• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 21 °C

Başkan Çervatoğlu ile Fındıklı'da çocuklar daha mutlu

Başkan Çervatoğlu ile Fındıklı'da çocuklar daha mutlu
Fındıklı CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu “geleceğimiz onlar’ diyerek Çocuk Meclisi kurdu. "İmece Evleri" ile turizm projelerini anlattı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
FINDIKLI / RİZE -
Türkiye’ye örnek olan çalışmalarıyla dikkati çeken ve son seçimde oyların 59.55’unu alan, Rize’nin Fındıklı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu “geleceğimiz onlar’ diyerek Çocuk Meclisi kurdu. Çocuklara küçük yüreklerindeki arzuları yerine getirme ve Türkiye’nin ‘en mutlu çocuklarının yaşadığı’ Fındıklı’yı oluşturma fırsatı yarattı.

ercument-sahin-cervatoglu-001.jpgATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ
Büyük önder Atatürk’ün çocuklara verdiği önemden yola çıktığını anlatan Çervatoğlu “O’nun söylemleri ve ileri görüşü her zaman bizlere ışık olmuştur. Türkiye’nin Atatürk ilkeleri ve doğrultusunda, ülkesini seven, hayırlı hizmetler yapacak nesile ihtiyacı vardır. Biz de belediye olarak bu genç neslin bilgili, bilinçli, ülke sevgisi dolu olarak yetişmesi için aileleriyle birlikte projeler geliştiriyoruz. Geleceğin Türkiye’sini yönetecek kadroların Fındıklı’daki gençler arasından çıkması hepimizi memnun eder”dedi.

ercument-sahin-cervatoglu-003.jpgDENİZ VE DAĞ TURİZM İÇİN BİRLEŞECEK
Fındıklı gibi küçük bir ilçede ortaya koyduğu projelerle Türkiye’nin dikkatini çeken Başkan Çervatoğlu, çocuk, çevre, doğa, engelliler ve turizm içerikli projelerini anlattı. Turizme katacağı dağ köylerindeki köylüye “İmece Evleri” projesiyle kazanç sağlayacağını, yürüyüş yolları ile bölgenin doğal güzelliğini dünyaya sunacaklarını belirten Başkan Çervatoğlu, “Denizi, dağı, doğayı birleştirerek bölgeye turizm anlayışını yerleştireceğiz” dedi.

ercument-sahin-cervatoglu.jpgfindikli.jpgÇOCUKLAR ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA YAPTIM
Dünya coğrafyasında insan ömrünün nokta kadar olduğunu ve hiçbir ayrım yapmadan sadece insan olmaya bakarak yola çıktığını anlatan Başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu, her bakımdan eğitimli, bilinçli bir kuşak yetiştirmenin en önemli görev olduğunu söyledi. Seçim çalışmalarında söz verdiği gibi çocukların öncelikli olduğunu belirten Başkan Çervatoğlu şunları anlattı:

ercument-sahin-cervatoglu-004.jpgÇOCUK ELLERİNİN TEMİZLİĞİ YOL GÖSTERECEK
“Çocuk elleri tertemizdir. Çocuklar herşeyi çıplaklığıyla görür ve gördüğünü söyler. Dünyayı kirleten bizler büyükleriz. Çocukluktan çıktıktan sonra gelecek planlarımızı kurarız. Çevreyi ve dünyanın dengesini bozan büyüklerdir. Çocuğun temizliğindeki elleri burada olsun. Şefafflığı, dürüstlüğü, samimiyeti onların ellerinden vicdanımıza işlesin ki daha doğru kararlar verelim. Bunu hissedersek doğru şeyler yaparız. Bunun sonrasında Çocuk meclisi sonrasında çocuk belediyesi oluşturmayı düşünüyoruz.

