• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Avrupa havayolları 2017'den bu yana çöktü

Avrupa havayolları 2017'den bu yana çöktü
2017’den bu yana çöken havayolları turizm sektöründe büyük yaralar açarken, domino etkisiyle bir çok acente, otel ve turizm tesisi kapanmak zorunda kaldı.

LONDRA - Slovenyalı Adria Airways’in iflas ederek geçtiğimiz bir kaç yıl içinde Avrupa'da iflas eden havayolları serisine katıldı. Havayollarının iflasıyla turizm endüstrisi ve ona bağlı yüzlerce sektor zor günler yaşarken, binlere yolcu havalimanlarında mahsur kaldı. 2017’den bu yana çöken havayolları turizm sektöründe büyük yaralar açarken, domino etkisiyle bir çok acente, otel ve turizm tesisi kapanmak zorunda kaldı.

aigle-azur-.jpg

2017'DEN BERI IFLAS EDEN AVRUPA HAVAYOLLARı

AIR BERLIN
Almanya'nın en büyük ikinci havayolu şirketi, Air Berlin’in ortağı Etihad Airways'in yıllar süren zararlarını takiben fonlarını geri çekmesinden sonra 15 Ağustos 2017'de iflas başvurusunda bulundu.

Alman hükümeti, Air Berlin'in uçaklarını üç ay boyunca havada tutmasına ve Almanya'daki 7200 çalışanının işlerini güvence altına almasına izin vermek için 150 milyon avro (163,3 milyon $) değerinde köprü kredisi verdi. Ekim ayında Lufthansa, iflas eden şirketin bir bölümünü satın almayı kabul etti.

MONARCH AIRWAYS
İngiltere'nin Monarch Havayolları 2 Ekim 2017'de çöktü ve bu durum yaklaşık 900.000 yolcuyu etkiledi. Kısmen zayıflayan İngiliz Sterlini nedeniyle zarar gören Monarch Havayolları tutunmakta zorlandı. Tunus, Türkiye ve Mısır'a uçuş planladıktan sonra 2016 yılında kötüleşti. Ancak İspanya uçuşlarında artan kapasite görüldü.

Londra'nın kuzeyindeki ve 1968'den beri faaliyet gösteren Luton Havalimanı'nda bulunan şirket, krize geden giden en büyük havayolu şirketi oldu. Böylece Avrupa havayolu endüstrisinde türbülansa katkıda bulundu.

PRIMERA AIR
Danimarkalı havayolu şirketi 1 Ekim 2018'de faaliyetine son verdi. O yılın başlarında uçuşları iptal etmek zorunda kaldı. Airbus'tan uçak alırken gecikmeler yaşadı. Daha sonra kötü hizmet ve geç geri ödeme şikayetleri ile karşılaştı.

GERMANIA AIRLINES
Almanya'nın Germania'sı 4 Şubat 2019'da iflas ilan etti. Kısa vadeli nakit sıkışıklığı için arayışta bulundu. Ancak finansman sağlamada başarısız oldu. 1986 yılında Berlin'de kurulan otel, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki 60'tan fazla ülkeye Alman turistleri uçuruyordu.

FLYBMI
İngiltere bölgesel havayolu şirketi, 16 Şubat 2019'da faaliyete son verdi ve Brexit'in belirsizliğini çöküşünün nedenlerinden biri olarak suçladı. Beklentilerinin "Brexit sürecinin yarattığı belirsizlikten, Avrupa'daki değerli uçuş sözleşmelerinin sağlanamayışı ve Avrupa'daki hedefler arasında uçmaya devam etme konusundaki güvencesizliğine yol açan" sonuçlarından ciddi şekilde etkilendiğini belirtti.

WOW AIR
İzlanda'nın WOW Havayolları, rakibi Icelandair ile birleşme görüşmeleri de dahil olmak üzere fon toplama çabalarında başarısız oldu. 28 Mart 2019'da bir başka havayolu kazası oldu. WOW, 2018'de hızla büyüyen düşük maliyetli, uzun mesafe nakliyat piyasasının dörtte birini kontrol etti. Havayolunun çöküşü, büyük ölçüde turizme bağımlı olan İzlanda ekonomisini olumsuz etkiledi.

THOMAS COOK
Dünyanın en eski seyahat şirketi olan Thomas Cook, 23 Eylül 2019'da çöktü. İngiliz tarihinin en büyük uzlaşma döneminde tatilcilerin ülkelerine geri gönderilme çabalarını ateşe verdi. Alacaklılarla ve devletin kurtarmasıyla bir anlaşma yapamayan şirket, yılda 19 milyon çalışanı ile otel, tatil köyü ve havayolu işletiyordu.

AIGLE AZUR
Fransız havayolu şirketi, ticari bir mahkemenin finansal kurtarma tekliflerini reddetmesinin ardından 27 Eylül 2019'da tüm faaliyetlerini durdurdu. Aigle Azur 2 Eylül'de iflas koruması altına alındı ​​ve 19.000 yolcunun mahsur kalmasına neden olacak şekilde operasyonları durdurdu.

ADRIA AIRWAYS
Slovenya havayolu Adria Airways iflas başvurusunda bulundu. Uçuşlarının çoğunu bir önceki hafta durdurmasının ardından 30 Eylül 2019'da tüm uçuşları iptal etti. Hükümet yetkilileri, Avrupa Birliği'nin devlet yardımı kurallarının hükümetin Adria'ya yardım etmesini engellediğini söyledi. Yetkili, şirketin "sorumsuz" olarak adlandırdıkları mevcut mülkiyeti altında da yardım edemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1840 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.