• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Antalya'ya yeni sağlık kompleksi

Antalya'ya yeni sağlık kompleksi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, turizmin başkenti Antalya'ya bölgesel nitelikte yeni bir sağlık kompleksi yapılacağını açıkladı.

ANTALYA -Sağlık Bakanı Recep Akdağ, turizmin başkenti Antalya'ya bölgesel nitelikte yeni bir sağlık kompleksi yapılacağını açıkladı. Özel ve kamu ortaklı kompleksin Havalimanı yakınındaki Pınarlı mevkiinde 600 dönümlük araziye inşa edileceğini ifade eden Akdağ, yıllık 8 milyon turisti ağırlayan Antalya'nın buna ihtiyacı olduğunu söyledi. Akdağ, turizm kentine 5 yılda 160 milyon YTL'lik sağlık yatırımı yaptıklarını belirtti.

Sağlık zirvesine katılmak için Antalya'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partisinin toplantısında Antalyalılara müjde verdi. Havalimanı'na yakın bir bölgeden yeni yapılacak sağlık kompleksi hakkında bilgi veren Akdağ, "Bu yatırım Antalya'nın sağlık alanında 30-40 yılını kurtarır. Nüfusu 2 milyona dayanan turizm kentine böyle bir kompleks yakışır." dedi.

 

Son yıllarda ülke genelindeki devlet hastanelerinde çok büyük farklılık yaşandığını anlatan Bakan Akdağ, yeni yapılan Antalya Devlet Hastanesi'ni araştırma hastanesi olarak planladıklarını kaydetti. Kullanılan araç gereçten personele ve yönetime kadar her şeyiyle tam bir araştırma hastanesi olması için buna yönelik değişim yapacaklarını aktaran Sağlık Bakanı, bunun Antalya için ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya özel bir önem vermesinden dolayı yatırımların hızla devam edeceğine işaret eden Akdağ, ilçelerde de yeni sağlık ocaklarının ve hastanelerin yapılacağını bildirdi. Bütün acil numaralara "112 acil çağrı" ile ulaşılması konusunda Antalya ve Isparta'nın pilot il seçildiğini hatırlatan Akdağ, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

Sağlık Bakanı Akdağ'ın verdiği bu sözün takibini milletvekillerinin takipçisi olmasını isteyen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Sağlık kompleksinin tahsisleri ve bir çok işi var. Önümüzdeki günlerde programa alacağız." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.