, okulların hastalıklar veya kötü hava koşulları gibi sağlık ve güvenlik nedenleriyle ne zaman kapanacağı konusunda son söze sahiptir.

Kapılarını kapatan en son Bretton'daki Lime Academy Watergall, Peterborough ve Spalding'deki Shepeau Stow Primary.

Lintonnshire'daki Lutton St Nicholas ve Gedney Church End ilkokulları da 'okul içindeki bir kişi tarafından Coronavirüs'e potansiyel bir bağlantı nedeniyle' kapatıldı.

Accrington'daki E Lisesi'nden St Christopher'ın C'si ebeveynlere kapatılması gerektiğini söyledi.

William Martin Junior ve Infant School'daki bir personel, İtalya'daki yarım dönemli bir tatilden döndü, bu yüzden bugün önlem olarak kapatıldı.

Middlesbrough'daki Trinity Katolik Koleji ve Cheshire, Northwich'teki Cransley Okulu, derinlemesine temizlenebilmeleri için Salı günü tamamen kapandı. Cheshire'deki Brine Leas Akademisi dün altıncı formunu kapattı.

Windsor'daki Aziz Peter İngiltere Orta Okulu Kilisesi, bir öğrenci yarım dönem boyunca İtalya'ya bir seyahatten eve döndükten sonra bugün 'ihtiyati temizlik' için kapatıldı.

Preston'daki Başpiskopos Tapınağı Okulu kapatıldı ve web sitesinde yaptığı açıklamada, İtalya'nın Pila'dan kısa bir süre önce bir kayak gezisi döndüğü için 'kaçınılmaz bir kapanış' olduğunu söyledi.

Halk Sağlığı İngiltere, temizliğe yardımcı olacak yeni bir kampanya başlatacak. Yukarıdaki resimde Chesterfield Kraliyet Hastanesinde bir değerlendirme bölmesi var+45

corona-virus-salgin-019.jpgHalk Sağlığı İngiltere, temizliğe yardımcı olacak yeni bir kampanya başlatacak. Yukarıdaki resimde Chesterfield Kraliyet Hastanesinde bir değerlendirme bölmesi var

corona-virus-salgin-020.jpgLondra'da bir kadın Çarşamba günü tüp üzerinde koruyucu maske takarken günlük işe gidip gelirken görüldü +45

corona-virus-salgin-021.jpgİnsanlar Roma'nın St.Peter Meydanı'ndaki ve Lent'in başladığı gün olan Via della Conciliazione boyunca Coronavirus enfeksiyonundan korunmak için antivirüs maskeleri giyiyorlar. +45

İnsanlar Roma'nın St.Peter Meydanı'ndaki ve Lent'in başladığı gün olan Via della Conciliazione boyunca Coronavirus enfeksiyonundan korunmak için antivirüs maskeleri giyiyorlar.

Suudi Arabistan sonunda koronavirüsün Krallığa yayılmasını önlemek için dini hacıların Mekke veya Medine'yi ziyaret etmelerini söyledi.

Suudi Arabistan , dini hacıların Coronavirüs'ün Krallığa yayılmasını önlemek için Mekke veya Medine'yi ziyaret etmesini yasakladı .

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, virüsün gelişmelerini bir süredir takip ettiklerini belirtti.

Virüsten etkilenen ülkeleri desteklemek için Krallığın haclara geçici bir yasak şeklinde 'onaylanmış uluslararası standartlar' uygulayacağını söyledi.

Umre ve Peygamber Camii'ni ziyaret etmek için Krallığa girişi geçici olarak askıya aldı.

Ayrıca, virüsün yayıldığı ülkelerden gelmişlerse, turist vizesi ile İngiltere'ye seyahat edenler için girişi askıya aldı.

