• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çeşme dünya markası olmalı

Çeşme dünya markası olmalı
ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Başkurt, Çeşme’nin sahip olduğu güçlü potansiyele rağmen turizmden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

ÇEŞME-Çeşme Altın Yunus Oteli Genel Müdürü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Başkurt, Çeşme’nin sahip olduğu güçlü potansiyele rağmen turizmden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Çeşme’nin eşsiz doğası, termal kaynakları, binlerce yıllık tarihi ve dünyanın en önemli windsurf merkezlerinden olan Alaçatı İlçesi ile çevre ülkelere de rakip olabileceğini kaydeden Başkurt, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları başarılı görüşmeler üzerine Bakanlıkça çok yakında Türkiye’nin termal haritasının çıkarılacağını belirtti.

ÇEŞTOB olarak Londra’da katıldıkları ve dünyanın en büyük turizm fuarı World Travel Market -WTM'de kurulan Türkiye standında Çeşme’nin tanıtımının yer aldığı cd, broşür ve kitapçıklar dağıttıklarını anlatan Çeşme Altın Yunus Oteli Genel Müdürü Tayfun Başkurt “First Choice, Thomas Cook, Tulip, Metak, Saga gibi önemli acentelerin yetkilileriyle görüşerek bölgemizdeki gelişmeleri anlattık. Çeşme için uçak seferi koymalarını talep ettik. Türkiye’yi her yıl ziyaret eden 2 milyon turist içinden Çeşme’nin de önemli pay alması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çeşme bölgesini geliştirmek için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra yerel yönetimlere de büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Başkurt, şu görüşleri dile getirdi:

“Çeşme’nin turizmden başka lokomotif sektörü yok. Eğer kalitemizi her anlamda dünya standartlarına yükseltebilir, altyapı anlamında gerekli yatırımları gerçekleştirebilir ve doğru yerde doğru tanıtım yapabilirsek başarmamamız için hiçbir neden yok.”

Sektörün gelişiminde Çeşmeli turizm işletmecilerin hizmetiçi eğitimlerle hizmet kalitesini yükseltmeleri ve farklılık yaratmalarının da markalaşma sürecini hızlandıracağını belirten Başkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çeşme’de çok büyük potansiyel var. Sağlık temasının işleneceği EXPO 2015 için Çeşme, termal kaynakları ve sağlık turizmine yönelik gerçekleştirilecek yatırımlarla bulunmaz bir nimet olacaktır. Sonuçta kazanılacak olan getiri dolaylı olarak diğer sektörlere de yansır. Çeşme taşıdığı büyük potansiyelle dünya markası olmak için, önemli birikime sahip. Bu gücümüzün farkına varmalı ve elbirliğiyle Çeşme’yi hak ettiği noktalara taşımalıyız. Bir marka yaratmak kadar, markayı korumak da profesyonellik, gelişmiş vizyon ve yüksek performans gerektiriyor, bu gerçeği de unutmamalıyız.”

Çeşme’de halen iki ay ile sınırlı kalan turizm sezonunu daha uzun sürelere yaymanın ilk ve en önemli adımlardan biri olacağına dikkati çeken Çeşme Altın Yunus Oteli Genel Müdürü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği ÇEŞTOB Yönetim Kurulu üyesi Başkurt sözlerini şöyle noktaladı:

“İşletme sahipleri ve belediyeler birlikte hareket etmeli. Artık daha önce neler yapılıp yapılmadığına değil, hep beraber gelecekte neler yapabileceğimize odaklanmalıyız. Kaliteyi uzun vadade koruyabilirsek kaliteli turisti de Çeşme’ye çekebiliriz. Herkesi büyük düşünmeye ve büyük işler yapmaya davet ediyoruz.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.