ercument-sahin-cervatoglu-005.jpgMİNİK EL İZLERİNDEN ALINAN ENERJİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda annelerinin, babalarının, dedelerinin ile belediye akın eden çocukların ellerinin boyaya batırarak makam odasının duvarını el izleriyle süsleten CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin “Çocukların enerjisini belediye hizmetlerine yansıtıyorum. Çocuklar geleceğimizdir. Güçlü ve daha yaşanılır bir Türkiye’yi yaratmaları için onlara Çocuk Meclisi ile fırsat tanıyoruz. Daha şimdiden önümüze birçok proje getirdiler. Onların projeleriyle Fındıklı Türkiye’de çocukların en mutlu yaşadıkları ilçe olacaktır” dedi.

ercument-sahin-cervatoglu-006.jpgMAKAM MASASINI KALDIRDI, KAPIYI SÖKTÜRDÜ
Rize’de yapılan yerel seçimlerde açık ara ile rakiplerini geçerek Belediye Başkanı seçilen CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin ‘bize makam değil, hizmet lazım’ diyerek eski belediye başkanının makam masasını odanın bir köşesinde duvarın dibine taşıdı. Kendisi konuklarını ağırlarken onlarla birlikte oturan, Başkan Çervatoğlu “Belediye başkanı, halk varsa var. Yoksa belediye başkanı ne işe yarar? Halkla aramızda duvar, kapı gibi engel olamaz diyerek makam odasının kapısını söktüren başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu Fındıklı halkıyla içiçe yaşıyor ve sorunlara birlikte çözüm üretiyor.

ercument-sahin-cervatoglu-007.jpgFINDIKLI TURİZME HAZIRLANIYOR
Fındıklı’nın Doğu Karadeniz’in Gürcistan’a açılan sınır kapısına en yakın bölgede ve yol üzerinde olduğunu anlatan CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin “Fındıklı turizm gruplarının mola vermesine, hatta konaklamasına en uygun bölgede bulunuyor. Bu nedenle sahil bölgemizi turizm hizmetlerine uygun tesislerle çekim gücü haline getireceğiz. Turizm Fındıklı’ya büyük gelir kaynağı yaratacak bir olgudur. Halkı bilinçlendirip, belediye olarak destek vererek Fındıklı’yı Doğu Karadeniz’in sahilinde tercih edilen bir turizm merkezi haline getireceğiz” dedi.

ercument-sahin-cervatoglu-008.jpgDENİZ VAR, DAĞ VAR DEĞERLENDİRMEMİŞİZ
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin sözlerine turizm ile şöyle devam etti:
“Turizm bizim için çok önemlidir. Ancak turizmden bahsederken için yanıyor. Deniz var, dağ var. Ama Ege gibi güneş kenti değiliz. Aslında kış mevsimini değerlendirebiliriz. Ama yapmıyoruz. Yaz mevsiminde yayla ve deniz turizmini birleştirebiliriz. Yapmamışız. Denizden hiç yararlanmamışız.

ercument-sahin-cervatoglu-009.jpgYAYLADA MİLYON YILDIZLI OTELLERİMİZ VAR
Ama enerji ihtiyacı var diye bir hidroelektrik santrali yaratmak için tonlarca proje yapılıyor. Bana kalırsa turizmle bütün bu şeyleri çözebiliriz. En çok bildiğiniz kaç yıldızlı otel var. 5-7…
Ama benim memleketimde yaylaya çıkınca çimenlerin üzerine uzanınca, eğer hava açıksa milyon yıldızlı otellerimiz var. Turizm demek illa lüks bir otelde hizmet almak değildir. Doğa turizmi var, ekolojik turizm var. Dünyada teknolojinin bu kadar geliştiği yerlerde çok farklı şeyler var. Altyapımız yok. Kısa zamanda bir kaç otel yapsak, iyi bir müdür buraya neden gelsin deriz. Yatırımcı para kazanmak için gelir Otel para kazanmazsa otelci niye getirsin. Bu bir paradoktstur.