Arabistan, koronavirüsün Krallığa yayılmasını önlemek için dini hacıların Mekke veya Medine'yi ziyaret etmelerini geçici olarak yasaklamıştı (Müslüman hacılar bu hafta başlarında resmedilmişti) +45

Suudi Arabistan, koronavirüsün Krallığa yayılmasını önlemek için dini hacıların Mekke veya Medine'yi ziyaret etmelerini geçici olarak yasaklamıştı (Müslüman hacılar bu hafta başlarında resmedilmişti)

Açıklamada ayrıca, Krallığın Suudi vatandaşlarını ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin vatandaşlarını, yurtdışındaki Suudiler hariç Krallık'a ve İngiltere'den seyahat etmeleri için ulusal kimlik kartları ile askıya alacağı ortaya çıktı.

Krallık bu prosedürlerin geçici olduğunu ve yetkili makamlar tarafından sürekli değerlendirmeye tabi olduğunu onaylar.

`` Krallık, virüsün yayılmasını sınırlamak için alınan tüm uluslararası önlemlere verdiği desteği yeniliyor.

'Dışişleri Bakanlığı vatandaşları yeni Coronavirüs'ün (COVID) yayıldığı ülkelere seyahat etmemeye çağırıyor. Yüce Tanrı'dan bize tüm insanlığı, tüm zararları vermesini istiyoruz. '

Krallıktan alınan karar, dünya çapındaki spor olaylarının salgın nedeniyle ertelenmesiyle geliyor.

İrlanda'nın İtalya'ya karşı rugby maçı bugün İtalyan taraftarlarının virüsü Dublin'e getirebileceği korkusuyla ertelendi - ancak 14 Mart'ta Roma'daki İngiltere'nin Altı Millet fikstürü hala devam ediyor.

İngiltere'deki FA bugün 27 Mart'ta bir Wembley dostu için İtalya'nın futbol takımını ağırlamanın güvenli olup olmadığı konusunda acil görüşmelerde bulunuyor.

Bugün İngiltere'de birçok işletme, çalışanların virüsü taşıyabileceğinden korktuğu için personeli eve gönderdi.

Cornwall, Cheshire, Yorkshire, Berkshire, Pembrokeshire, Liverpool, Londra, Birmingham ve Kuzey İrlanda'daki 18 okuldaki öğrenciler ve personel, kendilerini karantinaya almaya gönderildi.

Halk Sağlığı İngiltere tıbbi direktörü Profesör Paul Cosford, bugün Hükümetin İtalya'nın kuzeyindeki kayak gezilerinden kaç İngiliz'in geri geldiğini bilmediğini ancak bunun 'önemli bir sayı' olduğunu söyledi.

okul gezisi yarım dönemlik gezilerden sonra eve döndüğü için, İtalya'nın kuzeyinde Cuma gününden bu yana yüzlerce virüs vakası teşhis edildi.

Bazı baş öğretmenler personel ve öğrenciler Alplerden döndükten sonra 'hafif grip benzeri belirtiler' ile geldikten sonra kaçınma eylemi yaptılar ve okulları kapattılar .

Diğerleri, 11 kasabanın hükümetin kilitli olduğu İtalya'ya gezilere giden öğrencileri ve personeli eve gönderdi.

Birçoğu açık kalmaya karar vermiş olsa da, öldürücü virüsün açık belirtileri olmadıkça öğrencilere gelmeleri gerektiğini söylediler - bazı ebeveynleri kızdırdı.

Halk Sağlığı İngiltere okullara kapanmasını tavsiye etmiyor ve Sağlık Sekreteri Matt Hancock milletvekillerine bugün şunları söyledi: 'Eğer bir çocuk bakımı veya eğitim ortamında şüpheli bir vaka ile temas halinde olan kişi, test sonuçları beklenirken özel bir önlem alınması gerekmez.

'Okulu kapatmaya, diğer öğrencileri veya personeli eve göndermeye gerek yok. Sonuçlar geldikten sonra, negatif testi yapanlar, eğitime geri dönmeleri hakkında bireysel olarak bilgilendirilecektir.

'Çoğu durumda, çocuk bakımı veya eğitim ortamının kapatılması gereksiz olacaktır, ancak bu profesyonel tavsiye de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere dayanan yerel bir karar olacaktır.

