• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Bakan Ersoy’dan acentelere gece yarısı destek açıklaması

Bakan Ersoy’dan acentelere gece yarısı destek açıklaması
Destek paketinde acentelerin unutulduğu gören Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; yaptığı mesai ile 23.00 sıralarında birinci maddeye acenteleri ekletti ve tiwitter hesabından paylaştı.

ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı destek paketinde acentaların unutulduğu gören Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; yaptığı mesai ile saat 23.00 sıralarında birinci maddeye turizm taşımacılık ve seyahat acentelerini ekletti ve twitter hesabından paylaştı.

ACENTELERDEN GELEN TEPKİ BÜYÜK OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde düzenlenen “Corona Virüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı” sonrasında ekonomi alanında alınan önlemler ve mali destekler açıklandı.Açıklanan destek paketinde seyahat acentelerinin adı geçmeyip 'organizasyon ve etkinlik' denilince tepkiler büyüdü. Bunun üzerine Kültür ve Turizm bakan4 Mehmet Ersoy müdahale ederek pakete turizm taşımacılık ve seyahat acentelerini ekletti.

httpwww.turkiyeturizm.combakan-ersoydan-acentalara-gece-yarisi-destek-aciklamasi-61209h.htm.png

ersoy.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan’ın coronavirus krizine yönelik açıkladığı “Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı” destek paketi kapsamında acentaların yer almaması üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy harekete geçti.

bakan-tesvik-001.jpgDestek paketinde, özellikle birinci madde kapsamında seyahat acentalarının yer almaması üzerine Bakan Ersoy’un gece mesaisi başladı. Ersoy, saat 23:00 sıralarında  coronavirus destek paketinin 1. Maddesine 'Turizm Taşımacılık – Seyahat Acenteleri'nİ ekletti.


“Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı” destek programının 1. Maddesi’nin son şekli şöyle:

1- Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Turizm Taşımacılık – Seyahat Acenteleri, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6’şar ay erteliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin ilk halinde KDV ve SGK primleri ertelenecek sektörler arasında, seyahat acentalarının yer almaması üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, listeye “Turizm Taşımacılık – Seyahat Acenteleri” ibaresini eklettiğini; bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

OPERALAR, TİYATROLAR TV'YE TAŞINDI
bakan-tiyatro.jpg

 

Bu haber toplam 2170 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.