• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Belarus’ta üç kadın aday başkanı indirmek için birleşti

Belarus’ta üç kadın aday başkanı indirmek için birleşti
Üç kadın Belarus'ta 25 yıllık Cumhurbaşkanı Lukashenko'yu alt etmek için “barış”, “yumruk”, “kalp” işareti ile birleşti

MİNSK- Svetlana Tikhanovskaya, Maria Kolesnikova ve Veronika Tsepkalo Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko'nun 25 yıllık iktidarına meydan okuyor Üç kadın, önümüzdeki ay Belarus'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için 25 yıldır hüküm süren Alexander Lukashenko'yu devirmek için birleşti.
Üç kadın halkın önüne çıktıklarında verdikleri işaret mesajlarıyla kamunun hayal gücünü yakaladı. Tsepkalo bir ‘barış’ işareti yaptı. Tikhanovskaya bir ‘yumruk’ kaldırdı ve Kolesnikova iki elini bir ‘kalbe” dönüştürdü. Kadınların işaretleri halk arasında fan hareketi dalgası olarak yayıldı.

belarus-kadin.pngKolesnikova, üç kadın olarak birleşmeye karar vermeleri hakkında “Sadece üçümüzün konuşmasının daha hızlı olacağına karar verdik. Bir karar vermek için sadece üçümüz Svetlana, Veronika ve ben, 15 dakika konuşmamız gerekiyordu, yetti ... Ve bu bizim zaferimiz oldu" dedi.

TIKHANOVSKAYA’NIN KOCASı HAPISTE
Üç kadının liderliğini Lukashenko'yla mücadeleye giderek daha fazla inanan Svetlana Tikhanovskaya var. Tikhanovskaya, ulusal televizyonda ve Minsk'te, binlerce kişiye, küçük şehirlerde ve kasabalarda kalabalıklara kampanya konuşmaları yaptı. Yetkililer tarafından hapse atılan popüler bir blogcu olan kocası için yola çıktığını ve seçmenlerle doğrudan bağlantı kurmaktan mutlu olduğunu söylüyor.

CESUR KADIN
Seçimlerden men edilerek ve hükümet tarafından hapse atılan başka bir muhalif politikacı Viktor Babariko'nun başkanlık kampanyasının başkanı Maria Kolesnikova hakkında ise “Kendi başına muazzam bir yük aldı. Son derece cesur bir kadın olduğu söylenmelidir” deniliyor.

Muhalefet adaylarını destekleyenlerin çoğalması, koronavirüs salgını, ekonomi ve insan hakları üzerindeki şikayetlerin artışı nedeniyle Lukashenko zor dönem yaşııor. Lukashenko geçen seçiklerde rakiplerini hapsetmenin yanı sıra yüzlerce muhalifi baskı altında tuttu.

TIKHANOVSKAYA’NıN AILESINE TEHDIT
Tikhanovskaya da fedakarlık yapmak zorunda kaldı. Geçen hafta, ailesine yönelik tehditler ve adaylıktan çekilmesi için baskı yapıldı. Çocuklarını güvenlikleri için ülke dışına çıkardığı ortaya çıktı. Kocası Sergei, Mayıs ayında bir mitinge katılırken tutukandı ve parmaklıklar ardında kaldı.

Tikhanovskaya televizyonda yaptığı bir konuşmada."Evet, ilk başta korktum.

Bu hükümetin yerini korumak için hangi derinliklere gidebileceğini biliyorum. Ama artık korkmuyorum” dedi.

KOCASI TEHDİT EDİLEN VERONIKA TSEPKALO,
Şiddetli geçen kampanya mitinglerinde, Tikhanovskaya ve Kalesnikava'ya eski bir Microsoft çalışanı Veronika Tsepkalo katıldı. Veronika Tsepkalo, geçen hafta adaylıktan çekilmesi için baskı yapılan ve çocuklarıyla birlikte ülkeden Moskova'ya kaçan tutuklanması için emir verildiği konusunda uyarılen kocası Valery Tsepkalo'nun kampanya başkanıydı.

Bu ayın başlarında bomba gibi duyuru yapan, üç kadın, daha zengin kentsel seçmenler ve kırsal kesimdeki Lukashenko muhalifleri arasında tamamlayıcı seçmenler olarak görülenleri birleştirmek amacıyla kampanyalarını birleştirdiklerini açıkladılar.

Belarus Blues: Avrupa'nın 'son diktatörü' artan hoşnutsuzluktan kurtulabilir mi?


Eski bir kolektif çiftlik müdürü olan Lukashenko, 1994'ten beri eski Sovyet ülkesini yönetiyor. Muhalefet figürlerini bastırıyor ve hapse atıyor. Avrupalı ​​gözlemciler tarafından serbest ve adil sayılmayan seçimleri düzenliyor. Kendisinin seçim makamları üzerindeki nüfuzunu Ağustos seçimlerini kazanmasına yardımcı olması için yaygın bir şekilde kullanması bekleniyor. Muhalefet oylamanın hile yapılabileceğinden endişe ettiklerini açıkladı.

TSEPKALO, ERKEKLERLE EŞITIZ
Tsepkalo, açıklamanın ardından Lukashenko'daki bir kazıda, siyasetin erkeklerin egemen olduğu bir küre olarak kalması gerektiğini söyleyen Tsepkalo, "İkinci tür olmadığımıza, erkeklere eşit olduğumuza ve kazanabileceğimize inantığımıza inanıyoruz. Anayasamız bir kadın için yapılmadı. Toplumumuz bir kadına oy verme noktasına kadar olgunlaşmadı” dedib

TIKHANOVSKAYA: ÇOCUKLARıM AĞıZLARı KAPALı ÜLKEDE BÜYÜMESIN
Tikhanovskaya, politika için yola çıkmadığını, ancak bunu bir görev duygusundan yaptığını söyleyerek “isteksiz bir aday” rolünü benimsedi.

Perşembe günü Barysaw'da bir konuşmada birkaç bin seçmen kalabalığa “Kocamı seviyorum, bu yüzden davaya devam ediyorum. Çocuklarımı seviyorum ve ağızlarının kapalı olmadığı bir ülkede büyümelerini istiyorum. Belarusluları seviyorum, bu yüzden onlara seçme imkanı vermek istiyorum. ”

Tikhanovskaya, ayrıca, Lukashenko'yu öfkelendiren bir bölümde BBC’ye göre akıcı İngilizce konuşarak, RFE / RL haber ajansının yerel gazetecilerle birlikte ülkeden atılmasını istedi.

Bu haber toplam 3893 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.