“Buradaki amacımız, halkı koruduğu sürece okulları elimizden geldiğince açık tutmaya çalışmak. Aslında daha geniş hedefimiz, sosyal ve ekonomik ve gerçekten de NHS'ye halkı güvende tutmak için asgari aksamaya sahip olmaktır. '

Bazı okullar ayrıca Sağlık Bakanlığı ve PHE tavsiyelerinin ardından derinlemesine temizlik için derhal kapatıldıklarını bildirdi.

Hükümetten gelen çelişkili mesajlar yaygın bir karışıklığa yol açtı ve bireysel baş öğretmenlerin meseleleri kendi ellerine almasına neden oldu.

Spor etkinlikleri açısından İrlanda'nın Altı Milleti'nin Dublin'de İtalya ile çatışması, koronavirüs üzerindeki korkuların ortasında durduruldu.

Ölümcül salgın İtalya'nın kuzey bölgelerini dolaştı ve hastalığın kıyılarına ulaşmasını önlemek için İrlanda hükümeti oyunu 7 Mart'ta ertelemek için adım attı.

Hem Altı Millet hem de 20 yaş altı çatışmalar da iptal edildi.

IRFU başkanı Philip Browne, fikstürleri yeniden planlamak için bir tarih bulmak amacıyla Altı Milletlerle birlikte çalıştıklarını, ancak bunun ne zaman olabileceğine dair hiçbir ayrıntı olmadığını açıkladı.

Browne yaptığı açıklamada, “İrlanda sağlık bakanı] Bay [Simon] Harris ve danışmanları ile çok olumlu bir toplantı yaptık ve burada İrlanda'nın sahnelenmesine ilişkin bir talimat istedik.

İngiltere'nin Six Nations maçının bir iki haftada bir Roma'da devam etmesi planlanıyor.

FA bugün, koronavirüsün önümüzdeki ay İngiltere'nin İtalya ile dost canlısı Wembley üzerindeki etkisi hakkında acil görüşmelerde bulunacak.

Kıdemli personel, kuzey İtalya'da salgın arttıktan sonra fikstürle ilgili problemler hakkında konuşmak için ulusal stadyumda oturacak.

Bir açık sözcü, açık sınır Schengen Bölgesi için kural kitabını uygulayan Avrupa Komisyonu'nun ülkeleri bilimsel kanıtlara dayalı ve 'parçalanmış bir şekilde değil koordineli olarak' önlemler almaya teşvik ettiğini söyledi.

Semptomlar öksürük, ateş ve nefes darlığı içerir.

MailOnline okulla temasa geçti ve Kensington Sarayı bu akşam yorum yapmak için müsait değildi.

Okulların kapatılması ve dün spor olaylarını çevreleyen konular, başkentteki çeşitli işletmelerin virüs korkusu nedeniyle kapılarını kapatmasıyla ortaya çıktı.

corona-virus-salgin-022.jpg

OMD UK, Fitzrovia'daki (yukarıda) ofisini kapattı ve personeli eve gönderdi ve Pazartesi günü yeniden açılacak

corona-virus-salgin-023.jpgOfislerinden sadece iki sokak ötede, iki kişinin hazmat takım elbise ve maskeleri giymiş bir ambulanstan çıktığı görüldü, bir mülkün kapısını çalıyorlardı. Bu olayın OMD'deki çalışanla ilgili olup olmadığı bilinmemektedir. +45

corona-virus-salgin-024.jpgOMD ofislerinden sadece iki sokak ötede, iki kişinin hazmat takım elbise ve maskeleri giymiş bir ambulanstan çıktığı görüldü, bir mülkün kapısını çalıyorlardı. Bu olayın OMD'deki çalışanla ilgili olup olmadığı bilinmemektedir.

corona-virus-salgin-025.jpgLondra'daki bir medya ajansı, bir personel Singapur üzerinden uluslararası seyahatten döndükten ve şu anda koronavirüs için test edildikten sonra geçici olarak iş kapılarını kapattı .

OMD UK, Fitzrovia'daki ofisini kapattı ve personeli eve gönderdi ve Pazartesi günü yeniden açılacak.

