• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Cennet Koyu'ndaki katliamın faili One Group

Cennet Koyu'ndaki katliamın faili One Group
Muğla Orman İl Müdürlüğü, Cennet Koyu’ndaki yapılaşmanın olduğu arazinin One Group İnşaat ve Turizm Hizmetleri A.Ş adına kayıtlı olduğu ifade edildi.

BODRUM- Muğla Orman İl Müdürlüğü, Patronlar Dünyası’nın gündeme getirdiği skandalla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Cennet Koyu’ndaki yapılaşmanın olduğu arazinin One Group İnşaat ve Turizm Hizmetleri A.Ş adına kayıtlı olduğu ifade edildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu’nda ormanlık arazinin ortadan kaldırılarak yapılaşmaya açılması çevrecilerin yoğun tepkisini çekmişti. Patronlar Dünyası’nın gündeme getirdiği çevre katliamı ile ilgili olarak Muğla Orman İl Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

one-group-insaat.jpgYapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Görüntülerde yer alan inşaatlar: Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gölköy Mahallesi, Cennet Koyundadır. İlk görüntü 112 ada 6 ve 7 parseller orman tahdit sınırları dışında orman sayılmayan yerlerdendir.

“1.VE 2. PARSELLER DEVLET ORMANI’DIR”

111 ada 1 ve 2. parseller ise Devlet Ormanıdır. 111 ada 1 parsel Maliye Hazinesine ait olup; Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünden “orman” olarak kullanılmak üzere tahsisi istenmiştir. 111 ada 2 parsel ise: One Group İnşaat ve Turizm Hizmetleri A. Ş. adına kayıtlıdır.

“TAPU İPTAL VE TESCİL DAVASI AÇILACAK”

Şirkete rıza’en terk tebligatı yapılmış olup; süre bitiminde tapu iptal ve tescil davası açılacaktır. İkinci görüntülerde yer alan inşaatlar Gölköy Mahallesi 107 ada 1 parseldedir. Bu parsel orman tahdit sınırları dışında orman sayılmayan yerlerdendir.”

ONE GROUP KİMİN? NE ZAMAN KURULDU?

One Group İnşaat Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi 2021 yılında 5 milyon 239 bin 630 TL sermaye bedeli ile Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım tarafından kuruldu. Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım aynı zamanda Orjin Grup’un eşbaşkanları. Bu iki isim İstanbul’un en büyük AVM’lerinden İstinye Park’ın ortakları aynı zamanda.

ONE GROUP HANGİ SEKTÖRLERDE FAALİYET GÖSTERİYOR?

One Group’un resmi şirket kuruluşunda faaliyet raporları şu şekilde ifade ediliyor: “Şirket Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait; tüneller, limanlar, fabrikalar, yollar, köprüler, bentler, barajlar, lojmanlar, idare binaları, alt yapı, üst yapı gibi yapılar, resmi kurum ve hizmet binaları, beton, asfalt, karayolu, liman binaları, iş hanları, ticari yapılar, atölyeler, imalathaneler ile her türlü toplu konut, kooperatif meskenleri, kara ve demir yolları, hava meydanları, istasyonlar, otogarlar, otoparklar, garajlar, çarşı mağaza, pazar işyeri, otel, motel, villa, pansiyon, hastane, cami, dispanser...ve ana sözleşmede yazılı olan diğer işler.”

patronlardunyasi.com

Bu haber toplam 1135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.