• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Corona virüsü dünya turizmine en az 22 milyar dolara mal olacak

Corona virüsü dünya turizmine en az 22 milyar dolara mal olacak
WTCC: Çin'de virüs 2.760'dan fazla insanı öldürdü ve 45'in üzerinde ülkede 81.000'den fazla hastaya bulaştı.

MADRİD - Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTCC) başkanı Gloria Guevara, ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle Çin turistlerin harcamalarındaki düşüşten dünya turizmine en az 22 milyar dolara mal olacağını söyledi. Covid-19 salgını, çoğunlukla Aralık ayında ortaya çıktığı Çin'deki 2.760'dan fazla insanı öldürdü ve 45'in üzerinde ülkede 81.000'den fazla hastaya bulaştı.

corona-virusu--001.jpg

HENÜZ ÇOK ERKEN

Gloria Guevara El Mundo gazetesine verdiği demeçte şunları söyledi: “Ne olacağını bilmek için henüz çok erken, ancak WTTC Oxford Economics ile işbirliği içinde bir ön hesaplama yaptı ve krizin sektöre en az 22 milyar dolara mal olacağını tahmin ediyor. Bu hesaplama Sars veya H1N1 gibi önceki krizlerin deneyimlerine dayanıyor ve son haftalarda seyahat etmeyen Çinli turistlerden kaynaklanan kayıplara dayanıyor"

corona-virusu--002.jpgÇINLILER EN ÇOK HARCAMA YAPAN TURISTLER
Kayıp rakamı, 11 Şubat'ta Oxford Economics tarafından yayınlanan ve Çin vatandaşlarının yurtdışı seyahatlerinde% 7'lik bir düşüşe göre yapılan çalışma ile öngörülen en iyimser senaryo olarak görülüyor.
Ancak kriz, Kasım 2002'de patlayan ve Temmuz 2003'te kontrol altına alınan Sars salgını devam ettiği sürece sürdüğü takdirde 49 milyar dolara ulaşabilir. Oxford Economics, virus krizi daha uzun sürerse 73 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi.

virus-001.jpg

ÇİN TURİZMİNE BAĞLI EKONOMİLER

Araştırmacılar, acı çekmesi en muhtemel ekonomilerin Hong Kong ve Makao, Tayland, Kamboçya ve Filipinler gibi Çin turizmine en bağımlı ekonomiler olacağını belirtti. Çarşamba günü, Dünya Ticaret Örgütü ülkeleri "turizm sektörüne olumsuz yansımalarının" olmamasını sağlamak için seyahat kısıtlamalarının orantılı olması gerektiğini beirterek "uluslararası trafik ve ticarete gereksiz müdahaleye" neden olacak sağlık önlemleri almaktan kaçınmaya çağırdı.

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.