• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Antalyalı Macarlar 16'cı yüzyıldan beri Gebiz köyünde yaşıyor

Antalyalı Macarlar 16'cı yüzyıldan beri Gebiz köyünde yaşıyor
Antalya ilinde bulunan Gebiz’in eski ismi Macar yani Antalya ilinde nüfus kaydında Macar doğumlu birçok kişi var.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya - Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis ile Macaristan Antalya Fahri Konsolosu Kaan Karakaya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. İki ülke arasındaki dostluğa vurgu yapılan görüşmede Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilecek projeler ele alındı.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis ile Macaristan Antalya Fahri Konsolosu Kaan Karakaya’yı makamında kabul etti. Son derece sıcak ve samimi bir havada geçen görüşmede Başkan Danışmanı Osman Ayık, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gürbüz ve Durmuş Ali Arslan da katıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Böcek, “Sizlerle beraber işbirliği içerisinde gerek sosyal, kültürel anlamda gerek ticari anlamda birçok projede beraber olmayı, iki ülke arasındaki dostluğu artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

HEP YANINIZDA OLACAĞIZ

İki ülke arasında sağlam bir dostluk bağı olduğunu söyleyen Başkan Böcek, 5-6-7-8 Mayıs tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Yörük Türkmen Festivali düzenleneceğini belirterek şunları söyledi: “Macaristan’da yapılmış olan Yörük Türkmen Kurultayı’ndan esinlenerek bu festivali düzenliyoruz. Antalya’daki iş dünyamız Macaristan ile işbirliği içerisinde. Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hep yanınızda olacağız.”

TARİHİ BAĞLAR GÜÇLENDİRİLECEK

Macaristan için Antalya’nın çok önemli olduğuna dikkat çeken Büyükelçi, Viktor Matis ise, “Geçmişten gelen tarihi bağlarımız var. Antalya ilinde bulunan Gebiz’in eski ismi Macar yani Antalya ilinde nüfus kaydında Macar doğumlu birçok kişi var. 16. yüzyılda Macaristan’dan bir köy geldi buraya. Ben kendileriyle tanıştım. Fahri konsolosumuz Kaan bey ile kendilerini ziyaret ettik. Gebiz ile ilgili tarihi bağlarımızı daha da güçlendireceğimiz birçok projemiz var. Büyükşehir Belediyesi ile yapmayı planladığımız işbirliği projelerini de görüşmek için geldim” dedi. Ziyaret sonunda konuk Büyükelçi Matis ve Başkan Böcek karşılıklı hediye takdiminde bulundu

Bu haber toplam 2843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.