• BIST 9530.47
  • Altın 2478.563
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.6709
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Beşkonak Köprülü Kanyon'a mermer ocağı açılamaz

Beşkonak Köprülü Kanyon'a mermer ocağı açılamaz
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin kano ve rafting yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi’nde yapılması planlanan mermer ocağına, yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
CHP Antalya Manavgat  Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin kano ve rafting yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi’nde yapılması planlanan mermer ocağına, yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Başkan Şükrü Sözen ile  CHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar yaşayan vatandaşlar tepki gösterdi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından özel bir firmaya mermer ocağı izni verilmesine, mahalle sakinleri tepki gösterdi.

koprulu-kanyon-012.jpgkoprulu-kanyon-013.jpg Mahalle meydanında toplanan vatandaşlara Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’de destek verdi. Kırkkavak Mahallesi’nde bir araya gelen yöre halkı, sorunlarını ve sıkıntılarını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e aktardı. Sözen, her zaman olduğu gibi mermer ocağına karşı Kırkkavak halkının yanında olacaklarını söyledi. Kırkkavak Mahallesi’ndeki toplantıya CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, Manavgat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Özcan, Manavgat Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Doğan, Manavgat Belediye Meclis Üyeleri Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri ile çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

koprulu-kanyon-014.jpgkoprulu-kanyon-015.jpg
DOĞAL AFETLERDEN DERS ALMADILAR
Manavgat’ın bir sınavdan geçtiğini, Pandemi ve yanğınlardan bir ders çıkarılması gerekirken birilerinin halen Manavgat üzerinden rant hesapları yaptığını ifade eden Şükrü Sözen, “Türkiye’nin her yerinde taş ocaklarına, mermer ocaklarına ve HES'lere olur vermeye devam ettiler. Kırkkavak Mahallesine mermer ocağı açılırsa her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin kano ve rafting yaptığı Beşkonak Kõprülü Kanyon anlamını yitirir. Buraya Mermer ocağı açılmasını istemiyoruz. Belediyemiz olur vermedi.Buraya taş ve mermer ocağı açılırsa Antalya'nın alternatif turizmde tek ayrıcalıklı bölgesi bitmiş olur." diye konuştu.
koprulu-kanyon-016.jpgkoprulu-kanyon-017.jpgkoprulu-kanyon-019.jpg

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.