• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Avrupalı eğitimciler Anadolu'nun kadim değerleri öğretiliyor

Avrupalı eğitimciler Anadolu'nun kadim değerleri öğretiliyor
Antalya'da proje paydaşı okulllardaki öğretmen ve öğrencilerin karşılıklı ziyaretlerle Türk öğretmen ve öğrencilerin Avrupa'nın kadim evrensel değerlerini yakında tanıma görme imkanına sahip oluyorlar.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -  Avrupa Birliği(AB) Erasmus+Eğitim Projesi Uzmanı Erdem Uysal, AB eğitim programlarıyla Anadolunun değerlerini Avrupaya taşıdığını söyledi.
Hazırladıkları projelerle Antalya'da proje paydaşı okulllardaki öğretmen ve öğrencilerin karşılıklı ziyaretlerle Türk öğretmen ve öğrencilerin Avrupa'nın kadim evrensel değerlerini yakında tanıma görme imkanına sahip oluyorlar.
Erdem Uysal, Avrupa ülkeleri Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Norveç, İsveç, İsviçre, Danimarka, Fransa, Lüksemburg ve İtalya'dan gelen öğrenci ve öğretmenlerin Anadolu insanının kadim geleneği olan misafirperverliği, bir lokma ekmeğini paylaşma, evini misafire açma,gibi değerleri yakından tanıma , görme ve yaşama fırsatı elde ettiklerini kaydetti.
avrupali-egitimciler.jpg
avrupali-egitimciler-001.jpg Erdem, '' AB Projeleriyle Antalya'ya gelen öğrenci ve öğretmenler; Türk kahvesi yapmayı, yufka ekmek hamuru açmayı, saç üstünde gözleme yapma, Yörük ayranı olan yayık ayranını yapmayı öğreniyorlar. Tarhana çorbası pişirmeyi öğreniyorlar.  Yöresel halk oyunlarını ve müzik aletlerinin çalmasını öğrenmelerine yardımcı oluyoruz'' dedi.

avrupali-egitimciler-002.jpgAntalya'nın tarihi , kültürel ve arkeolojik değerleri bakımından en büyük ve değer zenginliğinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2020 yılı Patara Yılı ilan ettiği Antalya'nın Kaş ilçesi Gelemiş köyü sınırları içinde yer alan 23  Likya Birliği Devletleri'nin bir araya gelerek M.S. 4'ncü yüzyılda yapılan 1400 kişilik Patara  Meclisi binası olduğunu ifade etti. Bugün ki, AB'nin temel değerini Patara Meclisi olduğunun altını çizen Uysal,şu bilgileri verdi:'' Maalesef bugüne kadar bu değer Avrupa'da tanıtılmadı. Bu konuda bakanlığın gerek Belçika Brüksel'de gerekse Fransa'da Avrupa Parlamentosu Parlamenter Meclisi(PACE) kalbi olan Strazburg'ta tanıtım yapılması gerekirdi Lakin yapılmadı. B u yapılırsa başta AB'nin evrensel değerleriyle entegrasyonunu sağlanmış olur. ''
avrupali-egitimciler-003.jpg

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.