TURİZME ‘İMECE EVLERİ’ PROJESİ
Ben bu sıkıntı için bir proje ürettim. İmece evleri diyorum. Köy evlerinde bir kooperatifleşmeye giderek köylüye kazanç kapısı açmak için ‘Bir odanı bize ver’ kampanyası başlatıyorum. Köylü para ile hiç uğraşmasın gelen ücretini koperatife versin …. Oda veremeyen süt üretse kahvaltıda verilse… Bir genç rehberlik yapsa… Bizler çekim gücü oluşturmak için farklı festivaller yapsak. Gelenleri ağırlasak…. Fena mı olur?
Mece lazcadır… Aslında imece evleri denilebilir.
Halkla birlikte ikna ederek bu projeyi hayata geçireceğiz. Dokunarak ve köylüye bir artı gelir sağlamak için çalışacağız.

BUTİK OTELLER İMKAN BULUR
Bölgede doğayı bozan çalışmalarla çok fazla kirlilik yaratıldı. Hilton oteli gibi bir marka buraya gelecekse artı değer sağlamamız gerekir. Şu an öyle bir değer sağlayamayız. Burada daha çok butik oteller imkan bulur.

ercument-sahin-cervatoglu-011.jpgFINDIKLI’DAN YUSUFELİ’YE YÜRÜYÜŞ YOLU
Trekking için yürüyüş yolları yapıyoruz. Öte yandan araç yolları yapımı için uğraşılıyor. Bence yollar yapmamalı ve doğal haliyle bırakılmalıdır. Ancak o zaman Fındıklı’dan Yusufeli’ye kadar uzanan yürüyüş yolu için turist alabiliriz.
Seyahat acenteleri Ayder ve Çat bölgesine geliyorlar.
Likya yolu için gelenler var. Biz burayı tanıtabilsek çok gelen olur. Tanıtıma ihtiyacımız var.
Ancak hizmet sektörünü geliştirme şansımız yok.
Bazı dayanışma projeleri ile denizi ve dağı kullanabilecek turizm anlayışı geliştirmeliyiz.
Yaylalarda çok güzel göller şelaleler var. Ama oralara araç yolu gitmesini istemiyorum. Aslında orada yaşayan vatandaş yoksul. Yol ile doğanın yok edildiğini bilmiyor. ‘Bir şey olmaz’ diyor. O bilinçte değil. Kısa zamanda elde edeceği gelire bakıyor. ‘Yol olsun da…’ diyor ama kendi torununa ihanet ediyor. Yol gelince torunu orada yaşamayacak ve çekip gidecek. Ancak bu işi sağlıklı yapsa torunun torunu ekmek kazanacak. Uzun vadeli gelire ulayacağını ve turizm bilincini aşılamayız.

ercument-sahin-cervatoglu-010.jpgTURİZM MECLİSİ ÇALIŞMALARI
Kurduğumuz ‘Esnaf Meclisi’ aynı zamanda Turizm Meclisi gibi çalışacak. Çünkü içinde turizmcilerde var. Bölgenin turizm haritasını çıkarmaya çalışıyoruz. Yabancı geldiği zaman konuşacak kimse yok. Eğitimle ilgili eğitim kooperatifi ile bunu yamak istiyoruz. Çocuklar için çok dilli okul açmak istiyoruz. Fındıklı’yı tanıtan bir broşür ve turizm danışma bürosu oluşturmak istiyoruz.”

ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMALAR
Başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu, engelliler için projeler geliştirdiklerini belirterek “İki meclis üyemiz engellidir. Öncelikli olarak çalışmalara katılmaları için belediye binasını onlara uygun hale getirmek istiyoruz. Şimdilik girişte düz ayak, onlara özel bir oda yapıyoruz. Ayrıca Fındıklı Engelsiz Yaşam Derneği kuruldu. Her şeyi engelli kişilerin ihtiyaçlarına ve yaşlılara uygun planlamak istiyoruz. Çünkü hepimiz hep birlikte en iyi şartlarda yaşama hakkına sahibiz. Bize oy verip göreve getiren Fındıklı halkının beklentilerini onlarla birlikte hayata geçirmek zorundayız.”
 

Bu haber toplam 5310 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.