Güvenlik binanın çevresinde devriye gezmektedir ve şu anda kapıda kapalı olduğunu belirten bir işaret bulunmaktadır.

OMD UK, Omnicom Medya Grubu'nun (OMG) bir parçasıdır ve firma sözcüsü, söz konusu çalışanın Avustralya'da iş yapmakta olduğunu söyledi.

İşçi, şu ana kadar 91 virüs vakası kaydeden Singapur'da durmuştu.

Bugün itibariyle, işçinin başlangıçta seyahat ettiği Avustralya'da onaylanmış 15 koronavirüs vakası vardı.

Önlem olarak şirket tüm çalışanlardan evden çalışmalarını istemiştir.

MailOnline'a konuşan bir sözcü şöyle dedi: Bugünün erken saatlerinde, birkaç gün önce Singapur üzerinden bir uçuş bağlantısıyla Avustralya'ya olan bir seyahatten dönen grip benzeri semptomlar gösteren bir çalışanın farkında olduk.

Bir önlem olarak ve çalışanın koronavirüs testinin kesin sonuçları doğrulanıncaya kadar Fitzrovia ofislerimizdeki OMG çalışanlarından hemen evden çalışmalarını istiyoruz.

Bu öğleden sonra, OMD ofisine sadece iki sokak uzaklıktaki Cleveland Caddesi'nin dışına bir ambulans park edildi.

Bir işçi Westferry Circus'ta, ABD petrol şirketi Chevron'un Canary Wharf'taki ofisinin yanındaki bir binanın kapılarını temizliyor.

'OMG UK çalışanlarına, testin pozitif olma riski minimum olmakla birlikte, sağlıklarını ve refahlarını korumak için her türlü önlemin alındığı bilgisi verildi.

'Durumu izlemeye devam edeceğiz ve Hükümet tarafından sağlanan rehbere uymaya devam edeceğiz ve sonuçları beklemek üzere Pazartesi günü bu ofisleri yeniden açmayı bekliyoruz'.

Tehlikeli madde elbisesi giyen insanlar Cleveland Caddesi'ndeki OMD binasından sadece birkaç sokak uzakta görüldü.

Sokakta bir ambulans park edildi ve koruyucu kıyafetler ve maskeler giymiş iki memur bir mülkün kapısını çaldı.

Bu olayın OMD'de test edilen çalışanla ilgili olup olmadığı henüz bilinmemektedir.

Çalışanın geçtiği Singapur, virüsten etkilenen ilk Asya ülkelerinden biriydi.

Singapur virüsü kontrol altına almayı başardı ve birçok insan hala günlük işlerini sürdürüyor.

Hükümet erken başlarda Çin'i ülkeye girmesini ziyaret edenlere katı bir yasak koydu.

Bu, potansiyel taşıyıcıların hastalığı daha da yayma olasılığını sınırladı.

İngiltere de hızlı bir şekilde hareket etti ve yolcuların enfekte bölgelerden hareket etmesini, önemli Çin şehirlerine uçuş yasaklayan havayolları ile sınırladı.

Halk Sağlığı İngiltere, bugün İngiltere'de bir koronavirüs salgını gerçekleşirse tüm kasabaları, toplulukları ve toplu taşımayı kapatma olasılığını ortadan kaldırmayı reddetti.

ABD petrol şirketi Chevron, bir işçinin yabancı bir yolculuktan sonra grip benzeri semptomlarla düşmesinden sonra Canary Wharf'taki Londra Genel Merkezi'nden yaklaşık 300 İngiliz personelini eve gönderdi.

'Gel ve kurtar bizi Boris!' İngiliz turistler coronaavirüs merkezindeki Tenerife otelde hapsolmuş slam 'kesinlikle korkunç' yanıt - ama panik bazı tatilcilerin güneşte zamanlarının çoğunu yapmalarını engellemiyor

Bazı konuklar odalarında kalmayı tercih etti. Diğerleri yüz maskeleri taktılar ve otelin yüzme havuzunda rahatlamaya karar verdiler.

