• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Barut: KDV indirimi sevindirici

Barut: KDV indirimi sevindirici
TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Barut, turizm sektöründeki KDV indiriminin yılbaşında başlayacağını belirterek "Turizmci artık daha güçlü.'dedi.

ANTALYA- Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut, turizm sektöründeki KDV indiriminin yılbaşında başlayacağını anımsatarak bunun turizm camiasını sevindirdiğini söyledi.

 

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, konuya ilişkin açıklamasında, hükümetin turizmde KDV’yi, alkollü içecekler hariç yüzde 18’den yüzde 8’e indirdiğini ve uygulamanın yılbaşından itibaren başlayacağını hatırlatarak “Turizm sektöründe yılbaşından itibaren KDV’nin alkollü içecekler hariç yüzde 18’den 8’e inmesi sevindirici.” dedi.

 

Türk turizmcisinin bu güne kadar rakip ülkelerle eşit koşullarda rekabet edemediğini ifade eden TÜROFED Başkanı Ahmet Barut “KDV’nin inmesi turizmcinin dayanma gücünü artıracaktır. Yıllardır turizmci, tüketim mallarında yüzde 18 KDV ödedi. Rakip ülkelerde bu miktar yüzde 7 ile 8 arasında değişiyordu. Artık Türk turizmcisi de bu konuda eşit hale geldi. Turizmci artık daha güçlü.” şeklinde konuştu.

KDV’deki indirimi bir fırsat olarak gördüklerini bildiren Barut “Bu fırsatı fiyatı düşürmek için değil, kaliteyi artırmak için kullanacağız.” dedi.

Ahmet Barut, turizm sektöründeki yaşanan kayıt dışılığın KDV’nin düşmesiyle azalacağına inandığını da belirtti.

 

Barut sözlerini şöyle tamamladı:

“KDV’nin inmesi turizmdeki kayıt dışını azaltacaktır. KDV’deki bu düşüş orta vadede daha fazla turist ve daha fazla müşteri memnuniyeti olarak yansıyacaktır ancak KDV indiriminin alkollü içecekleri kapsamaması üzücü, çünkü herşey dahil sisteminde en çok tüketilen alkollü içeceklerdir. Alkollü içeceklerde KDV ve ÖTV’nin hala yüksek olması turizmciyi zorlamaktadır. Alkollü içeceklerde KDV ve ÖTV’nin normal seviyelere düşmesini bekliyoruz. Turizmciler olarak bizler, turizmciye yaklaşımından dolayı hükümetimize teşekkür ediyoruz.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.