• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Atatürk’ün yarışı 79 yaşında

Atatürk’ün yarışı 79 yaşında
Startını 1936 yılında Moda’dan Atatürk’ün verdiği yarış uzun bir aradan sonra 2008 yılında İYK ve MDK tarafından yeniden yarış programına alındı.

İSTANBUL- İstanbul Yelken Kulübü ile Moda Deniz Kulübü işbirliğinde düzenlenen “Atatürk Moda’da Yat Yarışı” yarın (4 Temmuz Cumartesi) Kalamış-Adalar rotasında yapılacak. 

Startını 1936 yılında Moda’dan Atatürk’ün verdiği yarış uzun bir aradan sonra 2008 yılında İYK ve MDK tarafından yeniden yarış programına alındı.
İlk yarış 2 Ağustos 1936 günü yapılmış, o tarihte Moda Deniz Kulübü önünden başlayan bu büyük deniz yarışına İstanbul’un ünlü şampiyon yelkencileri katılmış ve bir şölen havasında gerçekleşmişti.
Yıllar sonra bu yarışı yeniden canlandırmak isteyen İYK ve MDK yöneticileri, 1936 yılındaki rotasına bağlı kalarak startı 6 Temmuz 2008’de yine Moda Deniz Kulübü önünden başlattı.
Yarışın klasik rotası 22 DM idi. Startın ardından filo Fenerbahçe Sığlık Çakarı’nı (Digavsing) ve Kınalıada’yı iskelede, Burgazada’yı sancakta, Büyükada Sığlık Çakarı’nı iskelede, Dilek Kayalığı Çakarı'nı sancakta bıraktıktan sonra Digavsing ile Moda önlerindeki şamandıra arasında bir sosis yaparak rotalarını tamamladı.

“ESAS ROTA” KISALTILDI
Zaman içinde bu rota uzun bulundu ve 14 deniz miline düşürüldü.
İlk startını Atatürk’ün vermesi nedeniyle “Atatürk Moda’da Yat Yarışı” adıyla anılan etkinliğin sonuncusu yarın (4 Temmuz Cumartesi) günü yapılacak. IRC0-1-2 ve 3’ler Sivriada dönüşlü yaklaşık 14 deniz mili mesafeli rotada yarışırken, IRC4 ile Gezgin sınıflarının Kınalıada dönüşlü rotası yaklaşık 9 deniz mili olacak.
Start 10 dakika uyarısıyla Moda Deniz Kulübü açığında, Fenerbahçe yönüne atılan iki şamandıra arasından saat 12.00’da verilecek. İlk start düdüğü IRC0-1-2 ve 3’ler için çalacak.
Saat 15.30’dan sonra uyarı işareti verilmeyecek yarışın zaman sınırı ise saat 19.00’da dolacak. Ödül töreninin yeri ve zamanı ise daha sonra ilan edilecek.

PARKURDA HAVA DURUMU
Meteorolojik tahminlere göre yarışın yapılacağı saatlerde parkurda 8-11 knot’lık kuzeyli rüzgar hakim olacak. Sıcaklık 21-23 derece dolayında seyredecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok bulutlu ve zaman zaman sağnak yağışa dikkat çekerken, GRIB bulutları Marmara’nın batısında gösteriyor ve parkurda yağmura işaret etmiyor.

TurkSail
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.