• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Berlin'de yeni konsolosluk binası

Berlin'de yeni konsolosluk binası
Almanya'nın başkenti Berlin'de yeni konsolosluk binasının açılış kurdelesini Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik ve Başkonsolos Ahmet Nazif Alpman kesti.

BERLİN -Almanya'nın başkenti Berlin'de yeni konsolosluk binasının resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik ve Başkonsolos Ahmet Nazif Alpman birlikte kesti. Yeni konsolosluk binası Heerstr. 21 14052 adresinde hizmet veriyor. Başkonsolos Ahmet Nazif Alpman resmi açılışta yaptığı konuşmada yeni binanın hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alpman, yeni bina ile vatandaşlara daha iyi hizmet verileceğini ifade ederek, "Bugün çok mutlu bir günümüz. Berlin'deki Türk toplumu ve çalışanlarımız çoktan daha iyi çalışma koşullarında daha güzel ve büyük bir başkonsolosluğu hak ediyorlardı. Daha önce 2001'de konsolosluğun Potsdam'a taşınması da gündeme gelmişti ama daha sonra Berlin'de kalınmasına karar verildi." dedi.




Yeni binada vatandaşların ve çalışanların memnun edecek çağdaş koşullara ulaşıldığını belirten Alpman, "Bu çalışmalara son noktayı koymak bana nasip olduğu için de gerçekten kendimi mutlu hissediyorum. Başkonsolosluğumuzun yeni binasının ülkemize, devletimize, Berlinli Türklere ve Türk-Alman ilişkilerine hayırlı olmasını diliyorum." diye ekledi.

 

Büyükelçi İrtemçelik de devlet olarak vatandaşların hizmetinde olduklarını ifade ederek, "Burada bulunduğum dört yıl boyunca şunu hep vurguladım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün imkanlarıyla yurtdışındaki vatandaşlarının ve soydaşlarının yanında ve hizmetindedir. Bu bina bu irade ve kararlılığın somut, eylemli ve fevkalade gurur verici bir ifadesidir. Bende bu günün bir parçası olmaktan gurur duyuyorum." şeklinde konuştu

 



Açılış sonrası misafirlere başkonsolosluğu ve konsolosluk hizmetinin verileceği bölümleri gezdiren Alpman, burada vatandaşlara hizmet verecek memurların vatandaşlarla karşılıklı oturarak yüz yüze görüşerek hizmet vereceğini söyledi.

 

4 katlı binanın zemin katında geniş bir bekleme salonu bulunuyor. Burada alınan numaralarla sırası gelen vatandaşlar hizmet alacağı birime yönlendiriliyorlar. Yeni başkonsolosluğa S9 ve S75 numaralı banliyö trenleri ile Heerstr istasyonundan, 2 numaralı metro ile Theodor-Heuss-Platz durağından ve X34, M49, 104 ve 218 numaralı otobüslerle de Württembergallee durağında inilerek ulaşılabiliyor. Konsolosluk binası 3 Aralıktan bu yana vatandaşlara hizmet veriyor.

 

Açılışa çok sayıda davetlinin yanı sıra Açılışa Azerbaycan Berlin Büyükelçisi Perviz Sahbozow, Senegal'in Berlin Büyükelçisi Cheikh Sylla, Federal Almanya Çalışma Müsteşarı Gerd Andres, Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü Dr. Ehrhart Körting, Çalışma, Sosyal İşler ve Uyum Senatörü Dr. Heidi Knake-Werner, Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Hakkı Keskin, Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Bilkay Öney, Özcan Mutlu(Yeşiller) ve Ülker Radziwill'in (SPD) yanı sıra Almanya'da görev bazı yerli ve yabancı diplomatlar, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve işadamları da katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.