• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

ASAT: Arıtma tesisleri arızalı değil

ASAT: Arıtma tesisleri arızalı değil
ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, ''Biyolojik Arıtma Tesisleri''nin çalışmadığı ve atıkların denize verildiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

ANTALYA- Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Antalya Su ve Atık Su İşletmesi (ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay, bazı yerel gazetelerde çıkan haberlerdeki ''Biyolojik Arıtma Tesisleri''nin çalışmadığı ve atıkların denize verildiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Lara ve Hurma bölgelerindeki Tam Biyolojik Arıtma Tesislerini gazetecilere gezdiren Karaçay, Lara Biyolojik Arıtma Tesislerinin işletilmesinin 6 ay önce ihale edildiğini ve 17 Mayıs 2007 tarihinden bu yana ihaleyi alan firma tarafından işletildiğini belirtti. Faruk Karaçay, şöyle konuştu:

''Antalya'daki biyolojik arıtma tesislerinin çalışmama durumu söz konusu değil. Arıza olması da söz konusu değil. Tesislerimiz Türkiye'nin en iyi arıtma tesisleridir. Avrupa'dan gelenler bile ülkelerinde böylesine modern arıtma tesislerinin olmadığını söylüyorlar. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. (Arıtma Tesisleri çalışmıyor. Atık çamurlar denize veriliyor) gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bu iddiayı ortaya atanlar iddialarını ispatlamak zorundadırlar. Bu konuda gerekli yasal süreci de başlatacağız.''

Biyolojik Arıtma Tesislerinden çıkarılan atık çamurun geçici olarak vahşi depolama alanına kireçlenerek atıldığını belirten Karaçay, şunları kaydetti:

''Çamur Kurutma Tesislerimiz 2008 mayıs ayı sonunda hizmete girecek. 6 milyon avroya mal olacak tesislerin yapım çalışmaları devam ediyor. Ancak, atık çamurlarımızı -doğru değil ama- vahşi depolama alanına kireçleyerek bırakıyoruz. Ama Çamur Kurutma Tesisleri devreye girdiğinde bu sorun da giderilecek.''

Lara Biyolojik Arıtma Tesislerinden elde edilen arıtılmış temiz suyun, Lara ve Kundu bölgesindeki otel ve tatil köylerinin sulama ihtiyacını karşılayacağını anlatan Karaçay, şöyle devam etti:

''Lara ve Kundu'daki turistik işletme birlikleri yöneticileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda otellerimizin kullanacağı su ihtiyacı belirlenecek. Biyolojik Arıtma Tesislerinde arıtılan temiz su Lara ve Kundu bölgesindeki turistik otel ve tatil köylerinin sulama ihtiyacını karşılayacak. Bu suyu da satarak para kazanacağız. Ayrıca Çamur Kurutma Tesislerinin devreye girmesiyle buradan 60 ton gübre elde edilecek. Bu gübreyi de öncelikle Antalya Büyükşehir Belediyesi park ve bahçelerinde kullanılacak. Artan gübre de satılacak.''

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.