İki yaklaşım, bir grup İngiliz tatilcinin iki hafta boyunca Tenerife otelde kaldığı karışıklık ve hayal kırıklığının sadece bir işaretiydi.

Hayal kırıklığına uğramış konuklar dün Johnson Johnson'a müdahale etti ve korona virüsünün Costa Adeje Palace Hotel'de yayılmasını kontrol etmek için kaotik bir girişimin ardından eve dönmenin umutsuz olduklarını söyledi.

İspanyol yetkililer İtalya'dan dört konuk pozitif test ettiğinde kapılarını asma kilitledikten sonra dört yıldızlı tesiste en az 160 İngiliz toplandı.

Maskeli güneşlenme: İspanyol yetkililer bir karantina teyit ettikten sonra iki haftalık bir kilitlenme için yerleştiklerinde turistler H10 Costa Adeje Sarayı'nın havuzunda dinleniyorlar

Otel, konuklara Mart ortasına kadar tatil köyünde kalmak zorunda kalacakları söylendikten sonra Çarşamba günü turistler için ücretsiz şampanya koydu

Çarşamba günü misafirlere sunulan yemekler paket servisi olan restorandaki makarna dahil +45

Çarşamba günü misafirlere sunulan yiyecekler, paket servisi olan restoran kutusunda makarna ve bir tepsi ekmek, hamur işleri ve portakal suyu  ve su şişeleri dahil

Dün 'kesinlikle korkunç' durumdan bahsettiler ve zorla kalış sürelerinin ne kadar süreceği konusunda kendilerine çelişkili bilgiler verildiğini söylediler.

Dışişleri Bakanlığı dün gece onlarla temasa geçmeye başladığında 10 Mart'a kadar otelde kalmaları gerektiğini söylerken, bazıları kalmanın kendilerini riske attığından şikayet etti.

Kocası Roger ile tatilde olan Mandy Davis, 'Kimse doğru şeyin ne olduğunu bilmiyor, çünkü daha önce kimse bu virüse sahip değildi.

'Öyleyse lütfen, bir şeyler halledelim, gelin ve bizi kurtarın lütfen Boris. Hadi buradan gidelim. '

Babası ve erkek kardeşi ile tatilde olan Rosie Mitford, otele sadece pozitif test eden dört İtalyan'ın zaten gittiği Pazartesi günü geldi.

Konuklar, maskelerde güneşlenirken, Mart ayına kadar iyi kalacaklarını öğrendikten sonra Çarşamba günü otel havuzunda ücretsiz yiyecek ve alkol kaynağının tadını çıkarıyorlardı

Konuklar şezlonglarda uzanır ve Çarşamba günü Tenerife otelde havuz kenarında yürürler. +45 Maskeli konuklar şezlonglarda uzanır ve Çarşamba günü Tenerife otelde havuz kenarında yürüyorlar,

corona-virus-salgin-040.jpg
corona-virus-salgin-041.jpg

Maskeli iki otel konuğu, tatilcilerin 14 gün boyunca kalması gereken Çarşamba günü Tenerife beldesinin penceresinden dalgalanıyor

Koruyucu maske takan çalışanlar, otelin lobisinde su şişeleri düzenlemektedir. Lobi Çarşamba günü nispeten sessiz görünüyordu

corona-virus-salgin-039.jpg

Bir çalışan, karantinaya alınan otelin içindeki konuklarla konuşurken koruyucu maske takıyor. Yukarıdaki konuklar çok endişeli görünmüyordu

18 yaşındaki hemşirelik öğrencisi: 'Şimdi eve gitmek istiyoruz. Hiçbirimizin semptomları olmadığı ve daha sonra geri döndüğümüzde izole ettiğimiz iki hafta boyunca burada kalma noktasını görmüyoruz. '

Aile grubu, dün gece Kanarya Adaları'ndaki yetkililerin son 100'den fazla gelen bir grubun eve gitmesine izin verilebileceğini söylediği bir rüşvet almaya hazırlanıyorlardı.

