• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Atakum'da balık çiftliğine veto

Atakum'da balık çiftliğine veto
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Genel Meclisi'nin Atakum Beldesi sahilinde balık çiftliği kurulması yönünde aldığı kararı veto etti.

SAMSUN - Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Genel Meclisi'nin Atakum Beldesi sahilinde balık çiftliği kurulması yönünde aldığı kararı veto etti. Vali Güzeloğlu, kararı bir daha görüşülmek üzere meclise geri gönderdi.

Samsun Valili Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, turizm adına çok önemli bir altyapıyı barındıran Atakum beldesinde kurulması planlanan balık çiftliği alanının özenle korunması gerektiğine dikkat çekerek, tekrar gözden geçirilmesi için kararı veto etti.

 

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Samsun İl Genel Meclisi'nin 4 Aralık 2007 tarih ve 162 sayılı kararı 5302 sayılı yasanın 15. maddesi Valilik tarafından incelemeye alındı. Atakum beldesi ve sahil kesimi üzerinde yoğunlaşmış, bu süreç çağdaş mimari ve yaşam alanları ile de desteklenmiştir. Özellikle yaz dönemlerinde geçmişten bugüne denize girilebilen ve turizm adına çok değerli bir alt yapıyı barındıran bu alanın özenle korunması ve geleceğe taşınması gerekmektedir. Samsun'un geleceği açısından ilgili karar değerlendirildiğinde; bu amaç ve önceliklerle uyumlu olmadığı açıkça gözlenmektedir. Kiralanmasına karar verilen alan hem şehir merkezi ve gelişim alanının içinde hem de kıyıya çok yakın ve olumsuz görüntü ve kirleticilik etkilerine açık bir konumdadır. Bu gerekçeler ışığında anılan karar 5302 sayılı yasanın 15. maddesi gereğince İl Genel Meclisi'nde yeniden değerlendirilmek üzere iade edilmiştir." denildi.

 

Atakum Belde Başkanı Adem Bektaş, valiliğin aldığı kararı destekleyerek, belde sınırları içinde kurulması düşünülen balık çiftliğiyle ilgili valilik tarafından reddedilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Samsun Valiliği'nce veto edilen kararın içeriği; bir özel şirketin başvurusu doğrultusunda Atakum beldesinde denizde yılda 700 ton kapasiteli ağ kafeslerde alabalık yetiştiriciliği ve yılda 250 ton kapasiteli ağ kafeslerde levrek yetiştiriciliği yapmak üzere, belirlenen koordinatlar arası, kıyıdan yaklaşık bin metre açıkta 20 bin metrekarelik deniz alanının 15 yıllığına kiralanmasıyla ilgiliydi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.