• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dikili'nin turizm haritası çıkarıldı

Dikili'nin turizm haritası çıkarıldı
Bakanlar Kurulu'nca Termal, Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Dikili'nin turizmde başarılı olması için atak başlatıldı.

İZMİR- Bakanlar Kurulu'nca Termal, Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Dikili'nin turizmde başarılı olması için atak başlatıldı. EMİTT-2008'de yer alacak olan ilçenin turizm haritası çıkarıldı.

 

Dikili Kaymakamı Zeki Karamehmetoğlu, Bakanlar Kurulu kararıyla "Termal, Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" ilan edilen Dikili'nin, turizm alanında başarılı olması için tanıtım atağı başlattıklarını bildirdi.

Karamehmetoğlu, ilçenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin srgilendiği 20 bin Dikili Turizm Haritası bastırdıklarını belirtti.

Haritada ilçe ve köylerdeki tarihi ve turistik yerlerin tamamına yer verildiğini ifade kaydeden Karamehmetoğlu, hazırlanan turizm haritasında gezip görülebilecek yerler ve güzergahlarının belirtildiğini kaydetti.

Karamehmetoğlu, haritanın turizm fuarlarında ve Türkiye genelinde turizm ofislerinde dağıtılacağını söyledi.

Özellikle sağlık, termal turizm alanındaki çalışmalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'nın verdiği desteğin kendileri için büyük anlam ifade ettiğine değinen Karamehmetoğlu, Dikili'yi termal, sağlık turizmi destinasyonunu haline dönüştürmek için turizm gönüllüleriyle birlikte çalıştıklarını anlattı.

Yaz sezonu kısa süren Dikili için deniz ve kum dışında farklı potansiyelleri devreye sokmak gerektiğini belirten Karamehmetoğlu, bu çerçevede 13-17 Şubat'ta, İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı -EMİTT-2008'de Dikili olarak yer alacaklarını söyledi.

Karamehmetoğlu "Dikili'nin turizmden aldığı payı artırmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla birlikte yoğun çaba harcıyoruz."dedi.

 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.