• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Başkan Uysal: Antalya'nın bir gastronomi şehri olmasını istiyoruz

Başkan Uysal: Antalya'nın bir gastronomi şehri olmasını istiyoruz
Başkan Uysal, EXPO 2016 Antalya’da düzenlenen ve dünyaca ünlü mutfak yıldızlarını, ünlü şefleri buluşturan Gastro Antalya 2021’in açılış törenine katıldı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gastro Antalya 2021’in açılışında, Antalya’nın gelecek vizyonunda dünyada kabul edilmiş bir gastronomi şehri olmasının yer alması gerektiğini söyledi.
Başkan Uysal, EXPO 2016 Antalya’da düzenlenen ve dünyaca ünlü mutfak yıldızlarını, ünlü şefleri buluşturan Gastro Antalya 2021’in açılış törenine katıldı. Törende Başkan Uysal’ın yanı sıra Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, AKEV Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Özlem Sucu Şen, YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda davetli yer aldı.
gastro-antalya.jpg
GastroAntalya’nın açılış töreninde, Akdeniz Şefler Kulübü Başkanı ve Gastro Antalya Kurucusu Bilal Yüreğir, Antalya’nın gastronomi platformunda yer alması için büyük bir çaba harcadıklarını belirterek, “Bu çabamızda, bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. AKEV Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Şen ise 27 Kasım’da sona erecek Gastro Antalya'nın kentin en renkli etkinlikleri arasında yer aldığını belirtti.

gastro-antalya-001.jpgBelediye Başkanı Uysal, Antalya’nın bir gastronomi haritası ve bir gastronomi takvimi olması gerektiğini söyledi. Hatta bunun kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlanması gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, “Çünkü coğrafyamız arkeolojik olarak ne kadar renkliyse, tatil olanakları ne kadar renkliyse, turizm çeşitliliği açısından kanyonlarımız, ırmaklarımız, şelalelerimiz ne kadar renkliyse, folklorumuz ve etnoloji miz ne kadar derinse gastronomi miz de o kadar derin renkli dünyayla paylaşacak kadar güçlü” diye konuştu. Başkan Uysal, bu çerçevede Antalya’nın gelecekle vizyonunda dünyada kabul edilmiş bir gastronomi şehri olmasının yer alması gerektiğini söyledi.

gastro-antalya-003.jpgBaşkan Uysal, konuşmasının ardından diğer davetlilerle birlikte Gastro Antalya 2021’in açılış zilini çaldı.

gastro-antalya-002.jpg

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.