• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çırağan Palace Tarih Galerisi

Çırağan Palace Tarih Galerisi
Çırağan Palace Kempinski İstanbul otel ile saray binası arasındaki koridoru Saray'ın tarihinin anlatıldığı "Galeri" olarak düzenledi.

İSTANBUL-Çırağan Palace Kempinski İstanbul otel ile saray binası arasında bulunan koridoru Saray'ın tarihinin anlatıldığı "Galeri" olarak düzenledi. Açılışı 29 Ocak'ta yapılacak olan koridor galeride Çırağan Palace Kempinski İstanbul "Çırağan Sarayı Tarihi"ni ziyaretçileriyle paylaşmaya hazırlanıyor. Üstlenmiş olduğu bu doğal misyonuyla bundan böyle hem otelde kalan konuklar, hem de çeşitli vesilelerle sarayı ya da oteli ziyaret edenler Çırağan Sarayı'nda kimler yaşamış, hangi dönemler geçirilmiş gibi bilgileri öğrenme fırsatını bulacaklar. Daha önceden Çırağan Sarayı hakkında bir eser vermiş olan Erzurum Atatürk Üniversitesi Sanat Tarihi hocalarından Selman Can'ın tarih danışmanlığını yaptığı bu çok özel projede Osmanlı arşivlerinden Çırağan Sarayı ile ilgili olan 10 adet belge de sergilenmekte. Ayrıca 1991 öncesinde Çırağan Sarayı'na ait albümlerinde resim bulunduran kişilerden toplanan resimler de oldukça ilgi çekecek.

 



Kültür ve sanat faaliyetlerinde önemli bir misyonu yerine getirmeye çalışan Çırağan Palace Kempinski Istanbul 9 Mayıs 2007'de Sanat Galerisiyle başladığı yolculuğuna otel ve saray binası arasında hazırladığı "Tarihi Galerisi" ile devam ediyor. 29 Ocak'ta açılışı yapılacak olan "Galeri" her yaştan ve her milletten misafirleri ağırlamaya hazır. Bundan böyle tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çırağan Sarayı'nın tarihini öğrenmek hem İstanbulluları hem de diğer tüm ziyaretçileri oldukça memnun edecek ve bu sefer tarihini de bildikleri bu sarayı daha bilinçli bir şekilde gezmeye devam edecekler.

 

Açılış 29 Ocak'ta Çırağan Bar'da saat 18:30'da, akademisyenler, tarihçiler, diğer konuklar ve Basın'ın katılacağı bir kokteylle başlayacak. Genel Müdür Sn. Henri Blin'in ve Selman Can'ın kurdele kesme seremonisini takiben, konuklar Tarih Galerisi'ni gezecekler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.