• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya'ya MOBESE güvencesi

Antalya'ya MOBESE güvencesi
MOBESE'nin yılbaşından itibaren devreye girmesi ile 384 kamera şehrin tamamını tarayacak Antalya artık daha güvenli bir kent haline gelecek.

ANTALYA -Kent Güvenlik Sistemi olarak adlandırılan MOBESE'nin yılbaşından itibaren devreye girmesi ile Antalya artık daha güvenli bir kent haline gelecek. Ocak ayından itibaren hiçbir ölü nokta bırakmadan 384 kamera şehrin tamamını tarayacak.




Antalya'da suçluların caydırılması ve kenti güvenliğinin sağlanması noktasında önemli bir adım atılıyor. MOBESE yılbaşından itibaren devreye giriyor. Artık polis şehrin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar uçan kuştan bile haberdar olacak. Basın mensuplarına MOBESE ve Tek Numara Merkezi'ni gezdiren Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya'nın yılbaşından itibaren daha güvenli bir şehir haline geleceğini söyledi. Amaçlarının suçu oluşmadan önlemek olduğunu kaydeden Yüksel, "Kent güvenliği sistemi yerinde ve zamanında hizmete giriyor. MOBESE 5 yıl sonra hizmete girseydi olayların önlenmesinde büyük güçlük çekilirdi." dedi.

 



MOBESE kameralarından elde edilen ilk görüntüler merkeze akmaya başladı. Şehrin 30 değişik noksandan görüntü aktaran kameraların tamamı 6 Ocak'ta kayda başlayacak. Bu tarihten itibaren Antalya, 120'si hareketli olan 384 kamera ile Kent Güvenlik Sistemi tarafından kayda alınacak. Merkezde görev yapmak üzere bugüne kadar 280 personel de eğitimden geçirildi.

 

MOBESE ayrıca suçluyu ya da aranan şahsı yüzünden tanıyabilecek. Yüz tanımaya imkan veren sistem, yakaladığı şahsı takibe alacak. Sistem plakaları da tanıma kabiliyetine sahip. Araç plakaları 40 farklı noktadan tespit edilecek. MOBESE 11,5 milyon YTL'ye mal oldu.

 

Alaaddin Yüksel, gazetecilerle buluşmasında şehrin değişik sıkıntılarına yönelik açıklamalarda da bulundu. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde göçün önüne geçilmiş olmasına rağmen Antalya'daki oranın binde 41'in altına düşürülemediğini söyleyen Yüksel, "Antalya'ya göçü önleyemiyoruz." diye konuştu. Göçün ciddi sıkıntıları da beraberinde getirdiğine işaret eden Yüksel, bunlardan birisinin hava kirliliği olduğuna değindi. Mayıs ayından itibaren doğalgazın şehir içinde kullanılmaya başlanması ile hava kirliliğinde azalma yaşanacağına inandığını belirten Yüksel şöyle devam etti: "Ben de konunun takipçisiyim. Antalya'nın hava kalitesi en kısa sürede ciğerlerime çekebileceğimiz noktaya çıkarılacak. Bu kentte hava kirli olsun diyen olabilir mi?"

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.