• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Dededen toruna sevgiyle milletin kalbine giren Sözen, başkan oldu

Dededen toruna sevgiyle milletin kalbine giren Sözen, başkan oldu
CHP'den üçüncü defa Manavgat belediye başkanı seçilen Şükrü Sözen, başkanlık görevini Sözen ailesinin dededen toruna geleneği ile üçüncü kuşağı olarak yürütüyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT / ANTALYA
- Yerel seçimlerinde CHP'den üçüncü defa Manavgat belediye başkanı seçilen Şükrü Sözen, başkanlık görevini Sözen ailesinin dededen toruna geleneği ile üçüncü kuşağı olarak yürütüyor. Başkan Sözen''le aynı ismi taşıyan dedesi Şükrü Sözen ve babası İbrahim Sırrı Sözen de turizm şehrinde daha önce belediye başkanlığı görevinde bulunmuştu.

sukru-sozen-manavgat.jpgÜçüncü defa seçilen Sözen, ailesinin belediye başkanı seçilmesi phakkında “Manavga'ta aynı ismi taşıdığımı dedem Şükrü Sözeni, 1951-1968 yıllarında, babam İbrahim Sözen ise 1977-1989 yıllarında belediye başkanlığı yaptı. Babam 80 ihtilalinde 2 yıl görevi bırakmak zorunda kaldı' dedi.

sukru-sozen-manavgat-002.JPGMANAVGAT’A BAŞKAN OLMAK KUTSAL GÖREVDİR
Aile olarak Manavgat Belediye Başkanlığı makamını her zaman kutsal bir görev olarak gördüklerini anlatan Sözen, "Dedem ve babamın belediye başkanlığı yaptığı dönemler, gurur duyduğumuz dönemdir. 3 dönem belediye başkanı olmamda onların katkısı çok büyüktür. Dedem ve babamın başarılı bir şekilde defa belediye başkanı seçilmemi sağladı'' şeklinde konuştu.

sukru-sozen-manavgat-003.JPGAİLEMİN ADINI KORUYORUM

''Dedemin adını taşımaktan her zaman onur duydum" diyen Sözen bugüne kadar belediye başkanlığı görevini yapan pek çok insan geçtiğini, aynı ismi taşıdığı rahmetli dedesi Şükrü Sözen'in de Manavgat'a 4 dönem, 17 yıl başkan olarak hizmet ettiğini anlatan Sözen, Manavgat'ın gerçek anlamda Manavgat olmasında ve temel kuruluşunda çok büyük katkıları olduğunu kaydetti..

Dedesinin son dönemde yoğun işlerinden dolayı görevini bırakmak zorunda kaldığını belirten Sözen, "Dedemin son dönemlerini tanıyabildim. Onun torunu olmaktan, adını taşımaktan her zaman onur verdi" diye konuştu.

Babası İbrahim Sırrı Sözen döneminde de ilçede önemli hizmetler yapıldığını dile getiren Sözen, sağlığından, ekonomisinden ödün vererek görevini layıkıyla taşıdığını anlattı.

sukru-sozen-manavgat-004.JPGBABAM BİZE HALK İÇİN ÇALIŞMAYI ÖĞRETTİ
Babasını izleyerek büyüdüğünü, tecrübe kazandığını beliren Sözen, şöyle konuştu: "Bu onurlu görevinden dolayı babamla hep gurur duyduk. Görev aldığı iki dönemde de çok çok başarılı hizmetlere imza attı. Sözen'' Babam bize de her zaman halk için, toplum için sorumluluk alınması gerektiğini öğretti. Bizlere hayatın sadece para kazanmaktan ibaret olmadığını, halka hizmet edilmesi gerektiğini öğütlerdi. Bizler de ondan bir şeyler kapabilir miyiz, alabilir miyiz diye hep yanında olduk. Öyle bir babanın evladı olmak bana gurur vermiştir. Bu göreve 3 defa seçilmemde ailemin başarılı çalışmalarına borçluyum.'

sukru-sozen-manavgat-005.JPGMANAVGAT’TA HALA DEDEMİN İZLERİ VAR
Başkan Sözen, belediye başkanı seçilmesinde dede ve babasının büyük katkısı olduğunu belirterek, "Rahmetli dedem ve babamın ismi hala Manavgat'ta yaptıkları hizmetlerle yaşıyor. Bugün bu göreve seçilmiş sem onların görevlerini düzgün ve başarılı bir şekilde yürütmelerinden dolayıdır. Tek amacım onlara layık olabilmek. Onlara mahçup olmayacak bir belediyecilik anlayışını taşıyabilmektir" dedi.

sukru-sozen-manavgat-001.jpg

Bu haber toplam 6664 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.