• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bakan:Yeni hedef ABD ve Çin

Bakan:Yeni hedef ABD ve Çin
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm gelirini artırmak için harcama gücü yüksek müşterilerden ABD ve Çin’e ağırlık vereceklerini bildirdi.

MERSİN- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Turizmin çeşitlendirilmesi gerek. Buna ihtiyacımız var. Yani ülkemize gelen turistlerin Antalya ve Kapadokya ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Ülkemizdeki başka ören yerlerini ve sahilleri de görsünler istiyoruz. Böylelikle, turist sayısını da artıracağımıza inanıyoruz'' dedi.   

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm gelirini artırmak için geliştirilecek ürünlerle yeni pazarlara yönelineceğini söyledi.

Bakan Günay turizm gelirin artırma çalışmaları kapsamında harcama gücü yüksek müşterilerden oluşan ABD ve Çin’e ağırlık vereceklerini bildirdi.

 

Bakan Günay, Mersin’e yaptığı gezi sırasında partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, ''Turizmde orta gelirliden gelir seviyesi  yüksek olana kadar tüm kesimlere hitap eden organizasyonlar düzenlemeliyiz'' dedi.

 

Ürün çeşitlendirmesi

Ülke genelinde turizm alanında önemli gelişmelerin yaşandığını ve bu yıl Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısının 23 milyonu aştığını belirten Günay, şöyle devam etti: ''Bizim, ülkemizde turizmin çeşitlendirilmesi gerek. Buna ihtiyacımız var. Yani ülkemize gelen turistlerin Antalya ve Kapadokya ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Ülkemizdeki başka ören yerlerini ve sahilleri de görsünler istiyoruz. Böylelikle, turist sayısını da artıracağımıza inanıyoruz.''

 

İnanç turizmi

Bakan Günay, bir gazetecinin turizmi çeşitlendirme çalışmaları konusundaki sorusu üzerine, Türkiye'de turizmin deniz, kum ve güneş üçgeninde gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye'nin inanç turizminden, kış turizmine kadar birçok alanda potansiyele sahip olduğunu anlatan Günay, şöyle konuştu:

''Ülkemizin birçok zenginliği var. Uzun yıllardan beri biz bu topraklarda Osmanlı ve Selçuklu hakimiyeti altında yaşadık. Ancak bunların yanı sıra bu topraklardan Hristiyan dünyası da geçmiş ve bizlere aziz ve kutsal saydıkları birçok eseri bırakmışlar. Bunlardan en önemlilerinden birisi de Tarsus'ta. İsa'nın 12 havarisinden birisi olan St. Paul'un Tarsus'ta yaşamış olması, bu nedenle buranın Hristiyanlarca kutsal hac yeri kabul edilmesi, Papa'nın da 2008'i 'Saint Paul Yılı' ilan etmesi nedeniyle Tarsus'ta önemli bir turizm hareketliliği sağlayabiliriz.”

 

Her düzeyde turiste hizmet edecek organizasyonlar

Ertuğrul Günay, ''Türkiye'ye artık dar gelirli turistler geliyor. Turizmciler, bundan şikayetçi. Bu konuda neler yapılmalı?'' şeklindeki soruyu ise şu sözlerle yanıtladı:

''Bir ülkeye dar gelirli turist de gelir seviyesi yüksek olan da gelebilir. Orta gelirliye temiz şık mekanlar, yüksek gelirliye de daha kaliteli yerler oluşturursak ülkemiz, turizmin gözdesi olacaktır. Bu nedenle orta gelirliden gelir seviyesi yüksek olana kadar tüm kesimlere hitap eden organizasyonlar düzenlemeliyiz.''

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.