• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Ersoy, Japonya Taht Töreni'nde Türkiye'yi temsil etti

Bakan Ersoy, Japonya Taht Töreni'nde Türkiye'yi temsil etti
Türkiye’yi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un temsil ettiği başkent Tokyo’daki İmparatorluk Sarayı'nda düzenlenen geleneksel törende Japon İmparatoriçesi Masako da resmen Miçoodai tahtına çıktı.

TOKYO- Doğu Asya ülkesi Japonya’nın 126’ncı İmparatoru Naruhito Kasımpatı adı verilen imparatorluk tahtı Takamikura’ya törenle çıktı. Türkiye’yi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un temsil ettiği başkent Tokyo’daki İmparatorluk Sarayı'nda düzenlenen geleneksel törende Japon İmparatoriçesi Masako da resmen Miçoodai tahtına çıktı.

bakan-ersoy,-japonya.jpeg190 ülke ve uluslararası kuruluştan 2 bine yakın kişinin katıldığı törende, 59 yaşındaki Naruhito, törende "Korozen no go ho" adı verilen ve 9’uncu yüzyılda imparatorların giydiği kahverengi tonlarında kuşaklı geleneksel bir elbise giydi.
bakan-ersoy-japonya-004.jpg
bakan-ersoy-japonya-002.jpg
bakan-ersoy-japonya-001.png



bakan-ersoy-japonya.png
bakan-ersoy-japonya-003.jpgJaponya’nın yeni imparatoru ayrıca, tahta çıkma töreni öncesinde bazı tapınakları da ziyaret etti. 

bakan-ersoy,-japonya-013.jpeg
bakan-ersoy,-japonya-014.jpegJapon İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako'yu İmparatorluk Sarayı’nda eşi Pervin Ersoy ile birlikte ziyaret eden Bakan Mehmet Nuri Ersoy katıldığı törende Başbakan Abe Şinzo ile de tokalaşarak, Japonya’nın üst düzey davetlileriyle bir araya geldi.

bakan-ersoy,-japonya-005.jpegBakan Ersoy Tokyo’da Sergi Açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, taht törenine katılmak üzere bulunduğu Japonya’da ayrıca Yunus Emre Enstitüsünün Tokyo’daki yeni binasında, Sultan Abdülhamid tarafından oluşturulan koleksiyon içerisinden özel çerçeveli 90 fotoğrafın sergilendiği “Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonundan 19. Yüzyıl Japonya’sına Bakmak” isimli serginin açılışını yaptı.    

bakan-ersoy,-japonya-017.jpeg
bakan-ersoy,-japonya-018.jpeg
bakan-ersoy,-japonya-019.jpeg2019 Japonya’da Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi Japonya’nın önemli bir dönemine tanıklık etmekle birlikte, günlük yaşamdan Ertuğrul faciasına kadar çok zengin bir seçkiyi Japonlarla buluşturacak.  

bakan-ersoy,-japonya-020.jpegBakan Ersoy, Tokyo temasları kapsamında Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı ve Kalehöyük Kazı Başkanı Dr. Sachihiro Omura ve Japonya Ulusal Uzay İdaresi Başkan Vekili Prof. Dr. Takafumi Matsui ile de görüştü. 

Görüşmede Alacahöyük ve Göbeklitepe’de yapılabilecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.   

bakan-ersoy,-japonya-002.jpeg
bakan-ersoy,-japonya-003.jpeg
 

Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanlığı
Bu haber toplam 2466 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.