• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

Atatürk Havalimanı’nda geri adım: Pistler belki de kalacak

Atatürk Havalimanı’nda geri adım: Pistler belki de kalacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir söyleşide "Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi yapılması her kesimi memnun edecek mi?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

ANKARA- Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin kırılarak Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine yönelik tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kütüphane Söyleşileri’ne katılan Erdoğan, bir öğrencinin “Efendim, Atatürk Havalimanı’na millet bahçesi inşasının başladığını haberlerden öğrendik. Bu noktada havalimanına millet bahçesi yapılması herkesi memnun edecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi.

ataturk-havalimani-020.jpgO BÖLGE MİLLET BAHÇESİ AÇISINDAN FAKİR

– Ben şimdiden size müjdeyi vereyim. İnşallah çok çok mutlu edecek. Bütün o bölgeye, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olarak, gelip orada hafta sonlarını, hatta hafta içini geçirebilecek aileler olacak.

– Ve bütün bunlarla, oyun parklarıyla, kültürel merkezler orası çok ciddi bir güç inşallah devşirecek. O bölge zaten millet bahçesi noktasında, Başakşehir, bütün oralara kadar fakir. Ama şu anda bu millet bahçesiyle ağacıyla, yeşiliyle orası çok çok güzel bir yer olacak.

ORANIN GÜZELLİĞİ NEYLE İZAH EDİLEBİLİR

– Bir taraftan da yanında da şehir hastanesi var, şehir hastanesiyle iç içe olacak. Ve şehir hastanesiyle birlikte, şimdi düşünün, bir tarafta 1006 odalı şehir hastanesi, yanında millet bahçesi, oranın güzelliği neyle izah edilebilir?

– Bütün yeşiliyle, oyun parklarıyla vesaire burada gayet güzel bir proje hayata geçecek. Şimdiden ben oranın bitmiş halini adeta görüyorum. Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak.

29 MAYIS KUTLAMASINI BU YIL ORADA YAPACAĞIZ

– Ama pistlerin dışındaki şu anki yeşil alanları biz çok daha farklı yeşil alan haline getirmek suretiyle zenginleştireceğiz. Ve bununla ilgili olarak şu anda proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve 29 Mayıs kutlamasını bu yıl orada yapacağız.

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.