• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Aska Lara'da Michelin yıldızlı aşçı

Aska Lara'da Michelin yıldızlı aşçı
Dünyaca ünlü şefe ATAV olan Antalya Tanıtma Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, vakfın yayınladığı ‘Toroslardan Akdeniz’e Antalya Lezzetleri” kitabını hediye etti

ANTALYA- Dünyaca ünlü 3 Michelin Yıldızı'na sahip aşçı Prof. Dr. Eckart Witzigmann, Aska Lara'nın misafirleri için özel menü sunumu yaptı.

Gastronomi dünyasının en prestijli unvanı olarak kabul edilen Michelin Yıldızı’na sahip dünyaca ünlü Chef Aşçıların Aska Lara’da menü sunumu devam ederken, kısa adı ATAV olan Antalya Tanıtma Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, vakfın yayınladığı ‘Toroslardan Akdeniz’e Antalya Lezzetleri” kitabını hediye etti.
Şen, çeşitli dillerde yayınlanan kitapta Türkiye’nin gastronomi alanındaki zenginliğinin bir örneği olduğunu. Bu yönüyle kitabın etkili bir tanıtım aracı olduğunu belirterek, “Bu kitabı bir de işin uzmanlarına vermekten memnunuz” dedi.

Michelin yıldızları Aska Lara'da
Aska Hotels’in son zinciri olan Antalya’nın Lara/ Kundu bölgesindeki oteli Aska Lara Resort&SPA, dünyaca ünlü aşçı Prof. Dr. Eckart Witzigmann’ı ağırladı. Witzigmann, otelin misafirleri için yemek hazırladı
Gastronomi dünyasının en prestijli unvanı olarak kabul edilen 3 Michelin Yıldızı’na sahip olan dünyaca ünlü aşçı Prof. Dr. Eckart Witzigmann, Aska Lara’nın misafirleri için özel menü sunumu yaptı. Witzigmann’ın yardımcılığını ise yine 2 Michelin yıldızına sahip olan Thomas Jaumann yaptı.
Ekibi ile birlikte hazırladığı menüyü Aska Lara Resort&SPA’da sunan Eckart Witzigmann organizasyon öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısının açılışını Aska Lara Resort&SPA Genel Müdürü Cüneyt Çakalel yaptı. Ünlü aşçı Eckart Witzigmann ilk defa Türkiye’ye geldiğini söyleyen Çakalel, “Kendisini Aska Lara’da ağırlayacağımız için çok mutluyuz” dedi.
Eckart Witzigmann’ın Antalya’ya gelmesinde büyük emeği olan Serkan Güzelçoban ise güzel bir organizasyon hazırladıklarını söyledi.
Güzelçoban, “Aska Hotel Group’un aşçıbaşısı Kahraman Bıyıklı ve Cüneyt Çakalel ile Aska Lara Resort&SPA için ne yapabiliriz diye konuşuyorduk. Eckart Witzigmann ile daha önce çalışmışım. Kendisine ulaşarak Antalya’ya davet ettik. Kendisi Türk Mutfağı’nı çok beğeniyor. Teklifimizi de olumlu karşıladı ve Antalya’ya geldi” diedi.

Michelin eli Türk mutfağında
Antalya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Eckart Witzigmann, sunacağı menü hakkında bilgi verdi. Witzigmann, şunları söyledi: “Gecemizde Türk Mutfağı’na yeni bir stil vermeye çalıştık. Farklı tekniklerle Türk Mutfağı’ndan örnekler sunacağız. Baklava, Mantı, Levrek gibi Türk yemeklerine kendi yorumumuzu katacağız. Türk Mutfağını çok beğeniyorum. Özellikle Türk Mutfağı’nda kullanılan ürünleri çok seviyorum. Kuzu’yu Türk kasabından sebzeleri Türk manavından alıyorum. Bu çalışma ile Türk aşçılarla birlikte olmak da beni ayrıca mutlu ediyor.’’
Aska Group Executive Chef Kahraman Bıyıklı ise “Gastronomi dünyasının önemli bir ismi Eckart Witzigmann’ı Antalya’da ağırladığımız için çok mutluyuz. Türkiye’de 75 yaşın üzerinde bir tane aşçımız yoktur. Eckart Witzigmann bu konuda Türk aşçılarına önemli bir örnektir. Bu yaşına rağmen dünya trendlerini de takip eden gastronomi dünyasına yenilikler sunan bir aşçı. Kendisi aşçılarımıza çok iyi bir örnektir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.