DOMINIK -Dominik Cumhuriyeti’nde düzenlenen uluslararası havacılık müzakereleri etkinliği ICAN 2025 kapsamında, ülkenin Sivil Havacılık Kurulu (JAC), İsveç, Norveç ve Danimarka ile Hava Hizmetleri Anlaşmaları (ASA) imzaladı. 2016’da başlayan görüşmelerin resmileşmesiyle birlikte, İskandinav havayollarının Dominik pazarındaki varlığının güçlenmesi bekleniyor.
Törende JAC Başkanı Héctor Porcella’nın yanı sıra Norveç Sivil Havacılık Otoritesi Genel Başkan Yardımcısı Øyvind Ek ile İsveç ve Danimarka delegeleri Ingrid Almén ve Lasse Kindberg yer aldı.
İskandinav pazarından yeniden ilgi
Anlaşma, pandemi sonrası durdurulan direkt uçuşların geri dönüşünü kolaylaştırabilir. Ekonomik durgunluk ve yerel para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle bu hatlar yeniden açılamamıştı.
Buna rağmen bazı tur operatörleri bağlantıları geri getirmeye istekli. Nordic Leisure Travel Group’a bağlı Ving, şu anda çoğunlukla Air France üzerinden Paris aktarmalı sınırlı sayıda yolcu taşısa da (yılda yaklaşık 200 kişi), Dominik Cumhuriyeti grubun en önemli Karayip destinasyonu olmaya devam ediyor.
NLTG’den yapılan açıklamada, ekonomik toparlanma ve İsveç ile Norveç kronlarındaki güçlenmeye bağlı olarak doğrudan hatların gelecekte yeniden mümkün olabileceği ifade edilerek, “Gelişmeleri yakından takip ediyor ve uygun koşullar oluştuğunda tekrar charter uçuşlar sunmayı umuyoruz.” denildi.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.