• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bursa, 'Marka Kent' oluyor

Bursa, 'Marka Kent' oluyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 110 milyon dolara mal olacak proje ile Bursa “Marka Kent” olma yolunda adım attı.

BURSA-Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi’ni anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yaklaşık 110 milyon dolara mal olması beklenen projenin, Bursa’nın “Marka Kent” olma yolunda attığı adımlardan biri olduğunu kaydetti.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi’ni yerinde inceleyen Güney Marmara Turizm ve Otelciler Birliği (GÜMTOB) ile Skal İnternational Kulüp üyesi turizmciler, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi’ne tam not verdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, GÜMTOB ile Skal İnternational Bursa Kulüp’ün Merinos’taki incelemesi sonrasında Dilmen Otel’de düzenlediği toplantıda, Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi’ni anlattı. Başkan Şahin, yaklaşık 110 milyon dolara mal olması beklenen projenin, Bursa’nın “Marka Kent” olma yolunda attığı adımlardan biri olduğunun altını çizdi. Geçen hafta Norveç ve Danimarka’daki opera binası ile kongre merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Şahin, Kopenhag’da sadece opera binasının 450 milyon dolara mal olduğunu, ancak daha çok fonksiyonlara sahip Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin ise bunun dört bir fiyatına yaklaşık 110 milyon dolara tamamlanacağını kaydetti.

 

Bursa’da turist sayısı artacak

Bursa’ya geçen yıl 425 bine yakın turist geldiğini hatırlatan Şahin, kongre merkezinin tamamlanmasından sonra bu sayısının 3’e 4’e katlanacağını belirtti. Şahin, Bursa’daki gelişmeler sürerken Uludağ’ın da bir revizyondan geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Sadece kongre merkezi ya da birkaç yatırımla Bursa’nın marka kent konumuna ulaşmasının mümkün olmadığına işaret eden Başkan Şahin, proje tamamlanmadan Bursa’nın 6 kongre kentinden biri haline geldiğini vurguladı. Merinos Projesi’nin park bölümünün 2008 yılı yaz aylarında hizmete açılacağına dikkati çeken Başkan Şahin, AKM adı verilen kongre ve kültür merkezinin ise 2009 yılının ilkbaharında hizmete gireceğinin altını çizdi. Başkan Şahin, AKM’nin işletmesinin Bursa’nın yapısına göre güncelleneceğini dile getirdi.

 

“Bursa adına gurur verici bir proje”

GÜMTOB Başkanı Suphi Dilmen de Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya büyük bir değer kazandırdığını söyledi. Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin iyi organize edilmesi gerektiğine dikkati çeken Dilmen, “Büyükşehir Belediyesi’nin projesi Bursa adına gurur verici bir yatırımdır. Bu proje ile Bursa’nın turizmde hayal edilemeyecek gelişim kaydedeceğini belirten Dilmen, “Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın marka bir kent olması için verdiği çabalara biz de elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Skal İnternational Kulüp Başkanı Rüştü Dilmen de, projeyi çok beğendiklerini dile getirdi.

 

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'yı ziyaret eden Ekonomi Gazetecileri Derneği'ne (EGD) üye bir grup gazeteciye de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi’ni gezdirerek bilgi verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.