İspanyol yetkililer, Avrupa'daki evlerine dönmeden önce enfekte dörtlü ile temasa geçebilecek konukları izlemeye başladılar.

Konuklar, iki haftalık karantinaya maruz kaldıklarından içerideki shambolik düzenlemelerden bahsettikleri 500 odalı tesiste toplandılar.

corona-virus-salgin-038.jpgKoruyucu bir yüz maskesi takan bir konuk, Çarşamba günü H10 Costa Adeje Sarayı'nın penceresine, turistlere iki hafta karantinaya maruz kaldıkları söylendi

corona-virus-salgin-037.jpg

Konuklar yemek için sıraya giriyor ve çarşamba günü birçoğu koruyucu yüz maskeleri takıyorlar.

corona-virus-salgin-026.jpg

Karantinadaki turistler Çarşamba günü Tenerife'deki H10 Costa Adeje Palace otelinin içinde kaldılar. İki kadın normal gibi devam ediyor gibiydi

corona-virus-salgin-036.jpgBir İngiliz oğlu Hannah Green ve bir yaşındaki oğulları ile İspanya'da bulunan erkek arkadaşı Court Amys, kilitlemenin 'oldukça kaba' olduğunu söyledi

Bebekli tatilciler, bebek bezleri gibi temel ürünler olmadan bırakılırken, uygun yemek için otelle nasıl başarısız olduklarını açıkladılar.

İngiltere'de aile üyeleri, mülkteki yaşlı akrabaların refahından endişe duyduklarını söyledi.

Konuklara başlangıçta 'sakin kalmaları' ve dün sabah odalarında kalmaları söylendi. Konuklara sıcaklığını günde iki kez almaları söylendi.

corona-virus-salgin-035.jpg

Tenerife'deki H10 Costa Adeje Palace otelde karantinaya alınan kişilere sağlanan bir yüz maskesi. Maske ince görünüyor ve kulaklar için kayışları var

corona-virus-salgin-034.jpg

Bir polis memuru, dört koronavirüs vakası tespit edildikten sonra kilitli olan H10 Costa Adeje Sarayı'nın dışında yürüyor

corona-virus-salgin-030.jpgcorona-virus-salgin-031.jpgKapalı: H10 Costa Adeje Sarayı polis tarafından korunuyor. Konuklar, virüsün yayılmasını durdurmak için çaresiz bir girişimde dört yıldızlı otelde yatak odalarına hapsedildi. +45

corona-virus-salgin-032.jpg

Sokağa çıkma yasağı kısa bir süre sonra düşürüldü ve 260'tan fazla konuk dışarıda, bazıları yüz maskelerinde güneşlenirken, diğerleri yüzme havuzlarına gitti.

corona-virus-salgin-027.jpg24 saatten fazla sıcak yiyecekler yemeyen otel, dün öğleden sonra öğle yemeği büfesi sağladı ve ücretsiz Şampanya şişeleri koydu. Görüntüler aç misafirlere yemek için clamouring gösterdi.

Sokağa çıkma yasağı rahat olmasına rağmen, bazı konuklar odalarında kalmaya karar verdi ve kahvaltı getirildi.

corona-virus-salgin-028.jpgcorona-virus-salgin-029.jpgManchester'dan 45 yaşındaki Lara Pennington, iki oğlu ve yaşlı kayınlarıyla tatil yapıyor: 'Çok korkutucu çünkü herkes havuzda, virüsü yayıyor.'

corona-virus-salgin-044.jpgAdanın güney batısındaki 25 ülkeden 600 ila 800 misafirin otelde olduğu bildirildi. Sınırlama önlemleri konukların özgürlüğünü etkilediğinden, yerel bir yargıç her gün bazılarının ayrılmasına izin verip vermemesine karar verecektir.

Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: 'Personelimiz otel yönetimi ve İspanyol makamları ile yakın temas halindedir ve tüm İngiliz misafirlere yazmıştır ve savunmasız veya muhtaç olarak tanımlanan herkesle temas halindedir.'

Kaynak: Daily Mail
Bu haber toplam 14704 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.