• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 36 °C

Başkan Sözen :TOKİ Manavgat'ta 288 parsel arsa sattı

Başkan Sözen :TOKİ Manavgat'ta 288 parsel arsa sattı
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen: TOKİ'nin Manavgat'a dar gelirli aileler için yapacağı konutlara engel oluyor sözlerinin ''gerçeği yansıtmadığı, tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.'' dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT -  Antalya'nın Manavgat ilçesi CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AKP Manavgat İlçe Başkanı Av. Ahmet Ali Erol'un TOKİ'nin  Manavgat'a dar gelirli aileler için yapacağı konutlara  engel oluyor sözlerinin ''gerçeği yansıtmadığı, tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.'' dedi.

TOKİ MANAVGAT'' 288 PARSEL ARSA SATTI; PARASAL DEĞERİ 600 MİLYON LİRA

 Manavgat'ta Milli Emlak'a ait 288 parselin TOKİ'ye devredilecek satıldığını belirten Manavgat Belediye Başkanı  Şükrü Sözen, ' Manavgat'ta Milli Emlak üzerinde TOKİ'ye 288 parsel satıldı. Bundan yaklaşık 550-600 milyon lira para elde edildi. Normalde yasalara göre Milli emlak üzerinde yapılan satışlarda satılan arsanın gelirinin yüzde 40'nın Manavgat Belediyesine verilmesi gerekir. Fakat sırf CHP'li Manavgat Belediyesine gelire gelmemesi için   satışlar Milli Emlak'tan TOKİ'ye devredilerek  yapılıyor. TOKİ Manavgat'ta 288 parsel arsa sattı; parasal değeri 600 milyon lira. ama ne yazki aradan 14 ay geçmesine rağmen Manavgat Orman yangınında 40 köyde yanan kullanılmaz hale gelen 1100 yangınzede ailenin evinini fiyatı belli olmayan eve sözleşmesine imza atmadıkları için ikinci kış geliyor  ve halen konteynırlarda yaşıyorlar. Yanan ormanlık alanlardan milyonlarca metre küp ağaç kesimi yapıldı. Ama insanları yakacak odun parası olmadığı için yardım kuruluşlarının verdiği sobalarını yakamıyor. Aman Mualif gördükleri belediyeyi kaynaksız bırakarak hizmet veremez haline getirmek. 'dedi. 

 manavgat,-sukru-sozen.jpg MANAVGAT'A YENİ BİR HASTANE ŞART!

          Sözde Manavgat'a 2022 yılında 300 yataklı modern bir devlet hastanesi yapılacaktı, aradan bir yıl geçmesine rağmen bir çivi bile çakılmadığını belirten Başkan Şükrü Sözen, '' Her 5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı 300 bin yatak Kapasiteli Manavgat'a mevcut Manavgat Devlet Hastanesinin yetersiz kaldığının altını çizdi. Şükrü Sözen, 'Lafta 300 yataklı yeni Manavgat Devlet  Hastanesine başanılacaktı. 2022 yılının bitmesine sayılı günler kaldı. Bir çivi bile çakılmadı. Manavgat Belediyesi olarak yeni hastane yapımı için Manavgat Belediyesi yer göstermiyor diye kamuoyunu manipüle ettiler.  Yeni hastane için  33 dönüm yer ayırdık. Ama hastane yapımı için bir çalışma yok . Yine Manavgat Organize Sanayi yapımı içinde bir çalışma yok. Manavgat Organize Sanayinin, bölgede 6 ay çalışan sezon bitiminde çalışamayan turizm çalışanlarına kışında bir istihdam kapısı olacaktır. Manavgat'a Organize Sanayi şart. Bölgemiz Antalya turizminin en canlı olduğu destinasyon sezon 6-7 ay ile sınırlı olduğu için 6 ay çalışan turizm çalışanı kışın 6 ay işsiz kalıyor. Buda turizmde gelecek yok diyerek kalifiye eleman başka bir iş koluna kaymak zorunda kalıyor. '' ifadesinde bulundu.

 manavgat,-sukru-sozen-001.jpg     AVRUPA'DAN İKİ SAATTE GELEN TURİST HAVALİMANINDAN KALDIĞI OTELE 4 SAATTE ULAŞIYOR 

         Almanya'dan yada herhangi bir Avrupa ülkesinden  tatil için Antalya'ya iki saatte havalimanına indiğine dikkat çeken Şükrü Sözen konuşmasını şu sözlerle tamamladı:Avrupa'dan iki saatte gelen turist ; kaldığı otele 4 saatte yerleşebiliyor. Bu Avrupalı turist için çok büyük zaman kaybı. Antalya-Manavgat-Alanya Kuzey Turizm Yolu bir an önce hayata geçirilmeli. Antalya-Alanya arası yolcu geçişi olmayan Karadeniz  Bölgesi ve diğer bölgelerde otoban var. Bacasız sanayi olan Manavgat'ta yaklaşık 240 beş yıldızlı otel var ülke ekonomisine Manavgat turizmden yıllık 5 milyar Dolar döviz girdisi sağlayan bir turizm destinasyonu.''     

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.