Aktör, Yönetmen ve seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel’i kaybettik. Dostlarının dediği gibi tiyatro bir ustasını kaybetti. Rahmetli benim ortaokul’dan sıra arkadaşımdı.
Nereden nereye...
Eskişehir Atatürk Lisesinde orta 2.ci sınıftayız. İstanbul’dan naklen sarışın mavi gözlü bir çocuk geldi. Benim yanıma verdiler.
Anlatmadı ama İstanbul’daki okulunda muhtemelen bir sorunu vardı.
Teyzesinin Eskişehir’de eczanesi vardı: Onun yanına gelmişti. Zaten fazla kalmadı. Tekrar İstanbul’a döndü.
Yıllar sonra onu İstanbul Şehir Tiyatrolarında sanatçı olarak tanıdım ama hiç hayret etmedim. Yakıştır deseydiler herhalde Tiyatro sanatçılığını yakıştırırdım.
İnsanların yaradılışında bir yetenek olduğuna inanırım. Onda da bu sanatçı tarafı gördüm desem inanmayacaksınız. Rahmetli o güzel ses tonu , farklı kibarlığı, sempatik hali ve tevazuu ile kısa zamanda hocalar dahil hepimizin sevgisini kazandı. Nede olsa İstanbullu idi.
Beni İstanbul ‘a ısındıran temiz duygular hissettiren İstanbullu Cüneyt Türel olmuştur. Aramızda aynı sırada oturmanın verdiği ayrı bir dostluk oluştu. O ses tonunu yıllar sonra tiyatro sahnesinde tekrar duydum . Sonra film seslendirmelerinde hep duydum.
Başarılarını, oynadığı oyunları hep takip ettim. Zaman zaman onun sıra arkadaşım olduğunu etrafıma söyledim.İstanbul’da birkaç oyununa gittim. Ama kulise gidipte ben hani o ortaokuldaki sıra arkadaşın demek zor geldi.
Türk tiyatrosu çok büyük bir sanatçısını ve ustasını kaybetti.
Rahmetli için toprağı bol olsun derken ailesine ve tiyatro camiasına başsağlığı diliyorum.
- 15:00 - Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
- 14:00 - Adana Lezzet Festivali "Yeşil Gastronomi" vizyonuyla açılıyor
- 13:00 - Antalya’da çocuk futbolu, Junior World Cup başlıyor
- 11:00 - Dimitris Manikis: Türkiye Wyndham için önemli bir büyüme pazarı
- 10:00 - RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
- 09:00 - Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
- 21:00 - Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
- 19:00 - İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
- 18:00 - Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
- 17:00 - Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu
- 16:00 - Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
- 15:00 - 120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
- 14:00 - 124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi
- 13:00 - 16 kilo 348 gram ağırlığında istilacı Aslan Balığı yakalandı!
- 12:00 - Airbus A350F gökyüzüyle buluştu: THY istiyor
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.




























