• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çürüyen tesisler turizmde

Çürüyen tesisler turizmde
Taşucu beldesindeki Seka Kağıt Fabrikası'nın bulunduğu alan ile Erdemli Alata bölgesinin kuzeyinin turizme açılması için çalışma başlatıldı.

MERSİN -Yıllardır özelleştirme ihalelerinde satılamadığı için çürümeye terk edilen Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki Seka Kağıt Fabrikası'nın bulunduğu alan ile Erdemli Alata bölgesinin kuzeyinin turizme açılması için çalışma başlatıldı.

2 milyon metrekarelik arazisi ve 3 deposu ve Akdeniz'e açılan limanı bulunan alanın Özelleştirme İdaresi'nden alınması için gerekli girişimlerde bulunulduğu bildirildi.

 

Seka'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da sözkonusu alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 



Buranın değerlendirilmesi için özelleştirme idaresine gereken başvuruları yaptıklarını belirten Günay, "Araziyi gördükten sonra yapacağımız bu süreci hızlandırmaya çalışmaktır. Mademki daha önce birkaç kez ihaleye çıkarılmış satış gerçekleşmemiş. Buranın turizm merkezi olarak değerlendirilmesi için uğraşıyoruz." dedi.

 

Bu alanın en iyi değerlendirileceği sektörün turizm sektörü olduğunu vurgulayan Günay, bu arazinin limanı hazır güzel bir yer olduğunu belirterek, bu konuda yaptıkları müracaatı biraz daha yakından takip edeceklerini kaydetti.

 

Taşucu-Mersin arasında el değmemiş bir alan olduğunu ifade eden Günay, "Bu çevrede çok yoğun arkeolojik buluntular var. Bu çevrede. Hem doğa ile hem tarih ile iç içe, hem de bakir bir sahil, deniz ,doğal ortamı olduğuna göre buranın turizmde değerlendirilmesi bölgeye yapılabilecek olan en iyi girişimlerden biri olacaktır. Özelleştirme idaresi başkanımızın da bizim görüşlerimizi yakın görüşleri var. Sanıyorum ki yakın bir gelecekte bu devir işlemini gerçekleştireceğiz. O zaman biz burada turizm tahsisi yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

 

Öte yandan Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün kuzeyinde bulunan bölgenin turizme açılması gerektiğini belinten Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, kendisini ziyaret eden Günay'a, Erdemlinin turizm bölgesi ilan edilmesi için Alata Araştırma Enstitüsü'nün Kuzey bölgesinin turizme açılması gerektiğini bu bölgede golf turizminin yapılabileceği alanların müsait olduğunu söyledi.

 

Erdemli'nin en önemli sorunlarından bir tanesi olan atık su arıtma tesisini yaptırmak için İller Bankası Genel Müdürlüğünden 150 bin kişilik projemiz onaylandını ifade eden Mutlu, "Belediye olarak biz, kanalizasyon ve arıtma ana kolektörünün yapımı için şimdiye kadar 10 milyon YTL'nin üzerinde harcama yaptık. Yakında derin deşarzını da yapacağız. Arıtmayı 30 bin metrekare alana yapacağız. Hiçbir olumsuzluk yok. Arıtmamız tamamlandıktan sonra Erdemli sahillerine mavi bayrak almanın peşindeyiz. Bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz." dedi.

 

Bakan Günay ise, Erdemli'yi turizm şehri yapacaklarını söyledi. Günay,"Eğer, Erdemliyi turizm kenti yapmak istiyorsak sahillere yüksek bina yapmadan, doğayı tahrip etmeden, ağaçları kesmeden, deniz ile dağ arasındaki hava sülkasyonunu sağlayarak yapacağız." diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.