• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 20 °C

Dolar, 2023 sonu 26 TL, 2024 sonu 32 TL

Dolar, 2023 sonu 26 TL, 2024 sonu 32 TL
Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Liam Peach: Dolar/TL'nin 2023 sonunda 26 liraya, 2024 sonunda ise 32 liraya yükselebileceğini öngörüyoruz

İSTANBUL- Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Liam Peach “Dolar/TL'nin 2023 sonunda 26 liraya, 2024 sonunda ise 32 liraya yükselebileceğini öngörüyoruz” dedi.

Gelişen piyasalar ekonomisti Timothy Ash "Muhalefetin kazanmasıyla hızlı bir şekilde Ortodoks politikalara geçileceğini ve 2023'ün ikinci yarısında gelişen piyasaların en iyi hikayelerinden birinin yazılabileceğini" bildirdi.

Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer, Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Liam Peach'in dolar tahminlerine yer verdiği bir yazı kaleme aldı. Yazıda 2023 ve 2024 sonu dolar tahminlerine yer verildi.

Türkiye'nin makroekonomik dengesizliklerinin giderek derinleştiğini ve bu durumu yönetmenin yıllar alacağını söyleyen Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti, "Muhalefetin zaferi Türkiye'nin finansal piyasalarına bir canlanma getirebilir, özel sermaye akışı dalgası yaratabilir. Ancak diğer yandan bu canlanma hızlı şekilde yok olabilir. Reform süreci kararlılıkla hayata geçene kadar, Türkiye büyük yatırım akımlarının olmasında bir tereddüt yaşayabilir" dedi.

Peach sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna ek olarak, Türkiye ekonomisinin, seçim sonuçlarından bağımsız olarak, lirada çok büyük bir değer kaybı olmadan dengeye gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." Peach Dolar/TL'nin 2023 sonunda 26 liraya, 2024 sonunda ise 32 liraya yükselebileceğini öngördüklerini aktardı.

BİLGE YILMAZ, HAKAN KARA, İLKER DOMAÇ İSİMLERİ ÖNE ÇIKIYOR

Yazıda görüşlerine yer verilen gelişen piyasalar ekonomisti Timothy Ash ise kendi blogunda yer alan yazısında "Muhalefetin kazanmasıyla hızlı bir şekilde ortodoks politikalara geçileceğini ve 2023'ün ikinci yarısında gelişen piyasaların en iyi hikayelerinden birinin yazılabileceğini söyledi.

Timothy Ash'e göre ekonomi yönetimi için kamuoyunda ismi öne çıkan muhalefet temsilcileri "güvenilir, ortodoks ve piyasa tarafından biliniyor."

İYİ Parti'den Bilge Yılmaz'ın DEVA'dan Ali Babacan ve İbrahim Çanakçı ikilisini örnek veren Ash, Merkez Bankası yönetiminde yer alması muhtemel kişiler olarak da TCMB Eski Baş Danışmanı Hakan Kara ve Citibank yöneticilerinden İlker Domaç'ın ismini verdi:

"Muhalefetin kazanması durumunda bence bu ekip, hızlıca para politikasını normalleştirmeye başlayacaktır. Faiz oranları en az yüzde 25-30 seviyesine çıkarılabilir. Kredibilitelerinin yüksek olması nedeniyle piyasa onlara güvenecektir."

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.