• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Bohçacılarin ‘hırsız’ gibi görülmesi bohçacılığı bitirdi

Bohçacılarin ‘hırsız’ gibi görülmesi bohçacılığı bitirdi
Yaklaşık 25 yıllık bohçacı Şehriban Özcan, çerçi ve bohçacilara ''hırsız gözüyle'' bakılmasıyla işlerinin bittiğini söyledi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA Belediye başkanlarinin ilçe girişlerine ve malle muhtarlarının mahalle girişine astığı ''Mahallemize hurdacı ve bohçacı giremez' yazısı yanında açılan marketler ile ? AVM’ler bohçacılığı bitirdi. Böylece özellikle köylerde kadınların ve gelinlik kızların gelinlik bohçası ihtiyaçlarını aldığı bohçacılık tarihe karıştı.

bohcaci--001.jpgYaklaşık 25 yıl sırtında bohça taşıyarak köy köy dolaşarak, 'bohçacı geldi hanım, yeni pazenliklerim var ve yatak örtülerim var '' diye bağırarak bohçacılık yaptığını belirten Şehriban Özcan, çerçi ve bohçacilara ''hırsız gözüyle'' bakılmasıyla işinin bittiğini söyledi.

bohcaci--002.jpg
bohcaci--003.jpg25 yıldanberi annesi ve görümcesiyle köy köy dolaşarak bohçacılık ayptığını söyleyen Şehriban Özcan şunları anlattı:
''13 yaşinda annemle birlikte bohçacılık yapmaya başladim. Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgesinde 25 yılda 30 ilin ilçeleri ve köylerinde bohça sattım. Eskiden alışverişler karşılıklı güvene bağlıydı.

bohcaci--004.jpg
bohcaci--005.jpgKöylerde kadınlara sattığımız basma ve gelinlik malzemesi için aylık veya 3, 6, !2 ay arasında taksitlerle alışveriş yapardık. Parası olmayanlardan buğday, arpa, yumurta ve tavuk takası yapardık. Çok güzel dostluklarımız oldu. Bizim en çok üzüldüğümüz şey “Ne işiniz var köyümüzde çingeneler'' demeleridir. Biz sırtımızda 60-80 kilo yükle köy köy dolaşarak alğn teriyle evimizin rızkını kazanıyoruz. Ben eve gelince yorgunluktan hemen uyuyordum. Bohçacılık zor bir iştir. Ama dolaştığımız köylerde bir çok dost edindik. Gösterdikleri samimiyet ve içten davranmaları yanında bizleri evlerine yemeğe davet etmeleri sohbet etmeleri insani çok mutlu eden bir durumdur'' dedi.

bohcaci--006.jpg
bohcaci--007.jpg
bohcaci--008.jpg

Bu haber toplam 4872 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.