• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Aşçılar Milli Takımı'nda takım ruhu

Aşçılar Milli Takımı'nda takım ruhu
Tüm Aşçılar Federasyonu- TAF Genel Sekreteri, Ümit Yüksel, TAF'ın yaptığı Aşçılar Milli Takımı seçmelerine açıklık getirdi.

İSTANBUL- Tüm Aşçılar Federasyonu- TAF Genel Sekreteri, Türkiye Aşçılar Milli Takımı Kaptanı ve AVADER Derneği Başkanı Ümit Yüksel, TAF'ın yaptığı Aşçılar Milli Takımı seçmelerine açıklık getirdi.
Başvuruların çok detaylı yapılması gerektiği, yapılacak incelemede başvurularda verilen detayların sınıflandırma için kolaylık getirdiğini belirten TAF,  "Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel önderliğinde yurt içi ve yurt dışı yarışmalarında kişiler bireysel değil, Milli Takım ruhu ile hareket edecek olup, Türkiye'yi en başarılı şekilde temsil edeceklerdir."

Şef’ten iyi seneler dileyerek yazımıza başlıyorum.


Sevgili meslektaşlarım

 

13-17 Aralıkta Tüyap ta gerçekleşen 6. mutfak günleri festivalinde yarışmaya katılan ve derece alanlar Chef Maximilian Thomae önderliğinde kurulan bir ekiple ön görüşme yaparak Potansiyel Yarışmacı Formu ve Haccp Formu ve cv göndererek Milli Takıma girmek için aday oldular. Yarışma esnasında üzülerek belirtmeliyimk i bize ulaşamayan, tarafımıza cv göndermeyen ve yukarıda belirtilen formları doldurmayan kişilere ulaşamadığımız için bu kişiler elemenin dışında kalmışlardır. Gelen cv lerin standartsız oluşu yeni bir format oluşturma işlemi meydana getirdiğinden bu formatın tekrar insanlara gönderilmesi, düzenlemelerin yapılması ve yarışma esnasında doldurulan formların incelenmesi zaman aldığından bu dosyanın hazırlanması ocak ayının sonuna kalmıştır. Bu dosyaları incelediğimizde ödül kazanmayıp, form dolduran kişilerlede karşılaştığımızdan incelemelerimizi daha detaylandırmak zorunda kaldık.

 

Özgeçmiş neden önemli?

Cv bir kişinin tüm iş yaşamını , yabancı dil bilgisini, almış olduğu eğitimleri, yurt içi ve yurt dışında katıldığı yarışmalar, kazanmış olduğu ödüller ve referansları bize Milli Takıma katacakları hakkında önemli bilgiler vermektedir. Adayların cv lerini incelerken yeni format oluşturmak bizim için önemli bir kriter haline gelmiştir.

Adaylar arasından seçme işlemine yukarıdaki kriterler doğrultusunda devam etmekteyiz. 2008 Milli Takım kadrosuna mevcut kadrodan başarılı ve aktif olanlar devam edecek, aktif görev almamış ve başarılı olamamış kişilerin yerine Senior Team A, Senior Team B, Pastry Team ve Junior Team gruplarına yeni seçilen kişiler yerleştirilecektir. Bu reform sürecinden sonra kişiler Milli Takım içinde Ümit Yüksel’in belirleyeceği standartlar doğrultusunda iş gruplarında yer alacaklardır.

Gelen tüm formlar, cv ler ve Ekin Fuarcılıktan almış olduğumuz bilgiler incelendiği taktirde

Toplam 159 adet Türk yarışmacılardan merit üstü ödül alınmıştır,

Ödül alan 54 kişi potansiyel katılımcı formu doldurmuş, 52 kişi Haccp testi yapmış,

23 kişi cv göndermiş.

159 ödülden 15 tanesi Milli Takım Üyeleri tarafından alınmış.

 

Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel önderliğinde yurt içi ve yurt dışı yarışmalarında kişiler bireysel değil, Milli Takım ruhu ile hareket edecek olup, Türkiye yi en başarılı şekilde temsil edeceklerdir. İlk gerçekleşen yarışma neticesinde standartlar doğrultusunda seçimler yapılmakta ve Milli Takımın ilk ana yazılı dosyası oluşturulmaktadır. Gelecek hayat içerisinde Milli Takımın tüm çalışmaları yazılı dosyalar halinde hazırlanacak ve denetlemelerle takip edilecektir.

 

Türkiyede Wacs  Standartlarında düzenlenen yarışmalarda yer alacak olup yeni seçilen Milli Takım üyeleri bu standartlarda yarışacaklardır.

 

Yarışmaya katılan ve bizlere başvurularda bulunan ve destekleyen tüm aşçı, dernek, firma ve sponsorlara Türkiye'yi dünyada güzel bir pencereden göstermek adına teşekkür ederim.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.