• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Barut: Harekat turizmi etkilemez

Barut: Harekat turizmi etkilemez
Turizmciler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun turizmi etkilemeyeceğini belirtti.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Turizmciler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun turizmi etkilemeyeceğini belirtti.
Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, sınır ötesi operasyonunun Türk turizmini olumsuz yönde etkilemeyeceğini söyledi. Hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı'nın sınır ötesi hareketi neden yaptığını dünya kamuoyuna diplomatik dille güzel izahını yaptığını belirten Barut, bu güne kadar herhangi bir rezervasyon iptalinin olmadığını söyledi. Geçen yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 8 milyon olduğunu, bunun yüzde 31'nin Manavgat'ta konakladığını ifade eden Barut, 2008 yılında Antalya için hedeflerinin 9 milyon olduğunu söyledi.

 

Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi okul yöneticileri ve öğrencilerinin verdiği teşekkür yemeğine katılan Barut, yemek sonrası basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. Barut, "TSK'nın sınır ötesi operasyonu dünya kamuoyuna çok iyi anlatıldı. Dünya kamuoyu operasyonun tamamen terörizme karşı bildiği iyi biliyor. Operasyonların sektörü olumsuz yönde etkileyeceğini zannetmiyorum. Operasyon bölgesi ile turizm bölgesi arasındaki mesafe çok fazla. Avrupa'dan ve İskandinav ülkelerinden Antalya'ya veya Marmaris'e tatile gelecek turist, tatil yapacağı yeri çok iyi biliyor. Hepsinin de coğrafya ve harita bilgisi var. Hepsin de de öte artık Türkiye dünya turizminde söz sahibi. Yurtdışı tanıtım fuarlarında ülkemize karşı yoğun ilgi var. Tatile gelecek olan Erken rezervasyonlar büyük yoğunlukla devam ediyor." diye konuştu.

 

Öte yandan Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Adil Karasoy, okullarında okuyan öğrencilere otellerinde staj yapma imkanı sunan otelcilere 7 yıldır teşekkür yemeği vermeyi gelenek haline getirdiklerini belirtti. Karasoy, okullarında okuyan 250 öğrenciden 110'nun her yıl otellerde staj yaptığını ifade etti. Okullarında mutfak ve servis bölümlerinin bulunduğunu ve önümüzdeki yıl pastacılık ve ön büro yönetimi bölümlerini açmayı düşündüklerini, ifade eden Adil Karasoy, Bakanlığın 2008 yılı yatırım programı çerçevesinde okullarının yanına uygulama otel yapım çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.