• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Çin'de Covid yasaklarına uymayanlar sokakta teşhir ediliyor

Çin'de Covid yasaklarına uymayanlar sokakta teşhir ediliyor
Çin’de Covid yasaklarına uymayanlar, polisler eşliğinde sokaklarda yürütülerek ‘utandırma’ amaçlı geçit gösterisi ile teşhir ediliyor

JINGXI - Çin'de katı Covid uygulamalarında sokağa çıkma yasaklarına uymayanlar, polisler eşliğinde sokaklarda yürütülerek ‘utandırma’ amaçlı geçit gösterisi ile teşhir ediliyor. Çin'de sıfır-Covid politikası nedeniyle 13 milyon kişinin yemek için bile sokağa çıkması yasaklandı.
Kurallara uymayanların boyunlarına isimlerinin yazılı olduğu pankartlar asılarak sokaklarda dolaştırılıyor. Jingxi’de polis, Covid kurallarını ihlal ettiği eden 4 kişiyi ‘utandırma’ gösterisi ile sokaklarda dolaştırdı

cin’de-covid-yasaklarina.jpgÇin, insan hakları aktivistlerinin yürüttüğü kampanyaların ardından 2010 yılında suçluların bu tür alenen utandırılması yasaklandı. Ancak yerel yönetimlerin ulusal sıfır-Covid politikasını uygulamak için mücadele etmesi üzerine uygulama yeniden ortaya çıktı.

Şüpheliler caddede götürülürken yüz siperi, maske ve tehlikeli madde giysisi giyen iki polis memuru tarafından tutuldu. Çevreleri ise silahlı çevik kuvvet teçhizatlı bir polis çemberi ile sarıldı.

cin’de-covid-yasaklarina-001.jpgHalkı uyarmak için yapılan utandırma uyglaması yerel yönetim tarafından sağlık kurallarını ihlal edenleri cezalandırmak için Ağustos ayında başlatılan disiplin önlemlerinin bir parçası olarak uygulanıyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı büyük şehirlerde sert yeni Covid önlemleri nedeniyle yiyecek almak için bile dışarı çıkmanın yasaklanması üzerine halkın evlerinde açlık yaşama riski olduğu belirtiliyor.

Xi'an şehrini yöneten yetkililer, yalnızca test yapılması için çağrıda ve veya tıbbi acil durumlarda sokağa çıkmaya izin verildiğini söyledi.

cin’de-covid-yasaklarina-.jpgGuangxi News, Vietnam ile Çin sınırına yakın.Jingxi şehrinin sokaklarında geçit töreni yapılan dört kişinin yasadışı göçmenleri taşımakla suçlandığını ve Çin'in sınırlarının pandemi nedeniyle büyük ölçüde kapalı kaldığını söyledi.

Gazete, geçit töreninin halka 'gerçek yaşam uyarısı' sağladığını ve 'sınırla ilgili suçları caydırdığını' söyledi.Ancak, resmi kuruluşlar ve sosyal medya kullanıcılarının sert yaklaşımı eleştirmesine, tepkiye yol açtı.
Çin Komünist Partisi'ne bağlı Beijing News Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Jingxi'nin ithal koronavirüs vakalarını önlemek için 'muazzam bir baskı altında' olmasına rağmen, 'önlem hukukun üstünlüğünün ruhunu ciddi şekilde ihlal ediyor ve bir daha olmasına izin verilemez' dedi.

Jingxi hükümetinin internet sitesinde yer alan haberlere göre, yasadışı kaçakçılık ve insan kaçakçılığıyla suçlanan diğer şüpheliler içinde son aylarda geçit töreni yapıldı.

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.